Σίμος Ρουμπουλάκος, ένα προικισμένο αριστερό μπακ που έχει ταρακουνήσει πολλές ομάδες στην Ευρώπη

2018-04-30 13:15
Σίμος Ρουμπουλάκος  ένα προικισμένο αριστερό μπακ πού εχει  ταρακουνήσει πολλές ομάδες στην Ευρώπη 
Ο Ρουμπουλάκος ξεκίνησε την καριέρα του από την Καλαμάτα παίζοντας  ποδόσφαιρο. Το 2012 μετακόμισε στον ΠΑΣ Γιάννενα στην Superleague. Το 2014 ο Ρουμπουλάκος έπαιξε για τον ΠαναΙτωλικό  και στον Πανεγιάλιο το 2015 . Μετά  πήγε  στον Απόλλων Σμύρνης, οπου αν καθόταν  θα ήταν πρωταθλητής Football League. Τελικά, αποφάσισε το 2016 να πει «ναι» στην εξαιρετική πρόταση της Κουκέσι και έτσι κατέληξε να είναι και πάλι πρωταθλητής  Μόνο που τώρα πήρε έναν τίτλο που του δίνει τη δυνατότητα να βλέπει... αστεράκια. Αυτά του Champions League. Πήρε τη βαλίτσα του και πήγε στην Κουκέσι. Λίγους μήνες αργότερα στέφθηκε πρωταθλητής όντας απόλυτα δικαιωμένος για την απόφασή του. Φέτος κάνει μία ακόμα σπουδαία χρονιά και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον. Όποιοι έχουν γνωρίσει τον Σίμο κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα απόλυτα συνεργάσιμο. Του ζητήσαμε να μας μιλήσει για τη φετινή χρονιά που η ομάδα του είναι πολύ κοντά στα προκριματικά του Champions League.
 
 
 
Έχεις περάσει απο Ομάδες της Ελλάδας και τώρα παίζεις στο πρωτάθλημα της Αλβανίας. Ποιες είναι οι διαφορές που βλέπεις;
Ναι, έχω παίξει σε αρκετές ομάδες στην Ελλάδα Α και Β Εθνική και ξέρω καλά το ελληνικό πρωτάθλημα.Τώρα παίζω στην Αλβανία. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαφορές στη Σουπερλιγκ Ελλάδας με την Α Εθνική της Αλβανίας. Υπάρχουν καλύτεροι και ποιοτικότεροι παίχτες μεγάλης αξίας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της Ελλάδας, ενώ στην Αλβανία χρειάζεται να έχεις περισσότερη θέληση και να βγάζεις προσωπικότητα στο γήπεδο για να μπορείς να πετύχεις.
 
Ο κόσμος στην Αλβανία αγαπάει το ποδόσφαιρο έρχεται στο γήπεδο;
Τους αρέσει παρά πολύ το ποδόσφαιρο. Είναι φανατικοί του αθλήματος, έχουν πάθος για αυτό . Για παράδειγμα χθες είχαμε ντέρμπι στην Κορυτσά Skenderbeu/ Kukesi  και είχε 7.000/8.000 κόσμο. Το μαξιμουμ είναι αυτό γιατί τα περισσότερα γήπεδα είναι αυτής της χωρητικότητας, εκτός από δυο που είναι τα γήπεδα της Εθνικής  χωρητικότητας 25.000 & 15.000 ατόμων. Αλλά μέσο όρο μπορώ να πω καθε ομάδα μαζεύει κοντά 3.000/4.000 κόσμο, ικανοποιητικό για μια χώρα σαν την Αλβανία που δεν είναι πολύ μεγάλη.
 
Η ομάδα σου πρωταγωνιστεί και φέτος και είστε με το ένα πόδι στα προκριματικά Champions league, πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα;
Η ομάδα μου, τα τελευταία δύο χρόνια παίρνει το εισιτήριο για την Ευρώπη, είτε αυτό είναι για το Τσάμπιονς Λιγκ, είτε για το Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα ότι κατά μεγάλο ποσοστό η δεύτερη θέση οδηγεί στα Προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για εμένα είναι μια μεγάλη εμπειρία όλο αυτό. Το έζησα και πέρσι και ήταν πραγματικά κάτι μοναδικό,παίρνεις πολλές εμπειρίες, βλέπεις τις δυνάμεις σου.Το επίπεδο είναι υψηλό. Σίγουρα μπορει να παίξεις και με καλύτερους παίχτες από εσένα με δουλειά και πίστη όλα γίνονται . Ελπίζω φέτος να πάμε καλύτερα από πέρσι, να έχουμε μια καλύτερη κλήρωση και αν μας δωθεί η δυνατότητα να μπούμε στους ομίλους που είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε όλοι μαζί σαν σύνολο .
 
Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση στο ποδόσφαιρο, που πιστεύεις ότι είσαι καλύτερος;
Να πω την αλήθεια έχω ξεκινήσει την ποδοσφαιρική μου καριέρα σαν αριστερό Χάφ/Εξτρέμ 17 Χρόνων. Θυμάμαι ένας παλιός μου προπονητής ο κ.Στάθης Ασλάνογλου μου είπε να γίνω αριστερό μπακ γιατί έχω τα προσόντα να βγαίνω από πίσω και να παίρνω όλη την πλευρά. Και έτσι έγινε, μου έμαθε τη θέση αυτή, τις τοποθετήσεις, τακτικά πως να κλείνω και ήμουν ενθουσιασμένος με τη νέα μου θέση.Με τα συνεχόμενα παιχνίδια βελτιώθηκα. Από τότε η θέση μου είναι αριστερό μπακ. Όταν ο προπονητής μου  κρίνει ότι μπορώ να βοηθήσω με χρησιμοποιεί και στα χαφ ή όπου αλλού με χρειαστεί . Η θέση του αριστερού μπακ πλέον έχει πολλές απαιτήσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, περισσότερα τρεξίματα με και χωρίς την μπάλα, καλή τακτική αντίληψη, να είσαι καλός στο μαρκάρισμα, στο παιχνίδι 1 vs 1, και να έχεις καλή σέντρα. Ένα σύγχρονο αριστερό μπάκ πρέπει να είναι δημιουργικό  και να κάνει τη διαφορά για να μπορέσει να παίξει σε υψηλό επίπεδο.
 
 
Μια τελευταία ερώτηση τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο με λίγα λόγια
Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι απόλαυση και για όσους το βλέπουν, αλλά και για όσους είναι η δουλειά τους και επιβιώνουν από αυτό. Είναι λίγο Περίεργο. Έχει τις καλές και τις κακές του στιγμές.Έχει πίεση, άγχος για το αποτέλεσμα,αλλά από αυτά χτίζεις χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είναι ο βασιλιάς των Σπορ. Είναι δύσκολο άθλημα, για αυτό άλλωστε δεν παίζουν όλοι ποδόσφαιρο.