"Μάθε από το παρελθόν για να δημιουργήσεις το μέλλον"!

2012-04-23 12:08

"Μάθε από το παρελθόν για να δημιουργήσεις το μέλλον"!

PDF Print E-mail
Wednesday, 11 April 2012 14:27 | Συντάχθηκε απο τον/την sports-academies team   

Αυτό είναι το σλόγκαν της MILAN που εδώ και χρόνια είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους παγκοσμίως σε συλλογικό επίπεδο.  Μιά ομάδα των πολλών τίτλων που έχει βάλει τεράστια βάση στις υποδομές της εδώ και χρόνια και εξελίσσεται συνεχώς επενδύοντας πολύ μεγάλα ποσά κάθε χρόνο για  το κομμάτι των ακαδημιών.

Με εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνογνωσία έχει ως στόχο να προσφέρει τα μέγιστα στον κάθε αθλητή που έχει επιλεγεί να είναι μέλος των ακαδημιών της MILAN FC.  Φιλοσοφία της είναι "τα παιδιά να μεγαλώνουν παίζοντας" και όχι αναγκαστικά να πρέπει να παίζουν για να γίνουν επαγγελματίες.

Ποτέ δεν πιέζονται τα παιδιά προς αυτή την κατεύθυνση και δεν γίνεται αυτοσκοπός.  Τους μαθαίνουν να έχουν ήθος, να είναι κοινωνικοί, συνεργάσιμοι, να σέβονται τον αντίπαλο και τον συμπαίκτη τους, τους προτρέπουν να προσπαθούν περισσότερα στα μαθήματα ώστε να έχουν σωστές βάσεις μεγαλώνοντας.

Ταυτόχρονα τους παρέχουν εξειδικευμένη προπόνηση ώστε να μάθουν  και να αναπτυχθούν σωστά ανάλογα πάντα με την ηλικία τους.  Η ακαδημία της MILAN FC έχει αυτή την στιγμή 700 παιδιά διαφόρων ηλικιών γενημμένα από το 2003 έως και την κατηγορία των νέων χωρισμένα κατά ημερολογιακό έτος.Τα 67 παιδιά είναι εκτός Μιλάνου είτε από άλλες περιοχές της Ιταλίας είτε από άλλες χώρες και φιλοξενούνται σε 3 ορόφους ξενοδοχείου που έχει ενοικιάσει και έχει διαμορφώσει ανάλογα η ΜILAN FC ώστε να μένουν εκεί.  Στην φιλοσοφία της MILAN FC παίζει πολύ σημαντικό ρολο και η οικογένεια του αθλητή η οποία ενημερώνεται τακτικά για διάφορα θέματα γύρω από το παιδί τους, την ανάπτυξή του αλλά και τον χαρακτήρα του.

Για την μεταφορά των παιδιών προς και από το αθλητικό κέντρο στο οποίο προπονούνται (Milanelo), η MILAN FC έχει κανονίσει πούλμαν.  Ο γονιός μπορεί αν θέλει να δει κάποια προπόνηση αλλά δεν συνηθίζεται, χωρίς όμως και να απαγορεύεται, γιατί η προπόνηση είναι ένα μάθημα όπως στο σχολείο (σκέφτεστε λοιπόν εσείς οι γονείς πόσες φορές πήγατε στην τάξη του παιδιού σας για να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα μαζί του !!).

Κάθε τμήμα έχει περίπου 25 παιδιά με 2 προπονητές, 1 γυμναστή, 1 προπονητή τερματοφυλάκων και 1 συνοδό.

Ανα τακτά χρονικά διαστήματα στα τμήματα έρχονται 5 Personal Trainers που δουλεύουν και στην ανδρική ομάδα και δουλεύουν σε συγκεκριμένα παιδιά, συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι προπονητές τους π.χ. ταχύτητα, έκρηξη, δύναμη, τεχνική κλπ.  Η υψηλή τεχνολογία δεν θα μπορούσε να έλειπε από τις ακαδημίες της ΜILAN FC.  Aπό τον Μάρτιο 2002 η MILAN FC έβαλε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζεταια MILAN LAB, - πρόκειται για ένα πρόγραμμα καταγραφής στοιχείων των αθλητών.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται αναλύονται επιστημονικά και δίνουν απαντήσεις για την καλύτερη αξιολόγηση και αξιοποίηση των αθλητών.  Πρόκειται για μία καινοτόμο μέθοδο διεθνώς αναγνωρισμένη και μοναδική στον κόσμο, τα στοιχεία δε που παρέχει δεν είναι μόνο των παιδιών της ακαδημίας της ΜΙLAN FC αλλά και όσων παιδιών έχουν συμμετάσχει στα CAMP που διοργανώνει  η MILAN FC κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στα οποία συμμετέχουν 160.000 παιδιά.

Για την εξεύρεση των παιδιών ανά τον κόσμο που θα περάσουν να δοκιμαστούν στις ακαδημίες της MILAN FC δεκάδες scouters είναι στην αναζήτησή τους.  Σημαντικό κομμάτι στην εύρεση των ταλαντούχων παιδιών μέχρι την ηλικία των 15 χρόνων παίζουν τα  CAMP που διοργανώνει η MILAN FC  κάθε χρόνο.  Σ΄αυτά τα CAMP έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να δουν τον τρόπο και την φιλοσοφία της MILAN FC αλλά και ταυτόχρονα να αξιολογηθούν από τους επίσημους προπονητές και scouter της MILAN FC.

Οι καλύτεροι θα πάρουν τον δρόμο για το Μιλάνο όπου θα ξαναδοκιμαστούν με άλλα παιδιά από όλο τον κόσμο ώστε να βγούν οι καλύτεροι που θα στελεχώσουν τις ακαδημίες της MILAN FC.  Δέκα παιδιά από το προηγούμενο CAMP της MILAN FC στην Ελλάδα έχουν ήδη μπει στο πρόγραμμα παρακολούθησης και κάθε 3 μήνες δίνουν μιά μικρή αναφορά όπως ύψος, βάρος εργομετρικά βίντεο αγώνων τα οποία καταγράφονται από το πρόγραμμα MILAN LAB και αξιολογείται η εξέλιξή τους.

Φέτος η MILAN FC αποφάσισε να κάνει 2 CAMP στην Ελλάδα, το πρώτο θα γίνει σε 2 περιόδους 18-23 Ιουνίου '12 και 25-30 Ιουνίου '12 στην Κρήτη και το δεύτερο στην Αρχαία Ολυμπία 26-31 Αυγούστου '12.

Σπύρος Μαραθωνίτης
Αποκλειστικός Συνεργάτης
MILAN JUNIOR CAMP