Παναγιώτης Μητσόπουλος, από τη Redbull Λειψίας στη Δυναμό Δρέσδης k17

2017-08-20 21:39

Το ελληνόπουλο που διαπρέπει στη Γερμανία ονομάζεται Παναγιώτης Μητσόπουλος, γεννημένος 23/11/2001, όσο κι αν ακούγεται απίθανο ο νεαρός Παναγιώτης έχει μετακομίσει στη Γερμανία 3 χρόνια πριν. Η πρόσκληση της Ακαδημίας της  Redbull Λειψίας ήταν αυτή που έκανε τον μικρό να μετακομίσει με την οικογένειά του στη Γερμανία. Μια ευκαιρία πραγματικά μοναδική που σπάνια ένα ελληνόπουλο σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να την έχει.

 Οι Γερμανοί προπονητές της ομάδας μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον Παναγιώτη που έδειξε αμέσως οτι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και στη φιλοσοφία του γερμανικού συλλόγου. Η νέα χρονιά θα βρει τον Παναγιώτη Μητσόπουλο να αγωνίζεται με τα χρώματα της Δυναμό Δρέσδης U17. Μια νέα πρόκληση ανοίγεται μπροστά του. Από τα πρώτα φιλικά κιόλας, αγωνιζόμενος κυρίως ως δεκάρι, κατάφερε να εντυπωσιάσει με την απόδοση του υποσχόμενος ακόμα περισσότερα.

 

Ζητήσαμε από τον Παναγιώτη να μας μιλήσει για τη ζωή του.

Πόσα χρόνια είσαι στη Γερμανία;

Φέτος διανύω τον τέταρτο χρόνο.

Ποιες διαφορές βλέπεις ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα στο κομμάτι των ακαδημιών;

Οι κυρίως διαφορές είναι στην οργάνωση και στη στελέχωση της ομάδας με επιστημονικό προσωπικό. Σαφέστατα υπάρχουν διαφορές στις εγκαταστάσεις, που στη Γερμανία είναι πολύ καλύτερες. Επίσης, διαφορές υπάρχουν στο ρυθμό και στην ένταση της προπόνησης.

Τι σου αφήνει το πέρασμά σου από την ακαδημία της Redbull Λειψίας;

Έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μεγάλωσα ποδοσφαιρικά σε μία από τις καλύτερες ακαδημίες της Γερμανίας και έζησα από κοντά τον τρόπο που λειτουργεί μια μεγάλη ευρωπαική ομάδα, την οποία θεωρώ σπίτι μου και φε΄θγοντας αφήνω μόνο φίλους. Ξέρω, βέβαια, οτι στο ποδόσφαιρο πολλές φορές χρειάζεται να μετακινείσαι. Το έχω κάνει ήδη μια φορά και νομίζω οτι έχω κι άλλες μπροστά μου. 

Σκέφτηκες καθόλου μέχρι σήμερα να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Οχι αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητά μου κάτι τέτοιο.

Ποιοι σε συμβουλεύουν στην πορεία σου μέχρι τώρα στη Γερμανία; 

Εγώ μέχρι σήμερα νιώθω τυχερός γιατί έχω δίπλα μου ανθρώπους που νοιάζονται για εμένα. Πρώτα από όλα την οικογένειά μου που συζητάμε πάντα πριν πάρουμε μια απόφαση, τους προπονητές μου εδώ στη Γερμανία και βέβαια τον Σπύρο Μαραθωνίτη που με συμβουλεύει με γνώμονα πάντα το καλύτερο για εμένα .

Η ομάδα που θα αγωνίζεσαι φέτος θα αγωνίζεται στην Μπουτεσλίγκα με αντιπάλους όλες τις μεγάλες ομάδες της Γερμανίας, τι εύχεσαι για εσένα λοιπόν;

Ακριβώς, η ομάδα παίζει στην υψηλότερη κατηγορία εδώ στη Γερμανία και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αυτό που εύχομαι είναι πρώτα από όλα να είμαι υγιής και όλα θα έρθουν με σκληρή δουλειά. Σημασία για εμένα δεν έχει μια πρόσκαιρη επιτυχία αλλά η σταθεροποίηση σε υψηλό επίπεδο.