Κάρλες Πουγιόλ Μπαμπά, όταν μεγαλώσω θα γίνω παίκτης της Μπάρσα.

2019-02-07 20:26

Στις προπονήσεις μου έλεγαν ότι δεν ήμουν καλός, στην πραγματικότητα με έβαζαν τερματοφύλακα και μια μέρα, χάρη σε ένα χτύπημα στον ώμο μου μπηκα στο κεντρο. Πάντα έλεγαν ότι δεν μπορώ να παίξω και δεν αξίζω πολλά. Δεν είχα το δικαίωμα να ονειρευτώ. Ήμουν πολύ αδύνατος και δεν είχα δύναμη στα πόδια μου

 
Ο κατσαρομάλλης Πουγιόλ (πλήρες όνομα Κάρλες Πουγιόλ ι Σαφορσάδα) ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία ως τερματοφύλακας στην Πόμπλα ντε Σεγούρ..Όμως η τύχη του δεν τόθελε να συνεχίσει στην θέση αυτή.Διάφορα προβλήματα στην ωμοπλάτη τον ανάγκασαν να σταματήσει να παίζει πορτιέρο και να μετακινηθεί στην θέση του επιθετικού (!).Το 1995 πήγε στους Νέους της Μπαρσελόνα όπου τον έβαλαν να αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ…Λίγο μετά το 1997 μετακινήθηκε στην θέση του δεξιού μπακ,όπου άρχισε να διακρίνεται ιδιαιτέρως. Το 1999 ο τότε προπονητής της, Ολλανδός, Λουίς Φαν Χάαλ τον προώθησε στην πρώτη ομάδα .Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 2 Οκτωβρίου ΄99 κατά της Βαγιαδολίδ (2-0)

"Κατάγομαι από ένα χωριό τριών χιλιάδων ψυχών, ξεχασμένο από τον Θεό, ονομάζεται Πλότα. Περίπου το 90 % του πληθυσμού ανήκει στο εργατικό δυναμικό του εργοστασίου lleida. Κατά τη δεκαετία του '80, οι μέγιστες προσδοκίες για έναν νεαρό, ήταν να γίνει επικεφαλής του τμήματος ή λογιστής στο εργοστάσιο. Η Κυριακή, ήταν η μέρα που όλοι ξεκουραζόμασταν. Το πρωί εκκλησία και το απόγευμα έβλεπα την Μπαρσελόνα. Ήταν σε ένα από εκείνα τα απογεύματα που ερωτεύτηκα αυτή την ομάδα.
Ήμουν στον καναπέ με τον πατέρα μου, και η Μπαρσελόνα έχανε από την Βαλένθια με 2-1, γύρισα και του είπα, " Μπαμπά, όταν μεγαλώσω θα γίνω παίκτης της Μπάρσα."
Είπε, " είναι καλό να ονειρεύεσαι, αλλά συνέχισε να μελετάς." Από εκείνη τη μέρα πήρα τα λόγια του πατέρα μου ως πρόκληση. Δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτώ κάτι άλλο. Στις προπονήσεις μου έλεγαν ότι δεν ήμουν καλός, στην πραγματικότητα με έβαζαν τερματοφύλακα και μια μέρα, χάρη σε ένα χτύπημα στον ώμο μου μπηκα στο κεντρο. Πάντα έλεγαν ότι δεν μπορώ να παίξω και δεν αξίζω πολλά. Δεν είχα το δικαίωμα να ονειρευτώ. Ήμουν πολύ αδύνατος και δεν είχα δύναμη στα πόδια μου.
Πήγαινα σπίτι κάθε φορά λυπημένος.
Μια μέρα, όμως, άλλαξα ριζικά τη σκέψη μου. Άφησα το σχολικό ποδόσφαιρο και κάθε απόγευμα ετρέχα στους λόφους της πόλης μου για να μεγαλώσουν οι μύες στα πόδια μου. Την πρώτη φορά 2 χιλιόμετρα, μετά 4 χιλιόμετρα και μετά έτρεχα μέχρι το ψηλότερο σημείο, μέχρι την κορυφη. Όταν έβλεπα ανθρώπους να οδηγούν προσπαθούσα να τους ανταγωνίζομαι.
Ήμουν 16 χρονών, φωνάζω στον πατέρα μου ότι με πήραν. Θα έχω σπίτι στην Βαρκελωνη. Ήταν η μόνη φορά που τον ειδα να κλαίει. Άρχισα να παίζω για την Μπαρτσελονα C, εκεί τους είδα ολους. Είδα ποδοσφαιριστές καλύτερους από μένα, φαινόμενα, αλλά πολλές φορές δεν έρχοταν στην προπονηση. Αυτοί ποτέ δεν έπαιξαν πουθενά, πέρα από την Μπαρτσελονα C. Δεν έχω χάσει ποτέ προπόνηση, ούτε μια μέρα σε όλη μου τη ζωή, γιατί ήξερα ότι έπρεπε να τρέχω περισσότερο. Δεν είχα τεχνική και έπρεπε να συγκεντρωθώ περισσότερο στη σωματική μου δύναμη.
Πάντα πεινούσα για τις νίκες. Ζω όμως για το παιχνίδι όχι για τη νίκη. Για την έξαψη της μάχης. Το σημαντικό είναι ο ανταγωνισμός. 
Θα τρέξω στους λόφους και πάλι σήμερα, και θα θυμάμαι το ξεκίνημα μου. Όλα ξεκίνησαν εκεί.
Πολλοί άνθρωποι μου λένε "πώς μπορείς και συνεχίζεις την προπόνηση σήμερα;"
Πάντα λέω όμως να συνεχίσω να εξασκούμαι και στα εβδομήντα μου χρόνια. Δεν θα σταματήσω για να κάθομαι σε έναν καναπέ και δεν θέλω να είμαι έτσι. Θέλω να συνεχίσω να είμαι ανταγωνιστικός. Δεν μπορώ να ανταγωνίζομαι με άλλους πια, αλλά θα έρχομαι αντιμέτωπος με τον ίδιο μου τον εαυτό..!" 
Κάρλες Πουγιόλ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

 

Μάθε τώρα πως θα κάνεις το επόμενο βήμα στο ποδόσφαιρο.
Το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Advance.
Το μόνο πρόγραμμα για ποδοσφαιριστές που δεν χρειάζεται να μετακινηθούν όπου και να βρίσκεσαι σε όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του παίκτη σε αθλητικό κέντρο της Soccerpromo.
ΤΗΛ 8758768358.Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/advance-next-level/