Θύελλα Καμαρίου:

 Διατροφική καινοτομία 

με Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 και FOODOXYS 

  • Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Θύελλα Καμαρίου: Διατροφική καινοτομία με Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και FOODOXYS

Όλες οι φετινές κινήσεις της Θύελλας Καμαρίου υποδηλώνουν ότι πλέον ο σύλλογος της Σαντορίνης λειτουργεί σε άλλο επίπεδο, δίνοντας βάση και στην παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά... άλλωστε, όπως συνηθίζουμε να λέμε ''Η λεπτομέρεια κάνει τον πρωταθλητή''.

Έτσι λοιπόν, αφού τίποτα δεν αφήνεται πλέον στην τύχη του στο Καμαρί, έτσι δεν θα αφεθεί και η διατροφή των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πλέον θα έχουν την συνδρομή επιστημόνων για τις ατομικές διατροφικές τους ανάγκες.

Συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα 5 Αυγούστου, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της εταιρείας FOODOXYS βρέθηκε στο γήπεδο του Καμαρίου, όπου εξέτασε όλους τους ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας.

Στόχος αυτής της προχωρημένης εξέτασης είναι η δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος βιολειτουργικής διατροφής για τον επαναπρογραμματισμό του μεταβολισμού και την εξασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών.

Οι μετρήσεις έγιναν στα γραφεία της ομάδας μέσω μιας καινοτόμου παγκόσμιας πατέντας όπου με την λήψη μιας σταγόνας αίματος προσδιορίζονται τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στον οργανισμό. Τις μετρήσεις πραγματοποίησαν οι επιστήμονες της ομάδας FOODOXYS, κυρία Κανάκη Μαρία (Διατροφολόγος - Βιοχημικός ) και ο κύριος Τέκος Φώτιος (Βιοχημικός - Τοξικολόγος ).

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η FoodOxys είναι μία spin-off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία δραστηριοποιείται στην εξασφάλιση της διατροφικής ευεξίας σε εξατομικευμένο επίπεδο.

Η επιστημονική της ομάδα αποτελείται από διακεκριμένους ερευνητές με πολυετή εμπειρία στο χώρο της βιοχημείας της διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού. Υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών-Τοξικολογίας Δημήτρη Κουρέτα, οι επιστήμονες της FoodOxys έχουν δημοσιεύσει περισσότερες από 180 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά παγκόσμιου κύρους με αποτέλεσμα να κατέχουν αξιοπρόσεκτη πείρα στη βιοχημεία της διατροφής. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι η γεφύρωση της απόλαυσης της διατροφής με την ταυτόχρονη βελτιστοποίηση της υγείας.

Θα προσφέρονται, δηλαδή, στον κάθε άνθρωπο εξατομικευμένα οδηγίες ώστε να τρέφεται με τρόπο που θα εξασφαλίζει την ορθή λειτουργία του οργανισμού του ενώ θα επιλέγει κατά το δυνατόν τα τρόφιμα που επιθυμεί σύμφωνα με τις συνήθειές του.

Η FoodOxys εξασφαλίζει αυτή τη δυνατότητα αφού πρώτα οι επιστήμονες που την απαρτίζουν πραγματοποιήσουν μία εξειδικευμένη εξέταση σε μία σταγόνα αίματος από το δάχτυλο του χεριού.

Η εξέταση αυτή παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης της οξειδοαναγωγικής κατάστασης του κάθε ατόμου ξεχωριστά και ρύθμισης/τροποποίησης των διατροφικών του συνηθειών ανάλογα με τις ανάγκες του.

Με αυτό τον τρόπο ελέγχεται ο μεταβολισμός του και δεν απειλείται ο οργανισμός του από το λεγόμενο οξειδωτικό στρες. Βασική, επιπλέον, υπηρεσία της FoodOxys αποτελεί η μέτρηση του αντιοξειδωτικού περιεχομένου ενός ευρέως φάσματος τροφίμων ώστε ο καταναλωτής να είναι σε θέση να γνωρίζει την αξία τους και την ικανότητά τους να επηρεάζουν θετικά την υγεία 

ΠΗΓΗ www.sportcyclades.gr

ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ λαμιασ  Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Νέος προπονητής της ομάδας μας ο Σωτήρης Αντωνίου

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 44χρονο προπονητή Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος θα έχει άμεσο συνεργάτη και βοηθό τον Γιάννη Προβίδα.

