Πανδημία και ποδοσφαιριστής Τελικά ποιοι επηρεάστηκαν ? Υπάρχουν κερδισμένοι και Χαμένοι ?

2020-06-16 17:43

Η Πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη δημιούργησε προβλήματα ξαφνικά σταμάτησαν τα πάντα και βέβαια και το ποδόσφαιρο  εργαζόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις  σταμάτησαν  να εργάζονται  σε μερικές περιπτώσεις  η δουλειά συνεχίστηκε από το  σπίτι  όπου αυτό ήταν εφικτό.

ΟΙ  ποδοσφαιριστές για πρώτη φορά μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αναγκάστηκαν να κλειστούν  μέσα στο σπίτι  τους  και μάλιστα για πολύ μεγάλο διάστημα  οι σχεδιασμοί του προπονητικού προγράμματος των παικτών  βρέθηκαν εκτεθειμένοι  γιατί κανείς δεν είχε υπολογίσει οτι ξαφνικά όλα θα σταματήσουν. 

 Κανένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου εκτός από έναν ατζέντη  δεν νομίζω να μπορούσε να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι σημαίνει Πανδημία στο ποδόσφαιρο ο λόγος είναι απλός  όλο αυτό το διάστημα άκουσα όλες τις ανησυχίες και από όλες τις πλευρές ο καθένας ανησυχούσε για το δικό του πόστο και τις δικές του αρμοδιότητες.

 Ενας πρόεδρος   γιατί η ομάδα πλέον δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί 

 όμως ταυτόχρονα υπήρχαν συμβόλαια και οικονομικές υποχρεώσεις που  έτρεχαν 

 Ενας προπονητής  γιατί ο σχεδιασμός της χρονιάς που έκανε και η ροή των αγώνων πήγαινε στον κάλαθο των αχρήστων . 

Ενας γυμναστής  για τους παρόμοιους λόγους που έχει και ένας προπονητής  αλλά και μερικούς ακόμα  για την  φυσική κατάσταση των παικτών  και για το τεράστιο πρόβλημα των τραυματισμών που μπορεί να προκύψουν.

 Ενας ποδοσφαιριστής   για την αγωνιστική αποχή 

 και ένας γονιός  που αγωνιούσε τι θα κάνει τώρα το παιδί του.

Όπως στο καθετί τι  που συμβαίνει  έτσι και σε αυτή την Πανδημία  κάποιοι  θα  χάσουν  και για κάποιους άλλους θα είναι μία ευκαιρία να  κερδίσουν  σε αυτό το άρθρο εγώ θα μείνω  στο ποιος μπορεί να κερδίσει η να χάσει  από τη θέση των ποδοσφαιριστών  προσπαθώντας να πιάσω όλες τις κατηγορίες 

χωρίζοντας τους  ουσιαστικά σε τέσσερις κατηγορίες  ακαδημίες  ερασιτέχνες αθλητές

νέους επαγγελματίες   και επαγγελματίες με μεγάλα συμβόλαια.

 

Ακαδημίες

u17 u19   οι μεγάλοι χαμένοι σε πρώτη φάση ήταν η μικρή σε ηλικία των  κάθε  τμημάτων  διότι οι ομάδες σε όλο τον κόσμο  τείνουν να δίνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αγώνες στους μικρούς μετά τον Ιανουάριο και μιλάω περισσότερο για τις ακαδημίες των ΠΑΕ .

Η μεγάλη ανησυχία όλων πώς θα  είμαστε οταν  επιστρέψουμε  μετά από τόσο μεγάλη αποχή και χωρίς παιχνίδια στα πόδια μας  .

 Η δική μου απάντηση   είναι ότι αυτοί που συνέχισαν να δουλεύουν έστω και σε κομμάτια φυσικής κατάστασης και τεχνικής  με όπου αυτό ήταν δυνατό  και  όσοι πρόσεξαν τη διατροφή τους ακόμα περισσότερο  τότε δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα   γιατί αγωνιστικό ρυθμό έτσι και αλλιώς κανείς δεν θα έχει.

 ακόμα και κάποιοι νεαροί που εκείνο το διάστημα  που  συνέβη η  Πανδημία

θα έκαναν κάποια δοκιμαστικά  αν η οργάνωση  ήταν σωστή  αυτό μπορεί να γίνει και αργότερα  Οπότε μικρό το κακό  αν περίμεναν βέβαια τελευταία στιγμή να δοκιμάσουν κάπου  νομίζω θα το  δούνε  πλέον για την επόμενη  χρόνια.

