Σπύρος Μαραθωνίτης ο μάνατζερ της απόλυτης επιτυχίας στο ποδόσφαιρο

2018-11-24 06:16

Σπύρος Μαραθωνίτης ο μάνατζερ της απόλυτης επιτυχίας στο ποδόσφαιρο

 

Όταν γνωρίσει κανείς το Σπύρο θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας!Φιλόξενος ,πειθαρχημένος και ευγενικός! Γόνος μίας αστικής, αλλά ευκατάστατης Ελληνικής οικογένειας μεγάλωσε και «έπαιξε μπάλα» στο Μενίδι Αττικής! Πήγε σε δημόσιο σχολείο ,ακολούθησε σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων με προέκταση στο Αθλητικό management , Προπονητική & Scouting με εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο!Γνωριστήκαμε πριν αρκετά χρόνια στην Ολλανδία, όταν τον παρακάλεσα να  βάλει το λογότυπο της νεοϊδρυθείσας τότε επιχείρησής μας www.pitapasta.com  ως νέα επιχείρηση στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της δικής του υφιστάμενης επιχείρησης της www.soccerpromo-management.com και μου είπε: Σ.Μ.:«Μετά χαράς Λενάκι»!Από τότε τον έκλεισα για πάντα στην καρδιά μου!Από το πουθενά ένας άγνωστος «Χ» μέσα στο πλήθος μου πρότεινε χείρα φιλίας και φυσικά τη δέχτηκα!Ο ίδιος μετριόφρων και χαμηλών τόνων άνθρωπος δηλώνει:Σ.Μ.-«Δεν υπήρξα ποτέ προπονητής ,αλλά αθλητικός διευθυντής»!Αγαπούσε από παιδί τα ομαδικά κυρίως παιχνίδια  , όπως το μπάσκετ και το Βόλεϊ . Ευτυχώς ,για μας τον κέρδισε το ποδόσφαιρο! Κάπου εδώ ξεκινάει η συνέντευξη!

Λ.k :- Με το που πιάνεις μπάλα ποδοσφαίρου …τι παθαίνεις;

Σ.Μ :- Νιώθω χαρά και συγκίνηση!Το ποδόσφαιρο με τράβηξε περισσότερο από τα άλλα ομαδικά αθλήματα, επειδή έπρεπε να διαχειριστείς τη μπάλα με τα πόδια.Έλκομαι από τα δύσκολα !θέλει πειθαρχία και τριβή.Αγγίζεις τα όριά σου και στην πορεία ανακαλύπτεις και άλλα!Εξελίσσεσαι.

Λ.K:- Μάνατζερ επίσημα από τη» FIFA» , αλλά και επιχειρηματίας παθιασμένος με την επιτυχία! Πώς σου ήρθε η ιδέα να ιδρύσεις μια επιχείρηση υπηρεσιών που αφορούν αποκλειστικά το χώρο του ποδοσφαίρου;

Σ.Μ : –Ήμουν ιδιαίτερα ανήσυχος επαγγελματικά από παιδί. Στα δεκαοχτώ μου χρόνια άνοιξα ένα κατάστημα με γυναικεία εσώρουχα! Έκανα παρέα κυρίως με μεγαλύτερους και ήμουν αυτό το «ψαχτήρι» το οποίο θέλει να καταλάβει την αγορά και τους νόμους που τη διέπουν επιχειρηματικά.Υπήρξαταυτόγχρονα εκπρόσωπος ενός Ολλανδικού γραφείου που είχε κύριο αντικείμενό του κάθε είδος υπηρεσία που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο!Εκεί εντόπισα την ανάγκη της αγοράς ,για τέτοιου είδους υπηρεσίες αποκλειστικά στην Ελλάδα!

Λ.Κ.- Άρα στην ουσία είναι μία πλατφόρμα για επαγγελματίες του χώρου του ποδοσφαίρου.

