Σπύρος Μαραθωνίτης (Milan junior club): Σπουδαίες οι εξελίξεις για το ποδόσφαιρο στη Σύρο!

2012-06-04 17:08

marathonitis

Το όνομά της και μόνο προκαλεί σεβασμό και δέος! Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η φανέλα της Μίλαν ιστορικά είναι μαζί με αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης οι πιο... βαριές της Ευρώπης. Ο εκπρόσωπος της ιταλικής ομάδας Σπύρος Μαραθωνίτης βρέθηκε στη Σύρο μετά από πρόσκληση του vissas club προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά που προπονούνται εκεί και να τους περάσει το μήνυμα για το ποδόσφαιρο. Ποιό είναι αυτό σύμφωνα με τον κ. Μαραθωνίτη;

 “Έλάτε να παίξουμε!. Αυτό είναι το μήνυμα που έχουμε ως στόχο να περάσουμε στα μικρά παιδιά που ασχολούνται με το πόδόσφαιρο.” ήταν τα πρώτα λόγια του εκπροσώπου του Milan junior club που βρέθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ενώ συνέχισε: “Στόχος μας είναι να δείξουμε τη φιλοσοφία που δουλεύει μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η Μίλαν. Ξεκινήσαμε πέρυσι με την διοργάνωση του πρώτου κάμπ στο Παγκρήτιο, όπου θα ξαναγίνει και φέτος στις 18-30 Ιουνίου. Απευθυνόμαστε σε παιδιά 6-15 ετών, αγόρια και κορίτσια. Φέτος θα γίνει και άλλο ένα στην Αρχαία Ολυμπία στις 25 Αυγούστου. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου βλέπουν κάθε χρόνο 160.000 παιδιά και όσα ξεχωρίζουν πηγαίνουν εντελως δωρεάν και δοκιμάζονται στις εγκαταστάσεις της Μίλαν στην Ιταλία. Δεν κάνουμε τα καμπ για εμπορική χρήση αλλά για να μεταδώσουμε τη φιλοσοφία μας.”

 

-Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η συνεργασία σας με το vissas club στη Σύρο;

 

“Θέλω να πω ότι αρχικά μας εξέπληξε η πρόσκληση από τον κ. Χρήστο Πελέκη. Πήραμε την έγκριση για να έρθουμε από τη Μίλαν και πραγματικά αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν εντυπωσιακό. Είδαμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τα παιδιά όσο και από τους γονείς, κάτι που μας χαροποίησε πολύ και φυσικά το μετέφερα στον προϊσταμενό μου. Όσο για τη μελλοντική συνεργασία μας το μόνο που έχω να πω είναι να περιμένετε μεγάλες εξελίξεις στον τομέα αυτό”.

 

-Συνεπώς είστε ιδιαίτερα ικανοποημένος από τη συμμετοχή στη Σύρο.

 

“Πάρα πολύ. Ο χώρος ήταν γεμάτος, ενώ που έκανε εντύπωση το γεγονός ότι αν και υπήρχαν ανοιχτές τηλεοράσεις που έδειχναν τον 5ο τελικό του μπάσκετ κανείς δεν το παρακολουθούσε, αλλά πρόσεχαν τα όσα λέγαμε. Βραβεύσαμε επίσης κάποια παιδιά που ξεχώρισαν τη σεζόν που τελείωσε τα οποία νομίζω αξίζει να αναφέρω. Από πλευράς κοριτσιών ήταν η Μαρία Μονογιού και η Χρυσούλα Ζαννή. Από τα αγόρια τους Ιωσήφ Βακόνδιο, Παναγιώτη Καραβέλα, Γιώργο Περρή, Μάρκο Χαλαβαζή και Μάριο Παπαδόπουλο. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου έκανε επίσης το πολύ και σοβαρό τεχνολογικό υλικό που έχει το vissas club για προπόνηση.”

 

-Τέλος, πόσο ισχυρός πόλος έλξης αποτελεί το όνομα της Μίλαν για τα μικρά παιδιά;

 

“Πολύ ισχυρός σίγουρα. Αυτό που πρέπει να πάρουν όσοι βρεθούν στα καμπ, είναι ο τρόπος που δουλεύουν οι Ιταλοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο κάθε τμήμα της υπάρχουν τέσσερις προπονητές. Υπάρχουν επίσης σκέψεις στο να έρθει κάποιο μεγάλο όνομα της αντρικής ομάδας σε ένα από τα καμπ, ενώ τέλος θέλω να επισημάνω ότι εκτός από το ρόλο της ομάδας εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι γονείς. Πρέπει να ενημερώνονται σωστά και με την συμπεριφορά τους να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους.”

marathonitis_pelekis

O εκπρόσωπος της Μίλαν Σπύρος Μαραθωνίτης και ο προπονητής του vissas club Χρήστος Πελέκης

Αναγνώστηκε 1318 φορές    ΠΗΓΗ  SYROSNEWS.GR