στο ποδόσφαιρο το ζητούμενο είναι να μπορείς να διανύεις μικρές αποστάσεις με μεγάλη ταχύτητα

2017-10-30 18:10

 στο ποδόσφαιρο το ζητούμενο είναι να μπορείς να διανύεις μικρές αποστάσεις με μεγάλη ταχύτητα

Ο μέσος παίκτης καλύπτει περίπου 9 χιλιόμετρα  σε κάθε παιχνίδι. Φυσικά, δεν τρέχει ασταμάτητα επί 90 λεπτά, αλλά κατά μέσο όρο κάνει από 50 έως 70 σπριντ. Και σουτάρει,  μαρκάρει, τζαρτζάρει, κάνει άλματα. Όλα αυτά, κατά τη διάρκεια ενός και μόνο αγώνα. «Η μεγαλύτερη δυσκολία, όμως, έχει να κάνει με τη διάρκεια - ο ποδοσφαιριστής πρέπει να αντέξει το επίπονο αγωνιστικό πρόγραμμα μιας ολόκληρης χρονιάς» 

 Δεν χρειάζεται να  πηδήξεις πάνω σε ένα διάδρομο και να αρχίσεις να τρέχεις Για να οικοδομήσεις την αντοχή ενός ποδοσφαιριστή, απαιτείται ένα  εντελώς διαφορετικό ενεργειακό σύστημα Το βασικό ζητούμενο στο ποδόσφαιρο είναι να μπορείς να διανύεις μικρές αποστάσεις με μεγάλη ταχύτητα - αν δεν έχεις καλό σπριντ  δεν θα προλαβαίνεις καμία μπαλιά –ούτε ως κυνηγός ούτε ως μπακ».  Η ποδοσφαιρική αντοχή, λοιπόν, χτίζεται ιδανικά με τη διαλειμματική προπόνησηΌλες οι ρουτίνες καρδιοαναπνευστικής βελτίωσης σε μια ποδοσφαιρική ομάδα γίνονται με αυτού του είδους τις ασκήσεις ταχύτητας Σπριντάρεις επί 30 δευτερόλεπτα στο μάξιμουμ της ταχύτητάς σου και περπατάς για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Μετά, ξεκουράζεσαι για ένα λεπτό κι επαναλαμβάνεις τον κύκλο πέντε φορές. Με την πάροδο του χρόνου, για να ανεβάζεις διαρκώς την λειτουργία πνευμόνων και καρδιάς, δοκίμασε να διπλασιάσεις τον χρόνο, τις επαναλήψεις και τα διαλείμματα του κύκλου. Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε κάθε φορά να τρέχεις γρηγορότερα την ώρα του σπριντ. Ή να αυξάνεις το χρόνο του συνδυασμού σπριντ - περπάτημα    Μια πρόσθετη τεχνική είναι η εξής: τοποθέτησε δυο κώνους σε μια απόσταση 30 μέτρων και τρέξε πολύ χαλαρά από τον ένα κώνο στο άλλο. Με ένα χρονόμετρο κράτα το χρόνο σου. Στη συνέχεια, δες πόσες φορές μπορείς να καλύψεις την ίδια απόσταση μπρος - πίσω στους κώνους, στον ίδιο χρόνο που έκανες τρέχοντας χαλαρά. Όσο περισσότερες φορές, τόσο το καλύτερο για την «αυτορύθμιση» της καρδιοαναπνευστικής σου λειτουργίας την ώρα του αγώνα. «Πολύ σημαντικό είναι επίσης να αλλάζεις συχνά μέσα στη βδομάδα τα αερόβια μηχανήματα πάνω στα οποία προπονείσαι»

 

Η SOCCERPROMO MANAGEMENT σε συνεργασία της με την Strength and Conditioning Nutrition UK, την πλέον εξειδικευμένη εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής βελτίωσης αθλητικής απόδοσης. Σας παρέχει τα κορυφαία συμπληρώματα διατροφής αθλητών



Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/sympliromata-diatrofis-athliton/