Αλέξανδρος Πασχαλάκης διαβάστε την ιστορία του μήπως τελικά ειναι ο Σούπερμαν?

2019-04-23 09:29
Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο τερματοφύλακας που μέχρι να εδραιωθεί και να τον πιστέψουν στον ΠΑΟΚ, πέρασε από Σαράντα Κύματα και από πάρα πολλές ομάδες που δεν του έδωσαν ποτέ την δέουσα σημασία. Η ιστορία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη αναδεικνύει πολλά πράγματα, η θέση του τερματοφύλακα, έτσι κι αλλιώς από μόνη της είναι πολύ δύσκολη, μοναδική θα έλεγα, και αδικημένη ταυτόχρονα, βλέπεις είναι πολύ δύσκολο στη διάρκεια ενός παιχνιδιού ο τερματοφύλακας να γίνει αλλαγή, να πάρει έστω ελάχιστο χρόνο συμμετοχής όπως εύκολα μπορεί να γίνει με έναν παίκτη που αγωνίζεται μέσα. Η υπομονή που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας είναι τεράστια ο Αλέξανδρος αποδεικνύει όμως ότι ο καλός και αυτός που έχει συνειδητοποιήσει τις συνθήκες και το τι πρέπει να κάνει δουλεύει και κάνει υπομονή. Ας δούμε λοιπόν την ιστορία του.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου του 1989 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις έξι ετών, αγωνιζόμενος αρχικά ως επιθετικός. Τρία χρόνια αργότερα «μετακόμισε» κάτω από τα γκολπόστ και βρήκε τον… προορισμό του, αν και άργησε πολύ να έρθει η δικαίωση.

Σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, αλλά η μεγάλη απόσταση του προπονητικού κέντρου από το σπίτι του αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα και ο νεαρός κίπερ αποχώρησε. Ένα χρόνο μετά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία, και έπειτα από ένα δοκιμαστικό τον έκανε δικό του.

Σε ηλικία 15 ετών αποχώρησε από τον Πειραιά και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Η Ηλιούπολη τού πρόσφερε πρόταση συνεργασίας και άρχισε να παίρνει αμέσως συμμετοχές στην Γ’ Εθνική.

Το 2007 μετά από δύο χρόνια στην Ηλιούπολη η Γαλατασαράι τού έκανε πρόταση να δοκιμαστεί. Ταξίδεψε στην Σουηδία και συμμετείχε στην προετοιμασία, έπαιξε κάποια παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα και οι ενθουσιασμένοι Τούρκοι ήθελαν να τον αποκτήσουν άμεσα. Όμως ο καταγόμενος από την Πόλη Πασχαλάκης είχε πλέον ελληνική υπηκοότητα, έπιανε θέση ξένου και η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος.

Το 2008 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε συμβόλαιο στον Λεβαδειακό. Το ντεμπούτο του ήρθε το 2011 σε αγώνα για τα πλέι οφ της Football League, αλλά δεν έπαιξε ούτε λεπτό στη μεγάλη κατηγορία. Το 2012 αποχώρησε για την Κύπρο και ΠΑΕΚ, όπου πήρε λίγες συμμετοχές, πριν ηχήσουν ξανά οι σειρήνες από την Τουρκία. Η Ακίσασπορ ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν, τον κάλεσε και συμμετείχε σε κάποιες προπονήσεις, αλλά η πόλη που εδρεύει η ομάδα δεν ενθουσίασε τον Έλληνα γκολκίπερ.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και μετά από ένα εξάμηνο απραξίας υπέγραψε στον Πανθρακικό όπου έμεινε για τρεις σεζόν αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκάστοτε προπονητών του. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016 πήρε μόνο 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πέντε την πρώτη σεζόν και από τέσσερις τις επόμενες δύο. Κατάφερε να έχει άλλες πέντε στο κύπελλο αλλά πάντα υπήρχε δυσπιστία.

Όχι μόνο για τις ικανότητές του. Μια φορά, σε έναν αγώνα, όπου χρησιμοποιήθηκε βασικός και πήγε καλά και ο ίδιος και ο Πανθρακικός, υπήρξε μέχρι και εισαγγελική έρευνα για το γεγονός ότι μετά από εκείνο το παιχνίδι δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα. Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννενα, λίγο πριν φτάσουμε στην κατάρρευση του Πανθρακικού, ζήτησε να τον κάνει δικό του για να αντικαταστήσει τον Μάρκο Βελλίδη που πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Στην Ήπειρο το πρώτο εξάμηνο ο Πασχαλάκης και πάλι δεν έπαιξε λεπτό. Το καλοκαίρι του 2017, όμως πήρε φανέλα βασικού μετά τον τραυματισμό του Περιστερίδη, και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ολοκλήρωσε την σεζόν μετρώντας 27 συμμετοχές σε Europa League, Super League και Κύπελλο Ελλάδας, κρατώντας 9 clean sheets. Με έναν σχετικά επεισοδιακό τρόπο έφυγε από τα Γιάννενα για τον ΠΑΟΚ.

Εκεί και πάλι αρχικά σκούπιζε… πάγκο. Όμως στο σημαδιακό παιχνίδι του Δεκεμβρίου του 2017 κλήθηκε από τον Λουτσέσκου να φορέσει φανέλα βασικού για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Ήταν το ματς που έδωσε τον Λουτσέσκου (το ρεπορτάζ έλεγε ότι σε περίπτωση στραβοπατήματος θα απολυόταν), ήταν το παιχνίδι που καθιέρωσε και τον Πασχαλάκη. Από τότε ανέβηκε επίπεδο. Εκτοτε δεν βγήκε από την ενδεκάδα, με συνεχόμενα λεπτα συμμετοχής αλλά και ανέπαφης εστίας, ρεκόρ για τον σύλλογο.
πηγη thrakisports.gr