Τι συμβαίνει πραγματικά στο ποδόσφαιρο μπορείς να το δεις μόνο με τους αριθμούς

2018-09-03 13:39
Τι συμβαίνει πραγματικά στο ποδόσφαιρο μπορείς να το δεις μόνο με τους αριθμούς
Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσοι ποδοσφαιριστές παίζουν στις τρεις μεγάλες κατηγορίες στην Ελλάδα ? 459 στην Α 503 στην Β και 2517
 
στην Γ εθνική Τελικά Πόσες πιθανότητες έχεις να είσαι μέσα σε αυτούς?
 
Tην  περίοδο 2017 2018 στην Α Εθνική εγγεγραμμένοι ποδοσφαιριστές ήταν 459 στη Β Εθνική 503 και στην Γ Εθνική 2517 δεν θα σας πω πόσοι ακόμα ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε διάφορα τοπικά πρωταθλήματα είναι αρκετές χιλιάδες.
Σε αυτό το άρθρο Θα προσπαθήσω να σας δείξω πόσο πραγματικά δύσκολο είναι για κάποιον ποδοσφαιριστή να παίξει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα επικεντρωθούμε λοιπόν στις τρεις αυτές κατηγορίες τις μεγάλες ουσιαστικά για την Ελλάδα.
Τα νούμερα των ποδοσφαιριστών είναι τα περσινά αλλά περίπου στους ίδιους αριθμούς θα κυμανθούν και φέτος.
Ξεκινάμε Λοιπόν από τη Γ Εθνική 2517 παίκτες Θα προσπαθήσουν να κάνουν μία καλή χρονιά με σκοπό να βρούνε μία θέση την επόμενη χρονιά σε μία ομάδα υψηλότερης κατηγορίας Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απορριφθούν κάποιοι από τους πεντακόσιους τρεις
και να πάρουν της θέσεις τούς ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνάει στην πραγματικότητα τους 25 ποτέ . Πάμε τώρα στη βήτα Εθνική οι 503 ποδοσφαιριστές προσπαθούν και αυτοί με τη σειρά τους να κάνουν μία καλή χρονιά και να βρούνε θέσεις ανάμεσα στους 459 που αγωνίζονται στην Α Εθνικη ο αριθμός που τελικά θα τα καταφέρει δεν ξεπερνάει ποτέ τους 20
λαμβάνοντας υπόψιν και τις ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορία οπότε μερικοί θα παραμείνουν στο ρόστερ της ομάδας τους και θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε υψηλότερη κατηγορία.
Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα ο πρωταθλητισμός είναι σκληρός Και σίγουρα για να τα καταφέρει κάποιος θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ. Ακούω πολλές φορές πολλούς να λένε να κάνω μια καλή χρονιά και να ανέβω κατηγορία του χρόνου πράγμα του οποίου δεν ισχύει υπάρχουν ομάδες ας πούμε στη Γ Εθνική πραγματικά να ξέρετε περνάνε απαρατήρητες διότι το επίπεδό τους είναι πάρα πολύ χαμηλό οπότε αν κάνεις μία γεμάτη χρονιά στην Άνω Ραχούλα ακόμα και για το τοπικο  μετά μπορεί να χρειαστεί να κάνεις δοκιμαστικό και δύσκολα μπορεί να είναι αυτό το σκαλοπάτι σου για να ανέβεις.
Είναι διαφορετικό να είσαι σε μία ομάδα ανταγωνιστική και διαφορετικός σε μία ομάδα που έχει πέσει πριν ξεκινήσει.
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στη Β εθνική άλλο να παίζεις σε μία ομάδα ανταγωνιστική και άλλο να παίζεις σε μία ομάδα που δυσκολεύεται να βρει παίκτες γιατί δεν έχει χρήματα αν παίζεις ας πούμε στης τέσσερις τελευταίες είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας για να σε αποκτήσει.
Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις Τότε έχεις πρόβλημα
Δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό αν δεν εργάζεσαι για αυτό το σκοπό πολλές ώρες την ημένρα
Αν αυτό δεν γίνει τρόπος ζωής σου αν αυτό δεν είναι προτεραιότητά σου.
Ευχαριστώ τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσακίρη Για την πληροφόρηση σχετικά με τον αριθμό παικτών που αγωνίστηκαν πέρυσι στις τρεις μεγάλες κατηγορίες.
Εύχομαι σε όλους μία καλή αγωνιστική χρονιά και αν κάτι δεν τους άρεσε μέχρι σήμερα σε αυτά που έχουν κάνει
να θυμούνται ότι δεν είναι δέντρα να έχουν ρίζες μπορούν να τα  αλλάξουν
 
Σπύρος Μαραθωνίτης
Εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών
Soccerpromo management