 

Εάν είσαι ποδοσφαιριστής Μάθε για το πρόγραμμα ADVANCE by SOCCERPROMO

Το πρόγραμμα ADVANCE από την soccerpromo είναι το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης ενός ποδοσφαιριστή ερασιτέχνη ή επαγγελματία παρέχοντας όλη τη συμβουλευτική μέριμνα που χρειάζεται ένας αθλητής όπου κι αν βρίσκεται σε οποιαδήποτε χώρα μιας και δεν χρειάζεται να μετακινηθεί καθώς όλο το πρόγραμμα είναι online. Καινοτόμες ιδέες και πρακτικές καθιστούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα μοναδικό και απόλυτα εξειδικευμένο μιας και στοχεύει ακριβώς στα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσει ένας αθλητής.

Γίνεται στατική ανάλυση της τεχνικής σου και ατομική τακτική ανάλυση των θέσεων που αγωνίζεσαι. Κατόπιν επικοινωνείς με την soccerpromo με τον υπεύθυνο προπονητή που έχει αναλάβει τη δική σου συμβουλευτική μέριμνα και παίρνεις συμβουλές για διορθώσεις σχετικά με την απόδοσή σου και το πρόγραμμα των ασκήσεων που πρέπει να κάνεις για να βελτιωθείς.

Και όλα αυτά μέσω βίντεο και κειμένων πλήρως κατανοητά χωρίς να χρειάζεται να έχεις τη βοήθεια κάποιου άλλου. Επισης σου δίνεται πρόγραμμα διατροφής

σύμφωνα με τις ανάγκες τις δικές σου. Συνεργάτες της soccerpromo μέσα στην αγωνιστική περίοδο θα έρθουν να σε δουν από κοντά να αγωνίζεσαι Και εσύ όμως έχεις τη δυνατότητα 12 φορές το χρόνο να έρθεις σε ένα από αθλητικά κέντρα της εταιρείας κατόπιν ραντεβού και να αξιολογηθεις πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους συνεργάτες μας .

Μέσα από το πρόγραμμα ADVANCE έχεις και τη δυνατότητα να μεταγραφείς και να προωθηθείς σε υψηλότερο επίπεδο μιας και είμαστε εταιρία που εκπροσωπούμε ποδοσφαιριστές σε όλη την Ευρώπη. Και βέβαια μπαίνοντας κανείς στο πρόγραμμα ADVANCE αποκτά όλα τα προνόμια που μπορεί να έχει κάποιος ποδοσφαιριστής Το ΑDVANCE δεν είναι ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκει σήμερα. Αποτελεί ένα δοκιμασμένο πρόγραμμα 6 χρόνων, προσαρμοσμένο πάνω στις ανάγκες του σύγχρονου ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Παίκτες ερασιτέχνες και επαγγελματίες δουλεύοντας πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελούν το δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και υπογράφεται συμβόλαιο των παρεχόμενων υπηρεσιών 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς Από Ελλάδα 8758768358

 

Ο Φυτανίδης χάρισε την παραμονή στην ομάδα του (video)

 

 Στο λυκόφως της καριέρας του, ο Σωκράτης Φυτανίδης υπέγραψε μια εκπληκτική ιστορία που θα έχει να διηγείται και στα... δισέγγονά του!
Σάββατο, 18 Μαΐου 2019. Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου υποδέχεται την Αλκή στον «υπέρ πάντων» αγώνα για την παραμονή στην Α΄ κατηγορία του πρωταθλήματος Κύπρου. Οι γηπεδούχοι ακόμα και με ισοπαλία υποβιβάζονται.
 Το ματς έχει φτάσει στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων και το σκορ είναι 2-2, όταν ο Σωκράτης Φυτανίδης πέτυχε αυτό το απίστευτο γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 90+12΄ (!) και χάρισε στην ομάδα του την παραμονή...

πηγη  https://www.amna.gr
 
 

 

Ο ΓΑΣ Ιάλυσος του Σάκης Παπαβασιλείου ο πρωτος επισημος πρωταθλητης της Γ' Εθνικής

2019-04-14 17:33

Σάκης Παπαβασιλείου ο «εκλεκτός»

