Τι πρέπει να κάνει ένας ποδοσφαιριστής σήμερα λόγω της πανδημίας

2020-03-23 13:28

 Τι πρέπει να κάνει ένας ποδοσφαιριστής σήμερα  λόγω της πανδημίας

 

Ένα μεγάλο θέμα των ημερών   για τους ποδοσφαιριστές που αναγκαστικά έχουν σταματήσει τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο είναι τι γίνεται από δω και πέρα και τι πρέπει να κάνουν όλες αυτές τις μέρες που αναγκαστικά πρέπει να κάτσουν  μέσα .

 το πότε θα ξεκινήσει το ποδόσφαιρο ουσιαστικά δεν το ξέρει κανείς σήμερα  θεωρητικά για να ξεκινήσουν οι ομάδες και να δίνουν αγώνες θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 μέρες προπονήσεων το διάστημα όμως που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη  ακόμα και των προπονήσεων αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ μεγάλο.

 

πάμε να δούμε όμως τι συμβαίνει στο σώμα ενός αθλητή   που κάνει πλήρη αποχή από την προπόνηση . 

Το πρώτο πράγμα που χάνει είναι η φυσική κατάσταση 

Το δεύτερο επικίνδυνο κομμάτι είναι ότι με τον εγκλεισμό του σπίτι είναι πολύ εύκολο να χαλάσει τις διατροφικές του  συνήθειες με αποτέλεσμα να πάρει βάρος. 

Το τρίτο είναι ότι χάνει τον αγωνιστικό ρυθμό .

 Και το  τεταρτο ότι χάνει την επαφή με την μπάλα πράγμα πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή .

 Ολα αυτά που συμβαίνουν στο σώμα ενός ποδοσφαιριστή και βέβαια είναι πολύ σημαντικά και σε πρώτη φάση θα επηρεάσουν πολύ την απόδοση του όμως θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι μιλάμε για ειδικές συνθήκες και σε παρόμοια κατάσταση θα είναι όλοι οι αθλητές. 

Προσωπικά εγώ είμαι πεπεισμένος ότι ένας αθλητής που ήταν επιμελής και δούλευε σωστά θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο και σήμερα

 όπως βέβαια και ένας αθλητής που δεν πολύ έδινε σημασία σε όλα αυτά θα βρει ένα ακόμα άλλοθι γιατί τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά για αυτόν.

 Τις μέρες λοιπόν αυτές  ένας αθλητής Καλό είναι να βάλει ένα πρόγραμμα  το οποίο θα το προσαρμόσει στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα   ειδικά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης μπορεί να κάνει ένα πρόγραμμα βάζει τον  δικό του αναγκών ώστε να είναι σε μία καλή κατάσταση μόλις ξανά ξεκινήσουν οι ομάδες τις υποχρεώσεις τους .

Ομως και εδώ χρειάζεται πολλή προσοχή  έχει πολύ μεγάλη σημασία τι πρόγραμμα κάνεις

 κι αν το πρόγραμμα που κάνεις είναι για τις δικές σου ανάγκες το να χρησιμοποιείς προγράμματα που βρίσκεις στο ίντερνετ δεν είναι και πολύ καλή ιδέα Όπως και το να χρησιμοποιείς προγράμματα που κάνουν κάποιοι φίλοι σου δεν είναι απαραίτητο ότι θα βοηθήσουν και σένα  σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται εξειδίκευση για να έχεις πραγματικά Καλά αποτελέσματα αλλιώς απλά μπορείς να χάσεις το χρόνο σου.

 Στο κομμάτι της διατροφής ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι πολύ εύκολο ένας αθλητής να παρουσιαστεί στην  επανέναρξη με πολλά κιλά επιπλέον και αυτό σίγουρα θα τον φέρει πολύ πίσω .

Στα αυτονόητα πρέπει να λογίζονται ότι πρέπει να αποφεύγονται τα γλυκά και τα σνακ  σημαντικό είναι ακόμα και για αυτούς που είχαν ένα πρόγραμμα διατροφής όταν αγωνιζόντουσαν  ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να τα αλλάξουν δότι οι ανάγκες πλέον δεν είναι ίδιες και σε αυτό μπορεί να τους βοηθήσει μόνο ένας διατροφολόγος με εξειδίκευση στους αθλητές .

