Βιδάλ: Από τον Πανθρακικό...στην Μπαρτσελόνα Στην Ελλάδα δεν μας έκανε.. ή δεν του κάναμε...

2015-06-07 18:29

Βιδάλ: Από τον Πανθρακικό...στην Μπαρτσελόνα (pics & vids)

O Αλέις Βιδάλ δημιουργεί μια ποδοσφαιρική ιστορία από αυτές που «γράφονται» στα όνειρα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 25 χρόνο «άσο» που από την Κομοτηνή θα βρεθεί στην Βαρκελώνη και το «Καμπ Νου».

Βιδάλ: Από τον Πανθρακικό...στην Μπαρτσελόνα (pics & vids)
 
 
 

Στην Ελλάδα δεν μας έκανε.. ή δεν του κάναμε... πάντως ο Αλέις Βιδάλ μας επισκέφθηκε και μας αποχαιρέτησε για τα καλύτερα που του έφερε η δουλειά του και η πίστη στις ικανότητες του. Γεννήθηκε 21 Αυγούστου του 1989 στην Ισπανία, και ξεκίνησε την καριέρα του στην Εσπανιόλ Β' . Στα μέσα της χρονιάς κάνει το ταξίδι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή σαν δανεικός στον Πανθρακικό για να πάρει τις ευκαιρίες  του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Ελλάδα δεν ήταν τελικά ο προορισμός που θα άλλαζε την καριέρα του. Η δύσκολη επιστροφή του στην Ισπανία θα συνδυαστεί με έναν ανηφορικό δρόμο που όμως φτάνει στην καλύτερη κορυφή που θα μπορούσε να φανταστεί. Αυτή η κορυφή βρίσκεται στην Βαρκελώνη. Το όνειρο τώρα γίνεται πραγματικότητα.

Την σεζόν 2008-09 ο Βιδάλ έρχεται σαν δανεικός αλλά θα τελειώσει την σεζόν με μόλις 8 συμμετοχές, τις 7 μάλιστα σαν αλλαγή. Ο Εμίλιο Φερέιρα που ήταν τότε προπονητής της ομάδας τον έχρισε βασικό μόνο κόντρα στον ΟΦΗ. Συνολικά συμπλήρωσε 169 λεπτά με την πράσινη φανέλα σε επίσημους αγώνες και κάποια λεπτά σε φιλικά. Το ταλέντο του δεν εκτιμήθηκε στην Ελλάδα και η επιστροφή του στην Ισπανία ήταν μονόδρομος.

Η περιπλάνηση στην Ισπανία

 

Η επιστροφή στην Ισπανία τον βρίσκει με μια βαλίτσα στο χέρι. Η Εσπανιόλ τον δίνει στην Ταραγόνα Β' και από εκεί πάει δανεικός στην Πόμπλα Ντε Μαφουμέτ. Από εκεί θα δοθεί στην Μαγιόρκα Β' και την επόμενη σεζόν βρίσκεται στην Αλμερία Β'. Εκεί κάτι αλλάζει. Η ομάδα αντιλαμβάνεται το ταλέντο του παίκτη και τον ανεβάζει άμεσα στην πρώτη ομάδα.

Πριμέρα Ντιβιζιόν

 

 

Με την Αλμερία κάνει «μαγική» τριετία (2011-14) και ήταν αυτή που χρειαζόταν για να πάρει ώθηση η καριέρα του. Πραγματοποίησε 120 συμμετοχές μετρώντας 17 γκολ και τότε η Σεβίλλη αποφάσισε να τον κάνει δικό της. Δίνει 3 εκατομμύρια ευρώ και αποκτά έναν παίκτη που θα αποδειχθεί «λίρα εκατό» στο μέλλον.

Σεβίλλη και Europa League

 

Πας στην Σεβίλλη... κερδίζεις Europa League. Αυτό μάλλον σκέφτηκε ο Βιδάλ και βρήκε τον κατάλληλο προορισμό να «ανθίσει». Θα φορέσει την φανέλα της Σεβίλλης και μέχρι σήμερα μετρά 31 εμφανίσεις και 4 γκολ στο Ισπανικό πρωτάθλημα και 13 συμμετοχές και 2 γκολ στην Ευρώπη. Τα δύο αυτά γκολ όμως κόντρα στην Φιορεντίνα άνοιξαν τον δρόμο για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Europa League, όπου και τελικά κατέκτησε η Σεβίλλη.

Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα κάνει δικό της τον Βιδάλ. Ο 25χρόνος δεξιός οπισθοφύλακας αναμένεται να ανακοινωθεί από την Μπαρτσελόνα μέσα στις επόμενες ημέρες. Το κόστος της μεταγραφής φημολογείται ότι έφτασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ η έναρξη της συνεργασίας θα γίνει από τον Γενάρη του 2016 όπου θα αρθεί και το εμπάργκο της Μπαρτσελόνα. Με την προσθήκη του Βιδάλ, ο Ντάνι Άλβες αποχαιρετά την Μπαρτσελόνα.

Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους

ΠΗΓΗ GAZZETTA.GR