Σ.Μ.-Και όχι μόνο!Στην ουσία το δημιουργήσαμε και το δημιουργούμε , το εξελίσσουμε κάθε μέρα!Στόχος ήταν να ενώσουμε όλους τους επαγγελματίες του χώρου  και από την άλλη αυτό να αποτελέσει το έναυσμα και κατά συνέπεια το όραμα ως επενδυτική ευκαιρία ,για επιχειρηματίες του χώρου!Με λίγα λόγια επενδύσαμε!Αν θέλεις να έχεις μέλλον , οφείλεις να επενδύσεις ,για να έχεις γερά θεμέλια!

Λ.k: – Μία επένδυση η οποία όμως είχε και έχει τεράστια απήχηση όπως έχουν δείξει τα αποτελέσματα!

Σ.Μ: – Δε μπορούμε να σταθούμε μόνο στην απήχηση, αλλά  και στους προβληματισμούς που γεννιούνται καθημερινά από τις ανάγκες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι! Είναι πολλές και ποικίλες!Η συνεργασία με την Ολλανδία άνοιξε πολυεπίπεδα τους ορίζοντές μας και πέραν του γεγονότος ότι μέσω σκληρής εργασίας και όχι δουλειάς-θα στο εξηγήσω αυτό- αποκτήσαμε τεχνογνωσία ,υιοθετήσαμε και τη δική τους φιλοσοφία απέναντι στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την αθλητική πραγματικότητα!Παράγουμε έργο άρα εργασία και δε δουλεύουμε συνεπώς δουλεία.Ζητάμε ταλέντα που είναι παθιασμένα στο να παράξουν έργο με τη δική μας συμβολή και τεχνική ,για να αναπαράγουμε ύψιστο αθλητικό αποτέλεσμα!

Λ.k: – Μου έδωσες πολύ ωραία πάσα,για την επόμενη ερώτηση.Τα δικά μας παιδιά.Οι μελλοντικοί μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ,πώς αντιμετωπίζουν την πρόκληση αυτής της τεράστιας ευκαιρίας που τους προσφέρετε;

Σ.Μ: – Λόγω του μεσογειακού ταμπεραμέντου πολλές φορές παρασύρονται από τις συνθήκες! Το στάδιο της προσαρμογής είναι το δυσκολότερο ,για αυτούς!Είναι τρίπτυχο ο κανόνας.Επενδύεις το χρόνο σου,τα χρήματα σου και την προσωπική σου ζωή ,ένα θέλεις να γίνεις ο πρωταθλητής της ζωής σου!

Λ.k:- Εννοείς ότι τους δυσκολεύει ο τρόπος ζωής ενός αντίστοιχα Ολλανδού ποδοσφαιριστή;Πού έγκειται η κύρια δυσκολία;

Σ.Μ:- Το DNA του Έλληνα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δυναμικό , όμως αντιμετωπίζει δυσκολία προσαρμογής στη ζωή του Ολλανδού ποδοσφαιριστή !Σε αυτό παίζει τρομερό ρόλο η Ελληνική οικογένεια και ο τρόπος γαλούχησης των παιδιών! Αναγκαστικά πρέπει να συναποφασίσουν ότι ο ομφάλιος λώρος κόβεται! Το παιδί- ο έφηβος-ο εν δυνάμει επαγγελματίας αθλητής- αφήνει τους γονείς του πίσω στην Ελλάδα κι έρχεται να πορευτεί μόνος του στο εξωτερικό!

Λ.k : -Βλέπουμε ότι η εταιρεία σου S.P έχει έντονη πλέον παρουσία , όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ολλανδία,αλλά και σε άλλες χώρες !Επεκτείνεστε συνεχώς!

Σ.Μ.:-  Ναι! Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούμαστε ενεργά στην Κύπρο,στη Σουηδία, στο Βέλγιο,στη Γερμανία και στην Ιταλία με ναυαρχίδα μας φυσικά τον «ποδοσφαιρικό μας στόλο» στην Ολλανδία!Επίσης είμαστε στα τελικά στάδια να αναλάβουμε την πρώτη μας συνεργασία στη διαχείριση του μάνατζμεντ με Γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα!Μόλις υπογράψουμε θα ανακοινωθεί και επίσημα το όνομα του νέου συνεργάτη.Εξακολουθούμε φυσικά την ακατάπαυστη δραστηριότητά μας και επί Ελληνικού εδάφους.Κάναμε υποσταθμούς στην Ηγουμενίτσα και την Κατερίνη,αλλά είμαστε στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Κρήτη και όπου υπάρχει όρεξη και μεράκι ,για να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα εκκολαπτήριο σωστής και δομημένης λειτουργίας σωστών αθλητικών προτύπων στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι,αρκετά εφάμιλλο των ευρωπαϊκών προτύπων.