Προπονητής με μέταλλο νικητή, φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. 
O Ιαλυσός στα μέσα της χρονιάς αναζήτησε έναν προπονητή ικανό 
να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη θέση και στο πρόσωπο του 
Σάκη Παπαβασιλείου βρήκε τον καθοδηγητή, έναν προπονητή με γνώσεις,
ήθος και πάθος για τη δουλειά του, ο γνωστός από το πέρασμά του σε όποια 
ομάδα και αν εργάστηκε, άφησε το στίγμα του. 
Ακόμα συζητάνε το όνομά του στα Χανιά που αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι προπονητές 
που πέρασαν από εκεί. Ολυμπιακός Βόλου  Καραΐσκάκη, από όπου κι αν πέρασε 
όλοι έχουν να πουν για το ποδόσφαιρο που έβλεπαν. 
Η ομάδα του Ιαλυσού δεν πήρε απλά ένα πρωτάθλημα. 
Αν διαβάσει κανείς τη στατιστική των παικτών θα καταλάβει πολύ εύκολα 
για τι ακριβώς πράγμα μιλάμε, για μια άμυνα που μοιάζει σχεδόν αδιαπέραστη
και μια επίθεση που σε κάθε αγώνα σκόραρε, ένα πραγματικά ποιοτικό ρόστερ
και μία σοβαρή διοίκηση με όραμα για το παρόν και το μέλλον. 
Συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία στη νέα κατηγορία
 
 
Τα στατιστικά των παικτών του Ιάλυσου, πρωταθλητή του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής
πηγη  Soccerbase.gr

 

ΦΥΤΑΝΙΔΗΣ: "Ζούμε για το ματς με το ΑΠΟΕΛ"

 
 
 

Διαβάστε όσα είπε ο Σωκράτης Φυτανίδης στη Cytavision μετά το τέλος του αγώνα της Ένωσης με την Πάφο:

“Κακό ξεκίνημα, δεχτήκαμε εύκολα γκολ. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουμε στο 2ο μέρος. Θέλαμε την νίκη όμως δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να συνεχίσουμε τον σκληρό αγώνα για τους στόχους μας. Είχαμε δύο κακές αντιδράσεις στα γκολ. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαμε την μπάλα στα πόδια μας. Θεωρώ ότι υπήρχε μια ομάδα στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος. Αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα”

Για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ: “Είναι μεγάλο παιχνίδι. Ζούμε γι΄αυτό το παιχνίδι. Θα κάνουμε το καλύτερο έτσι ώστε να φτάσουμε στον τελικό” 

πηγη  

https://www.kerkida.net/articles/a-katigoria/eidiseis/enp/811473-fytanidis-dehtikame-eykola-gkol-zoyme-gia-to-mats-me-to

Γιάννης Κανταρτζής ο μοναδικός Έλληνας που μεταγράφηκε το 2018 από έναν ελληνικό σύλλογο σε έναν γερμανικό μιλάει για όλα αυτά που έχει δει μέχρι σήμερα στη Γερμανία

2019-03-21 09:21

Ο Γιάννης Κανταρτζής, το καλοκαίρι του 2018, αποφάσισε  να δεχτεί την πρόταση της Ίντερ Λειψίας της Γερμανίας
και να αλλάξει χώρα πηγαίνοντας στην Γερμανία σε μία χώρα με τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο.
Η  ομάδα του που είναι η δεύτερη αγαπημένη στην πόλη της Λειψίας μετά την μεγάλη Ρεντμπουλ Λειψίας
που αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα, κάνει και φέτος μία μεγάλη προσπάθεια να ανέβει την κατηγορία που αγωνίζεται oberliga
που το μπάτζετ της θα ζήλευαν οι περισσότερες ομάδες στη Β' Εθνική στην Ελλάδα .


Ο Γιάννης το καλοκαίρι του 2018 έχει και μία ακόμη πρωτιά, γίνεται ο μοναδικός Έλληνας που μεταγράφηκε
τη συγκεκριμένη περίοδο από έναν ελληνικό σύλλογο σε έναν γερμανικό μιας και την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στον Πιερικό.
Ο υψηλόσωμος στόπερ μιλάει για όλα αυτά που έχει δει μέχρι σήμερα στη Γερμανία, για τους στόχους της ομάδας του αλλά και τους δικούς του   και για το ελληνικό ποδόσφαιρο
για τις διαφορές που βλέπει από τη Γερμανία.


Η παρουσία του στην ομάδα της Ίντερ Λειψίας μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, παίκτης-κλειδί που σε πολλούς αγώνες
ο ρόλος του ήτανε καταλυτικός για να πάρει η ομάδα το αποτέλεσμα που ήθελε.
Τον Ιανουάριο πολλές ομάδες κινήθηκαν για την απόκτησή του από την Γερμανία, την Κύπρο την Ελλάδα, την Ολλανδία .
Αυτός μαζί με τον μάνατζέρ του Σπύρο Μαραθωνίτη αποφάσισαν ότι θα ήταν καλύτερα να ολοκληρώσουν πρώτα την χρονιά
στην Ίντερ Λειψίας  και μετά να αποφασίσουν για την επόμενη χρονιά.

