Ενας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι εμπορική επιχείρηση

2020-10-13 11:44

 Ενας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι εμπορική επιχείρηση

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαοφιλές άθλημα ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζεται και το όνομα του συλλόγου ακολουθείτε από φιλάθλους υποστηρικτές της ομάδας.

Oι φίλαθλοι μιας ομάδας σχεδόν ποτέ δεν μπαίνουν στη διαδικασία  να σκεφτούν ότι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι μία εμπορική επιχείρηση πού έχει έσοδα και έξοδα και μία σωστή διαχείριση μπορεί να σου δείξει το παρόν και το μέλλον της ομάδας .

Τι εμπορεύεται μία ομάδα ?  κυρίως το ποδοσφαιρικό θέαμα που παράγει  και μέσω αυτού σε επιτυχίες που μπορεί να έχει .

Το θέαμα και οι επιτυχίες δημιουργούν καινούργιους   φιλάθλους

 Όσο το brandname της ομάδας   ανεβαίνει  τόσο ανεβαίνουν και τα έσοδα μιας ομάδας  από σπόνσορες  εισιτήρια τηλεοπτικά δικαιώματα .

Για να γίνουν όλα αυτά  χρειάζεται ο πρόεδρος να επενδύσει χρήματα  σε πολλούς τομείς  ας επικεντρωθούμε όμως στους παίκτες κάθε χρόνο είναι απαραίτητο να υπάρχει μία ανανέωση του ρόστερ κάποιοι παίκτες θα φύγουν και κάποιοι άλλοι θα έρθουν .

 Οι παίκτες που θα έρθουν ακόμα και να αποκτηθούν ως ελεύθεροι είναι έξοδα γιατί ο παίκτης υπογράφοντας σε μία ομάδα ξεκινάει να  πληρώνεται η σωστή επιλογή ενός παίκτη  έχει να κάνει με πολλά σημεία  με πρώτο και καλύτερο το πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να επιτύχει τους στόχους  της και μετά η μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης που μπορεί να αποκτήσει.  

 Η απόκτηση των κατάλληλων παικτών  είναι δουλειά πολλών ανθρώπων μαζί πέραν του προπονητικού επιτελείου και του σωστού σκάουτινγκ  έχει να κάνει πολλά και με τις συνεργασίες  με τα αντίστοιχα γραφεία  μάνατζερ.

 Αντίστοιχα και η πώληση κάποιων παικτών  αποφέρει έσοδα για τις ομάδες  και είναι απόλυτα θεμιτό  μιας και πρόκειται για μία εμπορική επιχείρηση που για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να έχει έσοδα και έξοδα .

 Και στις δύο περιπτώσεις είτε πρόκειται για αγορές παικτών είτε για πωλήσεις τεράστια σημασία έχει η συνεργασία που έχει μία ομάδα ή ένας πρόεδρος με τα γραφεία των μάνατζερ  αν φαντάζεται κανείς σήμερα ότι εάν καλό παίκτη τον βρίσκει ένας πρόεδρος ή ένας προπονητής από μόνος του πλανιέται 

 όπως αν σκεφτεί κανείς ότι μία ομάδα που θέλει να αγοράσει έναν παίκτη απλά πάει και χτυπάει την πόρτα μιας άλλης ομάδας χωρίς τη διαμεσολάβηση ενός γραφείου manager  είναι απλά βαθιά νυχτωμένος.

 Να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πραγματικά καλός παίκτης χωρίς να έχει έναν εκπρόσωπο το ίδιο ισχύει και για μία πώληση ενός παίκτη  και για μία  αγορά.

Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες μόνο τα νούμερα αλλάζουν

 

Agent players 

soccerpromo management 

Σπύρος Μαραθωνίτης