Ακόμα ένα ταλέντο στην Ολλανδία. Χρήστος Μαραθωνίτης (overlap)

2014-03-13 15:17

Ακόμα ένα ταλέντο στην Ολλανδία. Χρήστος Μαραθωνίτης

 

O 15χρονος Χρήστος Μαραθωνίτης από τον Πανιώνιο πολύ κοντά στην Ολλανδική Nijmegen. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το overlap.gr. Ο Χρήστος Μαραθωνίτης αγωνίζεται στο εφηβικό τμήμα του Πανιωνίου, είναι γεννημένος 16/11/98 και η θέση που αγωνίζεται είναι σέντερ φορ και εξτρέμ. Το ταλέντο του είχε φανεί από πολύ νωρίς και πολλές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί και παρακολουθήσει τον Χρήστο. Η Ολλανδική Nijmegen κάλεσε τον Χρήστο για 8 μέρες στην Ολλανδία για να τσεκάρει τις δυνατότητές του από κοντά. Το προπονητικό team και ο τεχνικός διευθυντής ενθουσιάστηκαν από τις δυνατότητες του νεαρού ανάβοντας το πράσινο φως για την απόκτησή του. Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Χρήστο και μας μίλησε για την εμπειρία του στην Ολλανδική ομάδα.

Overlap: Xρήστο πώς σου φάνηκε η εμπειρία σου αυτή στην Ολλανδία;

Χ.Μ. : Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για μένα, το ευχαριστήθηκα πολύ και με έκανε να καταλάβω την διαφορετική νοοτροπία που έχουν εκεί σε σχέση με την Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έζησα αυτή την εμπειρία.

Overlap: Αυτό το λες για τις εγκαταστάσεις ή για την προπόνηση;

Χ.Μ: Το λέω γενικά ότι είδα εκεί δεν συγκρίνεται με την Ελλάδα. Φοβερές εγκαταστάσεις, φοβερή προπόνηση και γενικά το κλίμα της ομάδας πολύ ωραίο. Τα παιδιά με υποδέχθηκαν λες και με ήξεραν χρόνια και οι προπονητές το ίδιο. Πραγματικά ευχαριστήθηκα το παιχνίδι εκεί, ενώ εδώ έχω αρχίσει να μην το ευχαριστιέμαι. Εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολύ ανοργάνωτοι σε αντίθεση με εκεί.

Overlap: Πώς σου φάνηκε το επίπεδο των παιχτών εκεί ;

Χ.Μ. : Πολύ καλό – δείχνουν έμφαση περισσότερο στην τεχνική και είναι σαφέστατα πιο δουλεμένοι.

Overlap: Ξέρεις αν ενδιαφέρονται και για άλλους Έλληνες παίχτες ;

Χ.Μ. : Δεν γνωρίζω πολλά αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν σε άλλες ομάδες Τβέντε, Βίτεσε, Άγιαξ ελληνόπουλα της ηλικίας μου.

Overlap: Από δω και πέρα τι γίνεται; Θα πας στην ομάδα και πότε;

Χ.Μ. : Αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι πιθανόν να πάω. Εγώ το θέλω πάρα πολύ. Ξέρω βέβαια ότι δεν είναι εύκολη απόφαση ειδικά για την οικογένειά μου αλλά επειδή θα είμαι μαζί μου και η γιαγιά μου τα πράγματα θα είναι νομίζω ευκολότερα. Στην Ολλανδία τα παιδιά δεν μένουν εσώκλειστα και αυτό μου αρέσει περισσότερο.

Overlap: Χρήστο μια τελευταία ερώτηση, Πώς έγινε η επαφή σου με την Nijmegen;

X.Μ : Γνώριζα ότι υπήρχε ενδιαφέρον από την ομάδα και με την βοήθεια του γραφείου μάνατζερ που ασχολείται μαζί μου έγινε η επικοινωνία. Γι αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, την οικογένειά μου καθώς και τον προπονητή Χρήστο Κουσούνη στην Ολλανδία για την πολύτιμη βοήθεια που μου πρόσφερε και μου προσφέρει ακόμα.

Χρήστο σ’ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε τα καλύτερα σε ότι και αν κάνεις.