Λ.Κ.- Ποιο είναι το όραμα σας Σπύρο;

Σ.Μ.-Όραμα μας είναι  να διδάξουμε μέσω των μεθόδων της αθλητικής ψυχολογίας και υποστήριξης τα νέα ταλέντα να έχουν παιδεία, ήθος, σεβασμό,αξιοπρέπεια, ευγενή άμιλλα ,αλλά και πάθος για αυτό που αγαπάνε.Το ποδόσφαιρο είναι ένα μέσο να εξελιχθούν πολυεπίπεδα στη ζωή τους.Αυτό μας αφορά όλους ως κοινωνική συλλογικότητα.Ας δούμε την ουσία των πραγμάτων στην αληθινή της διάσταση!Πρέπει να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι ο πολιτικός, ο προπονητής, ο ψυχολόγος, ο τεχνοκράτης,ο κοινωνιολόγος και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τις υποδομές που πρέπει να προσφέρουμε ως κοινωνία,για να δουλέψουμε το ταλέντο του έμψυχου κεφαλαίου της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό της εν δυνάμει απόδοσής τους.Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα!Να βλέπεις νέους ανθρώπους με αθλητική νοοτροπία και συμπεριφορά να αγωνίζονται ,για τα ιδανικά τους και τους προσωπικούς τους στόχους και όνειρα και όχι να βουλιάζουν στην «τεχνολογική χαβούζα» και στις καφετερίες που εξουδετεροποιούν το δυναμικό της «επιτηδευμένα καθοδηγημένης» ενέργειάς τους!

Λ.K. :- Και Ευχόμαστε ολόψυχα να φτάσετε ακόμη σε περισσότερες χώρες! Η αγαπημένη λέξη των καιρών είναι η «κρίση» Στο δικό σου χώρο ,έκανε αισθητή την παρουσία της;

Σ.Μ:- Ναι φυσικά!‘Έχει αγγίξει όλους τους τομείς ! Τα πράγματα στην Παιδεία δεν πάνε καλά, αν καθίσεις και αναλογιστείς ότι πριν από οχτώ χρόνια λειτουργούσαν κάποια αθλητικά σχολεία στην Ελλάδα.Υπήρχαν πόροι ,για προγράμματα με σαφή αθλητικό προσανατολισμό .Όλα αυτά μοιάζουν μακρινή ανάμνηση .Δυστυχώς!

Λ.k : – Ενώ στην Ολλανδία;

Σ.Μ.:- Λένα μου δε μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα! Έχουν υποδομές ,αλλά και αθλητική συνείδηση που μεγαλώνουν με αυτή!Έτσι ωριμάζει μέσα τους το «ευ αγωνιζεσθαι» ως ύψιστη αξία και μετά την εξελίσσουν με άλλα χαρακτηριστικά , όπως τεχνογνωσία ,μεθοδολογία και ασκησιολόγια με στοχευόμενες πρακτικές αυτοβελτίωσης.Οφείλουμε να συμπεριφερθούμε ως μαθητές απέναντι στους Ολλανδούς , έχουν να μας διδάξουν πολλά!

Λ.k : – Πόσο ανοικτοί είναι απέναντι μας; Αν κρίνω από τις δηλώσεις των πολιτικών τους δε μπορώ να πω ότι μας λατρεύουν κιόλας!

Σ.Μ:- Χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση ,γιατί έχει παραποιηθεί η πραγματική εικόνα των Ολλανδών! Οι Ολλανδοί είναι φιλέλληνες. Αν σου πω ότι οι αριστούχοι μαθητές , μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στα σχολεία τους;Πώς θα σου φαινόταν;Αγαπάνε την Ιστορία μας, τις τέχνες μας ,την ποίησή μας,αλλά και τη χώρα μας.Τον ήλιο κι όλα έχει να προσφέρει η Ελληνική φιλοξενία!

