Στην Ολλανδική Haaglandia θα αγωνίζονται την νέα σαιζόν ο Α. Κουλπαλίδης & ο Τόμι Μιντζάλι

2015-08-23 11:49

Στην Ολλανδική Haaglandia θα αγωνίζονται την νέα σαιζόν ο Α. Κουλπαλίδης & ο Τόμι Μιντζάλι

 

Παίκτες της Ολλανδικής Haaglandia είναι πλέον ο Αβρααμ Κουλπαλίδης γεννημένος το 1996 και ο Τόμι Μιντζάλι γεννημένος το 1998.

Ο Αβραάμ Κουλπαλίδης αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι στην δεύτερη ομάδα του Αγροτικού Αστέρα και μέσω του Manager του Αχιλλέα Χατζηνικολάου, επίσημο συνεργάτης της πλατφόρμας Soccer Promo, το περασμένο χειμώνα αξιολογήθηκε στην Ολλανδία και τελικά επιλέχθηκε από την ομάδα της Haaglandia να αγωνίζεται στην δεύτερή της ομάδα και αν όλα πάνε καλά και στην πρώτη.

Ο Αβραάμ δήλωσε γι αυτή την νέα του μεταγραφή: Eίμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ολλανδία και αισθάνομαι πως οι κόποι μου και η δουλειά μου θα δικαιωθούν εδώ.  Το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ υψηλό και ο ανταγωνισμός επίσης.  Ολοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές στην Ολλανδία θέλουν να εκπαιδευτούν και να παίξουν ποδόσφαιρο.  Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω στην Ολλανδία.  Εχω εντυπωσιαστεί από την οργάνωση που υπάρχει στις ομάδες αλλά και από τις εγκαταστάσεις.  Θα θελα να ευχαριστήσω τον Manager μου Αχιλλέα Χατζηνικολάου και την οικογένειά μου που με στηρίζουν και φυσικά τον Σπύρο Μαραθωνίτη και την Soccer Promo για την ευκαιρία που μου έδωσαν να φτάσω πιό κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων μου. 

Ο Τόμι Μιντζάλι αγωνιζόταν την περυσινή χρονιά στο εφηβικό τμήμα του Φωστήρα ενώ τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στον Πανιώνιο.  Μέσω της πλατφόρμας Soccer Promo αξιολογήθηκε στην Ολλανδία τον περασμένο χειμώνα και η Haaglandia αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό της και φέτος αγωνίζεται στους Κ19 της Ολλανδικής ομάδας.

Ο Τόμι δήλωσε γι αυτή την νέα του μεταγραφή: Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι στην Ολλανδία, υπάρχει ένα υψηλότερο επίπεδο σ'όλα τα πράγματα αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι ο τρόπος που σκέφτονται το ποδόσφαιρο που με έκανε να έρθω εδώ και να προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.  Οι εγκαταστάσεις είναι απίθανες δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν στην Ελλάδα και ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν σαν παίκτη.  Εχω εντυπωσιαστεί και γενικότερα από την κοινωνία εδώ και νομίζω ότι ο τρόπος ζωής τους είναι πολύ όμορφος.  Είναι καλό για μένα ότι δεν είμαι μόνος μου σ αυτό το πρώτο μου βήμα στο εξωτερικό γιατί έχω παρέα και άλλα παιδιά από την Ελλάδα.  Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, κάποια άτομα που με στήριξαν στην Ελλάδα και βέβαια να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Κώστα Κατσαγάνη της ομάδας του Αγίου Θωμά και τον κ. Σπύρο Μαραθωνίτη για την βοήθειά του και την υποστήριξή του.  Και βέβαια την Soccer Promo και τους συνεργάτες της που πίστεψαν σε μένα και χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν σήμερα εδώ.

Η Ηaaglandia φημίζεται στην Ολλανδία ως μία ομάδα που δίνει έμφαση στους νεαρούς αθλητές και κάθε χρόνο πολλοί από τους αθλητές της μεταγράφονται σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου.  Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο πέρυσι 10 παίκτες της πήραν μεταγραφή για ομάδες Β' και Α' Εθνικής.  Τα τμήματα υποδομής της αγωνίζονται σε υψηλού επιπέδου κατηγορίες  και η ανδρική της ομάδα αγωνίζεται σε κατηγορία αντίστοιχη με την Γ' Εθνική στην Ελλάδα. Και οι δύο παίκτες εδώ και ένα μήνα έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ολλανδία, θα παρακολουθούν σχολείο αγγλο-ολλανδικό και το απόγευμα θα προπονούνται με την ομάδα τους.