Τώρα όσον αφορά την επαφή με την μπάλα καλό θα είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα να προσαρμόσουν μερικές ασκήσεις που να περιέχουν και την μπάλα.

Γιατί ας μην ξεχνάμε  ότι ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι αθλητής στίβου  και θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει επαφή με την μπάλα.

 Ο αγωνιστικός ρυθμός  δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει μένοντας κλεισμένος σπίτι  όμως αγωνιστικό ρυθμό δεν θα έχει ούτε κάποιος συμπαίκτης σας ούτε κάποιος αντίπαλος  Οπότε αυτό είναι ίσως το μόνο που πρέπει να σας παρηγορεί και να κατανοήσετε ότι όλοι θα ξεκινήσετε από την ίδια αφετηρία τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι.

Οταν εμείς  πριν από 6 χρόνια ξεκινήσαμε το πρόγραμμα advance στην soccerpromo management που ουσιαστικά δεν χρειαζόταν  να είναι κανείς κοντά μας για να μπορέσεις να βελτιωθεί είτε αυτό ήταν προπόνηση είτε διατροφή η συμβουλευτική μέριμνα γύρω από το ποδόσφαιρο  δεν είχαμε σκεφτεί πότε ότι μία πανδημία σαν και αυτή που ζούμε τώρα 

 θα έκανες το πρόγραμμά μας advance  ακόμα περισσότερο χρήσιμο και ίσως το μοναδικό εργαλείο  που σήμερα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας ποδοσφαιριστής.

 το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να υπάρχει και την επόμενη μέρα  κάνει ένα μικρό διάλειμμα και θα είναι εκεί να περιμένει αυτούς που πραγματικά δούλεψαν για να είναι έτοιμοι για την επανέναρξη του. 

 

 Σπύρος Μαραθωνίτης 

 

Μάθε τώρα πως θα κάνεις το επόμενο βήμα στο ποδόσφαιρο.
Το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Advance.
Το μόνο πρόγραμμα για ποδοσφαιριστές που δεν χρειάζεται να μετακινηθούν όπου και να βρίσκεσαι σε όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του παίκτη σε αθλητικό κέντρο της Soccerpromo.
ΤΗΛ 8758768358      .
mail     soccerpromonet@yahoo.gr

 
Το συγκεκριμένο πακέτο απευθύνεται σε παίκτες από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του παίκτη σε αθλητικό κέντρο της Soccerpromo.
Οι υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό είναι:
-Ατομική βελτίωση μέσω βίντεο συμβουλευτικής κατευθύνσης και προπόνησης. 

προπονητικό σύστημα by SOCCERPROMO

-Παρακολούθηση αγώνων από συνεργάτη της εταιρείας μας και αξιολόγηση αγώνα.
εξειδικευμένες μεθόδους αξιολόγησης 
-Συμβουλευτική κατεύθυνση για την διατροφή,  αθλητικη βιολειτουργικη διατροφη 
 Με την εγκυρότητα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και της spin off του Πανεπιστημίου foodoxys με επικεφαλή τον Δημήτρη Κουρέτα,
 Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πολυβραβευμένο επιστήμονα διεθνώς
-Αξιοποίηση μέσω μεταγραφής σε υψηλότερο επίπεδο. 
Up Level Football  αξιολόγηση επιλεγμένων παικτών από όλο τον κόσμο 
-Δοκιμές σε Ελλάδα ή Ευρώπη ανάλογα με την εξέλιξη του παίκτη με συνοδό εκπρόσωπο της Soccerpromo
( η εταιρεία μας δεν στέλνει αθλητές σε ανοικτά δοκιμαστικά )
-Δημιουργία Αθλητικού προφίλ  βιογραφικό  social media
-Επίσημη εκπροσώπηση αθλητή μέσω μάνατζερ FIFA Agent αδειοδοτημένο της soccerpromo  VAT 203720553
Νομική και συμβουλευτική κάλυψη
Κάρτα εισόδου VIP
στο site της Soccerpromo management με πληροφορίες μόνο για τα μέλη.



Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/advance-next-level/