ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

2013-12-26 10:27

ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

Πολλές φορές βλέπω προπονητές ακαδημιών να φωνάζουν στους νεαρούς λιλιπούτιους αθλητές "παίξτε απλά και με την μια τη μπάλα".
Σήμερα θα ασχοληθούμε με αυτό που τόσο εύκολα ακούγεται από τα χείλη ειδικά τον ελλήνων προπονητών. Τί σημαίνει καταρχήν το " παίξε απλά" ;
Το ποδόσφαιρο γενικά μόνο απλό δεν είναι. Εγώ θα το χαρακτήριζα πολυσύνθετο μιάς και χρησιμοποιείς όλο το σώμα μα κυρίως τα πόδια και έχει πολλές επαφές με τους αντιπάλους. Το παίξε με τη μία λοιπόν και πάντα για κανένα λόγο δεν μπορεί να είναι σωστό και γι αυτό σε καμία προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα οι προπονητές δεν λένε, και ειδικά σε ακαδημίες, παίξτε με τη μία τη μπάλα συνεχεια όχι ότι δεν χρειάζεται να παίξεις ποτέ με τη μία αλλά θα πρέπει να βλέπεις τις συνθήκες μιάς φάσης και να κρινεις.
Εδώ στην Ελλάδα μας αρέσει να χρησιμοποιούμε όμως προτάσεις κλισέ που δεν περιέχουν και κανένα ρίσκο και μιάς και το λένε οι περισσότεροι είμαστε και καλυμένοι. Εχω την άποψη ότι θα πρέπει να δίνουμε την δυνατότητα ειδικά στα παιδιά να κρίνουν πότε πρέπει να την δώσουμε με τη μία και πότε πρέπει να τριπλάρουν ή να κρατήσουν μπάλα. Αυτό λέγεται λήψη αποφάσεων και πρέπει οι προπονητές να τους βοηθούν ώστε να καταλάβουν πότε γίνεται αυτό.
Δεν συμφωνώ λοιπόν με την συνεχή παρότρυνση των προπονητών "παίξε με τη μία" πάντα και ευτυχώς για το ποδόσφαιρο δεν συμφωνούν πολλοί προπονητές παγκοσμίως, αλλιώς δεν θα βλέπαμε ποτέ τον Messi, τον Ronaldo, τον Μαραντόνα, τον Πελέ και άλλους πολλούς που πραγματικά κάνουν την διαφορά και είναι ο λόγος που πάμε στο γήπεδο.
Ας δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά να είναι πιό δημιουργικά, μην τα αποτρέπουμε να έχουν φαντασία στο παιχνίδι τους και ας τα βοηθήσουμε να μπορούν να πάρουν καλύτερα αποφάσεις στην διάρκεια ενός αγώνα. Η τρίπλα δεν απαγορεύεται απλά είναι δύσκολη να την κάνει οποιοσδήποτε και δύσκολο να την διδάξει οποιοσδήποτε.
Σπύρος Μαραθωνίτης
Ιδιοκτήτης Soccer Promo 

 

Αν επιθυμείτε κάποια πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την SOCCERPROMO 

καλώντας στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης 8 με 23.00 ολες τις μερες της εβδομαδας

875 876 83 58

Χρέωση 0,75€/1’(συμπ. ΦΠΑ)

Οι υπηρεσίες του Call Center της SOCCERPOMO αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την αμφίδρομη επικοινωνία 

από σταθερά & κινητά

875 876 83 58

Χρέωση 0,75€/1’(συμπ. ΦΠΑ)

MEDIATEL γραμμή παραπόνων  214-2148020