Λ.k:- Μεγάλη μας τιμή και χαρά να μαθαίνουν τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας! Για πες μου από ποια ηλικία μπορεί ένας νεαρός αθλητής να ενδιαφερθεί-μαζί με τους γονείς του- ,για τις υπηρεσίες σας;

Σ.Μ.:- Ασχολούμαστε με αθλητές από 12 έως 30 ετών .Έχουμε τον τρόπο και τη τεχνογνωσία μέσω της πολύπειρης ομάδας των συνεργατών μας, να τον βοηθήσουμε να δουλέψει μαζί μας με εξειδικευμένα προγράμματα σε πολύ υψηλό επίπεδο!Είμαστε περήφανοι και εργαζόμαστε σκληρά για να μας ζητάνε συνεχόμενα «ταλέντα» από πολλές χώρες να κλείσουν συμβόλαια στο εξωτερικό σε επαγγελματικές ομάδες.Εμείς κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!

Λ.k :- Επόμενη χώρα στόχος με πιο έντονη παρουσία;

Σ.Μ :- Σίγουρα είναι η Ιταλία !Οι Ιταλοί προπονητές, όπως είναι γνωστό κάνουν Ευρωπαϊκές επιτυχίες και η αθλητική συμπόρευση θα μας διδάξει πολλά!

Λ.K :-  Αλήθεια, για να πιάσει ένας αθλητής ‘Υψηλούς στόχους όπως λέμε στην αθλητική γλώσσα η διατροφή του παίζει σημαντικό ρόλο; Το μοντέλο της «Μεσογειακής Διατροφής» που πρέσβευε επάξια ο Ιπποκράτης , κατά πόσο αφομοιώνεται στην καθημερινή διατροφική ”agenda’’ ενός αθλητή;

Σ.Μ:- Η Μεσογειακή Διατροφή έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή του αθλητή!Δυστυχώς ,ενώ ξεκίνησε από τα σπάργανα της Μεσογείου που βρίσκεται και η χώρα μας, ωστόσο κατέχουμε το τραγικό ρεκόρ παχυσαρκίας σε πολύ νεαρές ηλικίες σε όλη την Ευρώπη! Στην ομάδα της S.P. υπάρχει ειδικός διατροφολόγος ο Γιάννης ο Τόκκας, ο οποιος επιμελείται τον κάθε αθλητή ξεχωριστά!Μου είναι αδιανόητο να παρακολουθώ τη Σουηδία η οποια έχει εντάξει από πολύ μικρή ηλικία το πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής στα σχολεία της και η Ελλάδα να έχει υιοθετήσει όλα τα κακώς πρότυπα της Αμερικανικής διατροφής με τα» trans λιπαρά «και τα» junkies food» !Οφείλουμε να εντρυφήσουμε στα παιδιά μας τη διατροφική συμπεριφορά!Είμαστε συνυπεύθυνοι!

Λ.k:- : Θέλω να κλείσουμε με μία ατάκα που σε χαρακτηρίζει!

Σ.Μ:- « Είμαστε παντού»!

Λ.Κ.- Κάτι πιο προσωπικό;

Σ.Μ.-» Dum Spiro Spero»

Λ.k :- Και θα ήθελα με το δικό σου τρόπο γραφής 5 λέξεις ,για τη νέα γενιά , ως παρακαταθήκη κινήτρων στο όνειρο!

Σ.Μ. – θα σου πω έξι.

  •  

          Αποφασιστικότητα

         Ανάπτυξη

         συναγωνιστικότητα

         Αλήθεια

        Στοχοπροσήλωση

        Δημιουργία 

 

Λ.Κ.- Όλη η ομάδα του «P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S.» σε Ελλάδα και εξωτερικό σε ευχαριστούμε για όλα όσα μοιράστηκες μαζί μας!

Σ.Π.- Εγώ ευχαριστώ πολύ και κάτι για τη νέα χρονιά που έρχεται,να μας πάνε όλα καλύτερα ως χώρα!Κοιτάμε πάντα μπροστά και πάντα θετικά!

Με αγάπη

Λένα