Μπράβο, έντιμε, Σπύρο Μαραθωνίτη!

2021-02-26 06:58

Μπράβο, έντιμε, Σπύρο Μαραθωνίτη!

Σε αντίθεση με τις άλλες ΠΑΕ, η ΠΑΕ του Ασπρόπυργου, αντί να βάζει τους ποδοσφαιριστές της να υπογράφουν έτοιμες ανακοινώσεις κατά του συνδικαλιστικού τους οργάνου, αυτή πήρε έντιμα και αντρίκια το θέμα επάνω της και τοποθετήθηκε πριν λίγο με δημόσια ανακοίνωση του τεχνικού της διευθυντή Σπύρου Μαραθωνίτη. 
 
Αναλυτικά αυτή έχει ως εξής:
 
“Η ομάδα μας θέλει να διεκδικήσει ό,τι μπορεί μέσα στο γήπεδο και αυτό να γίνεται επί ίσοις όροις και βέβαια με ασφάλεια για όλους.
Η Football League είναι μία επαγγελματική κατηγορία στην οποία κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει προπονητή επιπέδου UEFA Pro (το ανώτερο δίπλωμα που υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο), προπονητικό επιτελείο επαγγελματιών και όλοι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πόσο καιρό πραγματικά χρειάζεται να προετοιμαστεί μία ομάδα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα πρωτάθλημα. Στη σύγχρονη ποδοσφαιρική βιβλιογραφία δεν αναγράφεται πότε και ΠΟΥΘΕΝΑ ότι μία προετοιμασία ομάδας μπορεί να διαρκέσει 20 μέρες.
Ακόμα και αν ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε σκοπιμότητα μπορεί να έχει κάποιος για να λέει ότι σε 20 μέρες μία ομάδα μπορεί να παίξει πρωτάθλημα, η συγκεκριμένη δήλωση δημιουργεί κάποια σοβαρά και εύλογα ερωτήματα.
Τον κίνδυνο που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο για τους ποδοσφαιριστές τον έχετε αναλογιστεί;
Ή μήπως προτείνετε κάθε ρόστερ ομάδας να έχεις 40 παίχτες για να μπορεί να ανταπεξέλθει;
Από πότε ο καθένας μπορεί να ορίζει πότε θα πρέπει να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα;
Τελικά θα γίνουν όλοι ειδικοί και στην προπονητική;
Ή θα πρέπει ο καθένας να περιοριστεί να κάνει τη δουλειά του;
Τουλάχιστον στον εαυτό σας να λέτε την αλήθεια…
Σπύρος Μαραθωνίτης
Τεχνικός Διευθυντής ΠΑΕ Ένωση Ασπροπύργου”.
 
ΠΗΓΗ   
https://www.sportstonoto.gr/mpravo-entime-spyro-marathoniti/?fbclid=IwAR28BQ4jEbNFLcB90lrGx5yaZYhT_81Zy7FTrlX6IkER2YSWAEC0Ohxzul0