 

Ερασιτέχνες αθλητές 

Παίκτες που αγωνίζονται σε τοπικές ομάδες   η στην Τετάρτη Εθνική  η κατάσταση εδώ είναι λίγο πιο περίπλοκη   ειδικά για αυτους που   ήθελαν να δοκιμάσουν σε ποιο υψηλότερες κατηγορίες  κάτι τέτοιο για φέτος   εκτός από ελάχιστους που είχαν προνοήσει   έναν  στοιχειώδη   προγραμματισμό και δουλεύουν για αυτό το σκοπό εδώ και καιρό  και συνέχισαν και  στην Πανδημία να  δουλεύουν.

Αυτοί θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν την  διαφορά  πιο εύκολα από ποτέ  με πολύ λιγότερο ανταγωνισμό .

 

Επαγγελματίες αθλητές (  μικρά συμβόλαια )

 όσοι κατάφεραν να πάρουν  συμμετοχές πριν την Πανδημία  σε πρώτη φάση είναι κερδισμένοι  αν έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους και τον επόμενο χρόνο τα πράγματα για αυτούς είναι πιο ήρεμα  δύσκολα θα  πειραχτούν χαμηλά συμβόλαια

 κι αν συμβεί αυτό  νομίζω θα είναι ελάχιστη η χασούρα  αν επιστρέφοντας  δεν έχουν παρατήσει τον εαυτό τους πράγμα το οποίο δεν θα έπρεπε γιατί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλει από μόνος του να δουλεύει και να προσέχει τα πάντα  και βέβαια συνήθως από τις ομάδες τους έχουνε μία καλύτερη υποστήριξη στο πώς να διαχειριστούν την Πανδημία  και τι έπρεπε να κάνουν όλες αυτές τις μέρες που  κάθονται  .

 η οικονομική πίεση που θα έχουν πλέον οι ομάδες για κάποιους τέτοιους αθλητές μπορεί να είναι μία πολύ καλή ευκαιρία  διότι  οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι  θα  θελήσουν να χαμηλώσουν το μπάτζετ τους   οπότε πολύ εύκολα πρωτοκλασάτα ονόματα  μπορεί να αποχωρήσουν από την ομάδα  και όπως  μπορεί να αντιληφθεί κανείς  αυτό να  ανοίξει το δρόμο για περισσότερες συμμετοχές σε κάποιους παίκτες.

 

Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές  (μεγάλα συμβόλαια)

Αυτοί είναι και οι ποδοσφαιριστές που θα υποστούν  το μεγαλύτερο βάρος οικονομικά  μιας και θα υπάρχουν  εκεί τα πιο μεγάλα ψαλίδια  όμως σε  κάποιες περιπτώσεις  αυτό μπορεί να ισοσταθμιστή με περισσότερα μπόνους μέσα στη χρονιά  για  την επίτευξη στόχων .

 

Γενικές παρατηρήσεις συν και πλην

1) Μην περιμένετε ένας ποδοσφαιριστής  που είχε περισσότερα κιλά πριν την Πανδημία  να επιστρέψει με λιγότερα   δύσκολο έως απίθανο .

2) οι πιθανότητες ενός τραυματισμού για ένα ποδοσφαιριστή πολλαπλασιάζονται με την επιστροφή του.  Αυτό προϋποθέτει τεράστια προσοχή  και στο τι έκανε όλο αυτό τον καιρό  αλλά και τι θα κάνει μόλις ξεκινήσει.

3)  ή Πανδημία για μερικούς νεαρούς ποδοσφαιριστές οι επαγγελματίες με χαμηλά συμβόλαια   που συνέχισαν να δουλεύουν οργανωμένα όλο αυτό τον καιρό  η επανέναρξη  μπορεί να τους δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα  με  λιγότερο ανταγωνισμό  εκμεταλλευόμενοι το γεγονός  ότι πολλοί αφέθηκαν στην τύχη τους.

4) όλο αυτό το διάστημα έγινε ένα πολύ καλό ξεσκαρτάρισμα  μπορέσαμε να δούμε ποιοι δουλεύουν  ποιοι κοροϊδεύουν  .

5)  για τους νεαρούς αθλητές  ο εγκλεισμός  μέσα στα σπίτια  για τόσο μεγάλο διάστημα και όλοι μαζί  κυρίως οι γονείς τους μπόρεσαν να αξιολογήσουν μερικές καταστάσεις   υπήρχαν γονείς που έβλεπαν τα παιδιά τους  να  κοιμούνται τρεις  και  τέσσερις  τα ξημερώματα  και να ξυπνάνε στις 2:00  το μεσημέρι  οποιαδήποτε διατροφή και να ακολουθούσαν πάει στο βρόντο  καθώς και οποιοδήποτε προπονητικό πρόγραμμα   όποτε  μπορούσαν να αντιληφθούν Ότι αυτά περί μεγάλης καριέρας  και της αδικίας του συστήματος  υπάρχει περίπτωση να ήταν μόνο ένα   άλλοθι.

 

. Σπύρος  Μαραθωνίτης

 football  agent  players

soccerpromo managemant