Παραγωγή ταλέντων από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους έρευνα

2017-02-15 09:15

Παραγωγή ταλέντων από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους έρευνα

Ακόμη μια σπουδαία έρευνα πραγματοποίησε το “CIES Football Observatory” για λογαριασμό της FIFA

 και η οποία αφορά στα επαγγελματικά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ανάμεσα σε διάφορες μελέτες και έρευνες ξεχωρίζει και εκείνη που αφορά στην παραγωγή ταλέντων από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Αποτέλεσμα εικόνας για football new players photo

Στόχος της έρευνας αυτής είναι ο γενικότερος προβληματισμός σχετικά με το ζήτημα των υπεράριθμων μεταγραφών ποδοσφαιριστών μέσα στις δυσοίωνες οικονομικές συγκυρίες τις οποίες βιώνει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα την περασμένη χρονιά, ο αριθμός των παικτών που μετακινήθηκαν ήταν ο μεγαλύτερος όλων των εποχών σύμφωνα με το “CIES Football Observatory”, με τις ομάδες να μοχθούν να παράγουν ταλέντα τα οποία με την πρώτη ευκαιρία προωθούν στο “μεταγραφικό παζάρι”.

Ο Άγιαξ σύμφωνα με την έρευνα του CIES Football Observatory, είναι ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα νεαρών ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη.
Τα τμήματα υποδομής της ομάδας από την Ολλανδία έχουν προπονήσει και προετοιμάσει σε κορυφαίο επίπεδο 69 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Στις τάξεις του ωστόσο έχει κρατήσει μόνο τους 12, ενώ οι υπόλοιποι 57 ανήκουν σε άλλους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου.

Η έτερη σπουδαία ακαδημία ποδοσφαίρου, η Μασία, της Μπαρτσελόνα, βρίσκεται στην 3η θέση του σχετικού πίνακα με 61 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων όμως οι 16 εξακολουθούν να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα.

Εντυπωσιακή και η παραγωγικότητα της Παρτίζαν Βελιγραδίου από όπου αναδείχθηκαν 66 ποδοσφαιριστές, με την ομάδα να διατηρεί στο δυναμικό της μόλις τους 7.

Η Όσιγεκ από την Κροατία βρίσκεται στη 15η θέση του πίνακα με παραγωγή 41 επαγγελματιών ποσδοσφαιριστών έχοντας ωστόσο κρατήσει τους 24 στο σύλλογο.

Ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο αφορά στην ομάδα της Πόρτο, όπου από τις ακαδημίες της έχουν προέλθει 37 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά μόλις ένας ανήκει στην ομάδα.

 

Γιωργος Γιασεμης
εκπρόσωπος της Soccer Promo στην Κύπρο
 
 

Αν επιθυμείτε κάποια πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την SOCCERPROMO 

καλώντας στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης 8 με 23.00 ολες τις μερες της εβδομαδας

875 876 83 58

Χρέωση 0,75€/1’(συμπ. ΦΠΑ)



Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/paroysiasi-paikton-players-presentation/