Τι είναι τα τροφεία των ποδοσφαιριστών μάθετε τα πάντα από τους ειδικούς soccerpromo

2022-02-08 09:42

Τι είναι τα τροφεία των ποδοσφαιριστών μάθετε τα πάντα από τους ειδικούς soccerpromo management

Τα τροφεία στο ποδόσφαιρο είναι η αποζημίωση που πρέπει να πάρει μία ομάδα που έχει έναν ποδοσφαιριστή νεαρό για κάποιο διάστημα στην ομάδα ως αποζημίωση όταν ο παίκτης αποκτηθεί από μία επαγγελματική ομάδα και συνάψει επαγγελματικό συμβόλαιο o  κανονισμός  έχει δημιουργηθεί από τη Fifa και αφορά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Τα τροφεία αφορούν παίκτες ερασιτέχνες κάτω των 23 χρονών 

Η FIFA προχώρησε σε αυτόν τον κανονισμό με σκοπό να βοηθήσει τις μικρότερες ομάδες ώστε να έχουν κάποιο κέρδος από την εκπαίδευση που παρείχαν σε κάποιους παίκτες οι οποίοι τελικά έκαναν επαγγελματική καριέρα.

Τα χρήματα της αποζημίωσης των τροφείων εξαρτώνται από το διάστημα που κάποιος παίκτης βρίσκεται σε μία ομάδα  και από την κατηγορία που αγωνίζεται η ομάδα .

 τα τροφεία αφορούν μόνο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που κάνουν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το 23ο έτος της ηλικίας τους.

Τα οφέλη που έχουν οι ομάδες από τα τροφεία

 Αναμφίβολα υπάρχουν οφέλη για τις ομάδες που έχουν στην κατοχή τους παίκτες που τελικά θα παίξουν σε υψηλότερη κατηγορία και θα γίνουν επαγγελματίες.

Και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο δέλεαρ για τις ομάδες για να δημιουργούν έσοδα.

 Η διεκδίκηση τροφείων όμως δεν είναι τόσο απλή υπόθεση διότι χρειάζεται η ομάδα να συνεργάζεται με ανθρώπους που ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις .

Τα αρνητικά κομμάτια πού μπορεί να είναι εμπόδιο σε έναν ποδοσφαιριστή σχετικά με τα τροφεία των ομάδων.

Οι επαγγελματικές ομάδες  έχουν την τεχνογνωσία και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την όλη διαδικασία των τροφείων και τι ακριβώς συμβαίνει οπότε μία καλά δομημένη ομάδα πριν αποκτήσει έναν νεαρό ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι ερασιτέχνης ζητάει και ψάχνει πάρα πολύ καλά τα χαρτιά που αφορούν τις προηγούμενες ομάδες που είχε παίξει ο αθλητής και τα τροφεία  υπάρχουν περιπτώσεις που μία ομάδα  επαγγελματική θα αρνηθεί  να αποκτήσει ένα νεαρό ποδοσφαιριστή εάν έχει καταλάβει ότι αυτός θα τη στοιχίσει πάρα πολλά χρήματα λόγω τροφειων  Και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον νεαρό αθλητή και στην σταδιοδρομία που μπορεί να έχει στο ποδόσφαιρο τέτοια θέματα συνήθως λύνονται μόνο όταν υπάρχουν επίσημοι εκπρόσωποι μάνατζερ που γνωρίζουν το θέμα και έχουν προχωρήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται  ώστε να υλοποιηθεί μία μεταγραφή.

Τα τροφεία μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μία επαγγελματική ομάδα

Τα τροφεία των αθλητών σε μία επαγγελματική ομάδα που έχει κάνει παραλείψεις ή δεν έχει τη σωστή τεχνογνωσία για τον ακριβές τρόπο που λειτουργούν οι μεταγραφές των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών σε μία επαγγελματική ομάδα μπορεί να δημιουργήσουν τεράστια οικονομικά και νομικά προβλήματα που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και στον αφανισμό της ομάδας Υπάρχουν περιπτώσεις πού στις ομάδες απαγορεύτηκε να κάνουν μεταγραφές εάν πρώτα δεν εξοφλήσουν  τροφεία από χρωστούν  σε παίκτες που τους έκαναν επαγγελματικό συμβόλαιο  και μπορεί να μην είχανε ούτε μία συμμετοχή με την ομάδα διότι η αποζημίωση δεν αφορά αν ο παίκτης που αποκτήθηκε αγωνίστηκε και πρόσφερε στην ομάδα αφορά μόνο το επαγγελματικό του συμβόλαιο και την έναρξη συνεργασίας με μία επαγγελματική ομάδα.

 βέβαια τέτοιου είδους προβλήματα  έχουν επαγγελματικές ομάδες που δεν είναι σωστά δομημένες  γιατί πίστευαν ότι όλα αυτά δεν τους αφορούσαν .

Υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν για τα τροφεία από οποιαδήποτε πλευρά ?

Η απάντηση είναι ναι αυτό προϋποθέτει  να ασχοληθούν εξειδικευμένοι άνθρωποι νομικοι και ατζέντηδες και να γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο Στην soccerpromo έχουμε αναλάβει πολλές περιπτώσεις  σχετικά με τις αποζημιώσεις τροφείων ποδοσφαιριστών και από διαφορετικές πλευρές  και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  γιατί η απόδοση των τροφείων δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τις ομάδες αλλά και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που αν δεν έχει προηγηθεί κάποια προεργασία αυτό μπορεί να αποτελέσει τεράστιο εμπόδιο για την εξέλιξή τους .

 

Σπύρος Μαραθωνίτης

 Fifa agents

 soccerpromo management