Ένας Κύπριος προπονητής στην Κίνα Δημήτρης Γεωργίου

2019-10-11 20:17

Ένας Κύπριος προπονητής στην Κίνα Δημήτρης Γεωργίου

Ο Δημήτρης Γεωργίου, ένας νεαρός με όνειρα και φιλοδοξίες στην προπονητική, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα Football Talents FC με υπεύθυνο προγράμματος τον κ. Τόνι Καρ. Ο Καρ , ανέπτυξε μεγάλα ταλέντα όπως ο Τζον Τέρι, ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Τζερμαίν Ντεφό, ο Μάικλ Κάρικ, ο Φρανκ Λάμπαρντ και πολλοί άλλοι και αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το δικό μας παιδί να μάθει αρκετά και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.
 
Με αφορμή την είδηση αυτή, το SPORTIME επικοινώνησε με τον Δημήτρη ο οποίος ευγενικά μας παραχώρησε δηλώσεις για την εξέλιξη αυτή και μας κατέθεσε τη δική του οπτική γωνιά.
 
Αναλυτικά:
 
- Δημήτρη καλησπέρα. Πες μας λίγα λόγια για εσένα αρχικά.
 
''Όσον αφορά την προπονητική μου σταδιοδρομία φοίτησα για 2 χρόνια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Αθήνας στον κλάδο Προπονητική ποδοσφαίρου. Ακολούθως με την επιστροφή μου στην Κύπρο φοίτησα στη σχολή προπονητών της ΚΟΠ κατά σειρά για τα διπλώματα UEFA C', UEFA B' και UEFA A'. Εργάστηκα από το 2011 μέχρι και το 2016 στις ακαδημίες της Ανόρθωσης Αμμοχώστου ως υπεύθυνος κλιμακίου Αμμοχώστου, όπου προπονούσα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Στη συνέχεια μεταπήδησα στην ΕΝΠ όπου για 3 χρόνια ήμουνα κατα σειρά προπονητής στα αγωνστικά τμήματα Κ14, Κ15 και Κ17''.
 
- Όσον αφορά την ευκαιρία να δουλέψεις στην Κίνα; Τι ακριβώς θα κάνεις εκεί;
 
''Για τους επόμενους 12 μήνες, θα εργάζομαι στην Κίνα για την ομάδα Football Talents F.C. που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Κίνας για την ανεύρεση ταλέντων σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κίνας. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Tony Carr ο οποίος υπήρξε για 43 χρόνια υπεύθυνος των ακαδημιών της West Ham και από τα χέρια του πέρασαν και εξελίχθηκαν πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο John Terry, ο Rio Ferdinand, ο Frank Lampard, ο Michael Carrick και πολλοί άλλοι. Μαζί του και ο Darren Bowman που διετέλεσε για 11 χρόνια προπονητής των ακαδημιών της Manchester City.
 
Ήθελα πάντα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου πέρα από την Κύπρο, συζήτησα με τους υπευθύνους και μου άρεσε πάρα πολύ το πλάνο τους οπότε και αποδέκτηκα την πρόταση - πρόκληση. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να πας σε μία χώρα όπως είναι η Κίνα, που σίγουρα υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα, κι αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη πρόκληση. Θα είμαι σε μία πανέμορφη και τεράστια πόλη, τη Σανγκάη, και είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω δίπλα σε τόσο μεγάλα ονόματα και θα έχω την ευκαιρία να μάθω πολλά πράγματα. Η Κίνα είναι μία τεράστια χώρα και το ποδόσφαιρό της αναπτύσσεται συνεχώς.
 
Έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στο να εκπαιδεύσουν νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα της χώρας. Aυτό θα είναι και το βασικό κομμάτι της δουλειάς μου εκεί''.