ο Βαγγέλης Μόρας στον Μάνο Σπανόπουλο στον ΣΠΟΡ FM 94.6,

2017-03-27 16:07

morasethniki2

Αντίθετος με την κλήση του Ζέκα στην Εθνική εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μόρας με δηλώσεις που έκανε στον Μάνο Σπανόπουλο στον ΣΠΟΡ FM 94.6, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο χάνει τη θέση στην ομάδα ένας Έλληνας.

(Rockngoal Page - Rockngoal Profile)

«Αν ήμουν εκεί θα τον υποδεχόμουν θερμά, όπως έκαναν και τα παιδιά τώρα και όπως θα έκανα και εγώ αν ήμουν μέλος της ομάδας. Το λέω χωρίς να θέλω να μειώσω κάποιον και να δημιουργήσω έχθρα στην ομάδα. Ξέρω ότι θα βγουν κάποιοι και θα σχολιάσουν αρνητικά σήμερα και αύριο αυτό που είπα. Δεν το λέω κακοπροαίρετα όμως», τόνισε ο 35χρονος στόπερ της Μπάρι.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν παρακολουθεί ελάχιστα τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά εκθείασε τον Πάουλο Μπέντο λόγω της χρησιμοποίησης αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. «Εμένα μου άρεσε αυτό που έκανε με τα νέα παιδιά και δεν το βλέπαμε αυτό τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Θέλουνε να κερδίζουμε το πρωτάθλημα με 40 βαθμούς διαφορά; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Χάρηκα με αυτό που έκανε αρχικά ο Ολυμπιακός με αυτόν τον προπονητή, αλλά όχι με την απόφαση να τον διώξουν», τόνισε ο έμπειρος μπακ.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το ματς της Εθνικής με το Βέλγιο: «Εννοείται ότι έχουμε ελπίδες, αλλά είναι ματς που επιτρέπεται -εντός εισαγωγικών- να χάσεις. Ωστόσο και η ήττα να έρθει δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω, είναι ομάδα με παίκτες που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο top επίπεδο. Στα εύκολα ματς είχαμε πρόβλημα πάντα και αυτό το ματς δεν με προβληματίζει. Η λογική αυτό λέει ότι θα κοντραριστούμε με τη Βοσνία για τη δεύτερη θέση, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το ματς του Σαββάτου. Δεν είναι ομάδα που θα κλειστεί, είναι ομάδα που θα πιέσει».

-την κλήση του Ζέκα στην Εθνική: «Πολλοί θα πουν διάφορα, αλλά θα πω αυτό που πίστευα πάντα για την Εθνική. Θεωρώ ότι κάποιος Έλληνας χάνει μια θέση με την παρουσία του Ζέκα. Ένας που έρχεται από την Ελπίδων ή που κάνει καιρό καλές εμφανίσεις. Θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσει τον Ζέκα. Ωστόσο, θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να παίξει κάποιος άλλος. Είναι θέμα της ΕΠΟ επίσης. Αν ήμουν εκεί θα τον υποδεχόμουν θερμά, όπως έκαναν και τα παιδιά τώρα και όπως θα έκανα και εγώ αν ήμουν μέλος της ομάδας. Το λέω χωρίς να θέλω να μειώσω κάποιον και να δημιουργήσω έχθρα στην ομάδα. Ξέρω ότι θα βγουν κάποιοι και θα σχολιάσουν αρνητικά σήμερα και αύριο αυτό που είπα. Δεν το λέω κακοπροαίρετα όμως».

-το γεγονός ότι μας έχουν βγει στην Εθνική οι παίκτες που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα: «Μας πάει, επειδή οι περισσότεροι είμαστε αμυντικογενείς παίκτες. Στο κομμάτι της τακτικής δουλεύουν πολύ εδώ οι Ιταλοί. Χάνεται πολλές φορές η ουσία εδώ επειδή δεν υπάρχει δημιουργία και ο ρυθμός δεν είναι καλός. Αλλά σε αυτό το κομμάτι πάμε καλά».

-την αποχώρησή του από τη Βερόνα και τον νέο σταθμό της καριέρας του στην Μπάρι: «Δεν είχα την επιλογή να διαλέξω. Έπρεπε να φύγω, καθώς δεν τηρήθηκε από τη Βερόνα η προφορική συμφωνία που υπήρχε και ενώ ήθελα να μείνω και να κλείσω εκεί την καριέρα μου εκεί. Δεν θα πω εγώ αν είμαι ηγετική μορφή όπως λέτε εσείς. Ίσως να έγινα κουραστικός, αλλά ήμουν αληθινός και είπα κάποια πράγματα. Δέθηκα με τη Βερόνα και τον κόσμο λόγω και των προσωπικών προβλημάτων που είχα».

-το αν παρακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όχι πολύ. Τα βασικά. Δεν έχω καταφέρει να δω τα ματς. Είναι θετικό το ότι προκρίθηκαν οι τέσσερις μεγάλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αυτό είναι καλό, επειδή φαίνεται ότι επανέρχονται οι μεγάλες ομάδες για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι σημαντικό ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες, όπως ο Πανιώνιος που έχει μπει σφήνα στους μεγάλους. Η συμπεριφορά του Μπέντο μου έκανε καλή εντύπωση. Εμένα μου άρεσε αυτό που έκανε με τα νέα παιδιά και δεν το βλέπαμε αυτό τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Θέλουνε να κερδίζουμε το πρωτάθλημα με 40 βαθμούς διαφορά; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Χάρηκα με αυτό που έκανε αρχικά ο Ολυμπιακός με αυτόν τον προπονητή, αλλά όχι με την απόφαση να τον διώξουν».

-το έργο του σωματείου “Save Moras”: «Συνεχίζεται κανονικά το έργο στη Λάρισα και δεν σταματάνε τα παιδιά εκεί. Οι δότες στο δικό μου σωματείο είναι πολλοί και έχουνε βρεθεί πέντε συμβατοί δότες σε μικρό χρονικό διάστημα και φαίνεται ότι γίνεται κάτι πολύ σοβαρό εκεί. Γίνονται διάφορα event εκεί. Αυτή τη στιγμή γίνονται και δώρα στα παιδιά και πρέπει να αποφασίσουμε που θα πάνε και τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί. Δεν γίνονται αυτά για εμένα, γίνονται για τον αδερφό μου έφυγε από τη ζωή και τα παιδιά που έχουν ανάγκη από βοήθεια».

πηγη spor fm