Συνεργασία ΑΠΟΕΛ και εταιρείας Teqball

2016-04-04 10:54

Συνεργασία ΑΠΟΕΛ και εταιρείας Teqball


Την συνεργασία της με την εταιρεία Teqball ξεκίνησε από χθες η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Οι ποδοσφαιριστές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τον επιστημονικό αυτό εξοπλισμό που αποτελεί μια από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των ποδοσφαιρικών προπονήσεων και συνεχώς επεκτείνεται ανάμεσα στις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα η χρήση του Teqball στοχεύει στην εξατομίκευση, ανάπτυξη και βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών των ποδοσφαιριστών. Αποτελεί την τελευταία καινοτομία στον αθλητικό εξοπλισμό που βασίζεται στο ποδόσφαιρο. Το Teqball κέρδισε το βραβείο ISPO και ψηφίστηκε ως η καλύτερη εφεύρεση στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια, στην έκθεση Manchester Soccerex Exibition.

Το Teqball αρχίζει να χρησιμοποιείται από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Πρώτη στην Premier League το χρησιμοποιεί η Southampton ενώ η Juventus στην Ιταλία το έχει ήδη ενσωματώσει στις καθημερινές της προπονήσεις, ενώ ήδη το έχουν ζητήσει οι δύο ομάδες του Manchester.

Στον πάρακατω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθείσετε τους τρόπους προπόνησης με το Teqball.

Αν και το πιο απλό είναι να αντιληφθεί κάποιος τα πλεονεκτήματα του Teqball μέσα από την βελτίωση της τεχνικής, η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα. Οι απαιτήσεις προς τους ποδοσφαιριστές αναδεικνύονται μέσα από τον έλεγχο της μπάλας, το πως πρέπει να τοποθετούνται, πως να σταματούν, η χρήση της πρώτης άμεσης πάσας (one touch football) αλλά βεβαίως και η άμεση φυσική αντοχή και αντίδραση.

Στατιστικά το Teqball σε ένα κανονικό χρονικό όριο προπόνησης θα δώσει την ευκαιρία στον ποδοσφαιριστή να αγγίξει την μπάλα περισσότερες από 600 φορές ενώ σε μια κανονική προπόνηση δεν ξεπερνά τις 100.

Το Teqball θα βρίσκεται πλέον μόνιμα στο προπονητικό κέντρο Αρχάγγελος και ο ΑΠΟΕΛ είναι η πρώτη ομάδα που θα το ενσωματώσει στις προπονήσεις της.