Το καλοκαίρι..η εποχή των ανακατατάξεων (Τι να κάνω όταν θέλω να αλλάξω Ακαδημία)

2012-06-17 10:52

Το καλοκαίρι..η εποχή των ανακατατάξεων (Τι να κάνω όταν θέλω να αλλάξω Ακαδημία)

PDF Print E-mail
Monday, 11 June 2012 13:51 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Το καλοκαίρι σε όλους τους τομείς για τα παιδιά και τους γονείς είναι η εποχή του ''ψαξίματος'' και των δοκιμαστικών. Το ερώτημα που μπαίνει είναι τι θα κάνουμε την επόμενη χρονιά;

Κάποιοι αρχίζουν και ψάχνουν άλλες ομάδες να πάνε, είτε γιατί δεν τους άρεσε η ομάδα που ήταν, είτε γιατί ο νεαρός αθλητής έχει περισσότερα στοιχεία και θα πρέπει να πάει σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο!

Οι ΠΑΕ ξεκινούν και κάνουν δοκιμαστικά, οι υπόλοιποι σύλλογοι δέχονται να δοκιμαστεί ένα παιδί οποιαδήποτε εποχή έτσι κι αλλιώς αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι το Μάιο και αφού η χρονιά πάει προς το τέλος είναι σωστό να δοκιμάσουν κάτι άλλο.  Εγω θέλω να σας αναφέρω μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε πριν αποφασίσετε σε ποιά ομάδα θα συνεχίσει ο νεαρός αθλητής.

Στις περιπτώσεις των δοκιμαστικών τα πράγματα είναι συγκεκριμένα αφού έχετε έρθει σε επαφή με την ΠΑΕ μαθαίνετε τις ημερομηνίες των δοκιμαστικών και πηγαίνετε το παιδί και το βλέπουν, θέλει όμως σωστή διαχείριση εκ μέρους των γονιών γιατί σε περίπτωση που θεωρούν ότι δεν τους κάνει μπορεί η απογοήτευση για το παιδί να είναι πολλή μεγάλη με άσχημα αποτελέσματα.

Θα πρέπει να μεταδώσει λοιπόν στο παιδί ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι ανταγωνιστικό μεν αλλά παιχνίδι και αν δεν το επιλέξουν δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός παίχτης.  Είναι πολλές οι συγκυρίες που συμβάλλουν σε αυτό.  Εντελών αντικειμενικά θα σας πως πως έχω πάρα πολλά παραδείγματα παιδιών που ποτέ δεν επιλέχθηκαν από Ακαδημία ΠΑΕ και όμως έγιναν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Πάμε τώρα στην περίπτωση που τελικά επιλεγεί το παιδί από μία ΠΑΕ και εκεί θέλει μεγάλη προσοχή και σωστό προγραμματισμό από την οικογένεια.  Ναι μεν δεν θα πληρώνετε συνδρομή αλλά θα πρέπει να υπολογίσετε ότι το παιδί θα έχει σχεδόν κάθε μέρα προπόνηση όπου θα είναι απαραίτητο να το πηγαίνετε άρα πρέπει να υπολογίσετε την απόσταση καθώς και την ώρα που έχει προπόνηση πράγμα που μπορεί να συμπίπτει με την δουλειά σας άρα θα πρέπει να βρείτε λύσεις και αν μπορείτε να το κάνετε οι προπονήσεις και οι υποχρεώσεις των νεαρών αθλητών είναι πιό απαιτητικές και αυτό αν δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός μπορεί να δυσκολέψει το παιδί στα μαθήματά του (σχολείο, ξένες γλώσσες).

Και θυμηθείτε ότι παίζοντας μπάλα ένα παιδί δεν σημαίνει ότι το μέλλον του είναι εξασφαλισμένο.  Κανείς δεν θα σας υπογράψει ότι θα γίνει επαγγελματίας σίγουρα.  Ενώ με τα εφόδια από το σχολείο & τις ξένες γλώσσες σίγουρα έχει μεγαλύτερη εξασφάλιση.  Ο νόμος των πιθανοτήτων βλέπεις!

Πάμε τώρα στην άλλη περίπτωση να πάτε το παιδί σε μιά άλλη ακαδημία γιατί για κάποιους λόγους θέλετε να αλλάξει.  Εκεί τα πράγματα είναι πιό εύκολα, μιλάτε με τον υπεύθυνο και πηγαίνετε το παιδί την ώρα που έχει προπόνηση το αντίστοιχο τμήμα.  Σας αναφέρω λοιπόν μερικά πράγματα που είναι καλό να προσέξετε.

Πρώτα απ'όλα θέλω να γνωρίζετε ότι η ψυχολογία του παιδιού που πάει να αλλάξει ομάδα και περιβάλλον είναι λίγο δύσκολη γιατί πάει σε έναν χώρο άγνωστο γι αυτόν και συνήθως δεν γνωρίζει κανέναν.   Θεωρεί ότι χάνει τους φίλους του.  Eίναι στο χέρι το δικό σας να τον ενθαρρύνετε και να του πείτε πόσο εύκολο είναι να γνωρίσει καινούριους φίλους πάντα με ήρεμο τρόπο όμως και όχι επιτακτικό.  Από κει και πέρα πρέπει να δείτε τις εγκαταστάσεις που έχει η Ακαδημία, αν πληρούν τους όρους ασφάλειας και υγιεινής.

Το επόμενο που πρέπει να δείτε είναι αν η Ακαδημία είναι οργανωμένη δηλαδή αν έχει γιατρό την ώρα της προπόνησης, αν ασχολούνται κάποιοι σοβαρά με την ακαδημία.  Μερικά καλά tips που θα σας πρότεινα να προσέξετε που κατά την γνώμη μου είναι σοβαρά για να βγάλετε κάποια συμπεράσματα είναι:

 

  • Αν η ώρα της προπόνησης ξεκινά κανονικά δηλ. αν έχουν προπόνηση στις 7.00μμ και τα παιδιά μαζεύονται στις 7.15μμ και η προπόνηση ξεκινά τελικά 7.20μμ και ακόμα έρχονται παιδιά δεν είναι καλό.
  • Αν την ώρα της προπόνησης βλέπετε τα παιδιά να μιλούν μεταξύ τους χωρίς να ενοχλείτε κανείς
  • Αν βλέπετε να έρχονται στην προπόνηση με ότι ρούχα θέλουν
  • Αν βλέπετε τον προπονητή να βρίζει τα παιδιά
  • Αν βλέπετε τον προπονητή να τους φωνάζει και να μην τους επιβραβεύει ποτέ
  • Αν βλέπετε να κάνουν προπόνηση 30-40 παιδιά μαζί με μόνο 1 προπονητή
  • Και τέλος ρωτήστε αν ο προπονητής έχει δίπλωμα ή αν είναι απόφοιτος ΤΕΦΑ- χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι επειδή έχει δίπλωμα είναι καλός προπονητής αλλά τουλάχιστον έχει τα απαραίτητα προσόντα.
  • Και βέβαια μετά άπ'όλα αυτά ρωτήστε το ίδιο το παιδί αν του αρέσει γιατί αυτό θα παίζει και πάρτε από κοινού την απόφαση όταν το καλοκαίρι
  • πάτε το δελτίο του.

 

αποκλειστικος συνεργατης milan juniors camp 2012
by soccer promo

 

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ

 

πηγη sports-academies.gr