Πριν πεινάσεις μαγειρεύεις .......

2016-01-24 10:10

Ενας σημαντικός παράγοντας για έναν ποδοσφαιριστή είναι ο ετήσιος προγραμματισμός του.  Σε αυτόν τον προγραμματισμό παίζει σημαντικό ρόλο ο manager που συνεργάζεται.  Στο εξωτερικό δεν υφίσταται κανένας ποδοσφαιριστής με υψηλούς στόχους που να μην έχει σχεδιαστεί γι αυτόν ένας βασικός προγραμματισμός σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί είτε αυτό είναι το αγωνιστικό του κομμάτι είτε το προπονητικό του είτε η προώθησή του σε πιθανή μεταγραφική κίνηση.   Ο βασικός προγραμματισμός του μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αλλάξει εντελώς μέσα στη χρονιά από αλλαγές συνθηκών όπως π.χ. ένας τραυματισμός του, η αγωνιστική απόδοσή του στην ομάδα, η γενικότερη απόδοση της ομάδας, καθώς και οι στόχοι της ομάδας.  Δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά ένας ποδοσφαιριστής όταν δεν έχει καθοριστεί ποιό θα είναι το επόμενό του βήμα. Στην Ελλάδα επικρατεί ακριβώς το αντίθετο.  Οι παίκτες  αναζητούν, χωρίς κανένα προγραμματισμό, μιά μεταγραφή απλά την καλοκαιρινή περίοδο. Αυτό τους οδηγεί σε πολύ κακή λήψη αποφάσεων αφού τους δημιουργεί περισσότερο άγχος για την εξέλιξη της καριέρας τους.  Πολύ σπάνια θα συναντήσεις Ελληνα ποδοσφαιριστή που να έχει έναν προγραμματισμό με στόχους που πρέπει να επιτύχει. Η συνεργασία του manager με τον ποδοσφαιριστή θα πρέπει να είναι πιό άμεση και ουσιαστική και όχι απλά "το καλοκαίρι πού θα με πας ?".  Κανείς δεν παίρνει σοβαρά έναν ποδοσφαιριστή που απλά το καλοκαίρι ψάχνει τον manager σαν γραφείο ευρέσεως εργασίας να ασχοληθεί μαζί του απλά και μόνο για μιά μεταγραφή. Με την κακή αυτή νοοτροπία όλοι βγαίνουν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα: ο ποδοσφαιριστής για την συνήθως λάθος λήψη αποφάσεων και ο manager γιατί δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τι έχει στα χέρια αλλά και οι ομάδες γιατί κατακλύζονται από προτάσεις ποδοσφαιριστών που ουσιαστικά δεν υπάρχουν σωστά κριτήρια.  Το συμπέρασμα που προκύπτει απ όλα αυτά λοιπόν είναι το εξής:  Αν θέλεις να πιάσεις υψηλούς στόχους μην τα αφήνεις όλα στην τύχη και όπως λέει μιά παροιμία στην πατρίδα μας "πριν πεινάσεις μαγειρεύεις".

 

Σπύρος Μαραθωνίτης

Soccer Promo Management

 

AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Η εταιρεία Soccer Promo Pltd με ΑΦΜ 203720553, FIFA Agency, δίνει την δυνατότητα σε ποδοσφαιριστές ηλικίας από 15 – 23 ετών να αξιολογηθούν και να δοκιμαστούν στην Ολλανδία με απώτερο σκοπό την μεταγραφή τους σε Ολλανδικό Σύλλογο. 

Η εταιρεία Soccer Promo Pltd μέσα από αυτή τη διαδικασία έχει καταφέρει να εντάξει αρκετούς αθλητές διαφόρων εθνικοτήτων σε Ολλανδικούς Συλλόγους.

Οι ημερομηνίες για το πρόγραμμα αξιολόγησης και δοκιμαστικών στην Ολλανδία είναι συγκεκριμένες και ο αριθμός των αθλητών που μπορούν να συμμετέχουν είναι αυστηρά περιορισμένος.