 

1) πως αποφάσισες το καλοκαίρι να ξενιτευτείς ποδοσφαιρικά ?
Αποφάσισα να ξενιτευτώ ποδοσφαιρικά κυρίως για βιοποριστικούς λόγους.
 
2) πως υπήρξε το ενδιαφέρον της Γερμανικής Ίντερ Λειψίας για εσένα;
Ο εκπρόσωπος μου κ.Σπύρος Μαραθωνίτης συνέβαλλε σε αυτό.Με ενημέρωσε για την προοπτική της ομάδος
και την θέληση του να με προωθήσει εκεί και έτσι υπήρξε από κοινού ενδιαφέρον
όπως και της ομαδος. Εν τέλει αποδείχτηκε σωστή επιλογή.
 
3) Πώς είναι τα πράγματα για έναν Έλληνα να παίζει ποδόσφαιρο στη Γερμανία;
Σίγουρα δεν είναι και τόσο εύκολο για κάποιον που δεν γνωρίζει την γλώσσα.
Ωστόσο ακόμη κ στις μικρότερες κατηγορίες υπάρχει προοπτική και εξέλιξη.
 
4) πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστείς στο γερμανικό ποδόσφαιρο και ποιες οι διαφορές με το ελληνικό?
Το γερμανικό Ποδόσφαιρο εμπεριέχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και δύναμη παρόλα αυτά ο Έλληνας ποδοσφαιριστής
θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο ποιοτικά απ όσο έχω συναντήσει μέχρι στιγμής.
 
5) Λογικά μαθαίνεις ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από πολύ μεγάλα προβλήματα οικονομικά,
επεισόδια στα γήπεδα κι άλλα πολλά, τι λένε για αυτά οι Γερμανοί συμπαίκτες σου μαθαίνουν αυτά που  γίνονται ?

Ευτυχώς δεν μαθαίνουν τα πάντα, ωστόσο έχουν υπάρξει φορές που έχει συζητηθεί και έχουν εκφράσει
την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση αυτή.
 
6) Το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι από τα ακριβότερα παγκοσμίως και το πρωτάθλημα τους θεωρείται από τα κορυφαία.
Ποια είναι η γνώμη η δική σου?

Συμφωνώ απόλυτα. Είναι ένα απ τα κορυφαία σε λειτουργία σε εγκαταστάσεις και σε τεχνικό επίπεδο.
 
7 ) Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου φέτος και πόσο κοντά είσαστε?
Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε στις 3 πρώτες θέσεις και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 3η θέση.
Μπορουμε και καλύτερα.
 
8 ) Τον Ιανουάριο αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για εσένα και από την Ελλάδα
και από το εξωτερικό γιατί θέλησες να παραμείνεις ?

Επέλεξα να παραμείνω διότι ήμουν καλυμμένος σε κάθε βαθμό και θέλησα να τελειώσω την χρονιά μου
τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο που λήγει και το συμβόλαιο μου.
 
9) Για τον επόμενο χρόνο έχεις σκεφτεί κάτι ποδοσφαιρικά, θα είσαι πάλι στη Γερμανία ?
Για την ώρα δεν έχω σκεφτεί κάτι..Σίγουρα δεν θα γύρναγα Ελλάδα.
Το αν θα είμαι Γερμανία ή σε κάποια άλλη χώρα θα το δείξει το μέλλον.
 
10) Κάτι που θα ήθελες να πεις σε όσους Έλληνες ποδοσφαιριστές σκέφτονται να δοκιμάσουν να παίξουν στην Γερμανία 
τι στοιχεία πρέπει να έχουν; Τι πρέπει να προσέξουν;

Αυτό που θα προτείνω, όταν κάποιος θελήσει να δοκιμαστεί στο εξωτερικό και ειδικά στην Γερμανία,
είναι να έχει σε πολύ καλό  επίπεδο την φυσική του κατάσταση.
Επίσης, να αφήσει πίσω του τον "ωχαδερφισμό" που επικρατεί δυστυχώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/news/giannis-kantarzis/

Στον Βόλο ο Ανδρέας Κόκας

 

Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 21χρονου ακραίου αμυντικού Ανδρέα Κόκα.

Ο Κόκας αγωνιζόταν στον Ναυπακτιακό Αστέρα, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

 

Αφήνει την Παλαιόχωρα και πάει Γερμανία ο Τρέκο!

 

Μια πολύ σοβαρή εξέλιξη παρουσιάζεται στην καριέρα του Δημήτρη Τρέκο, ο οποίος αφήνει την Παλαιόχωρα προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Γερμανία!

Συγκεκριμένα, ο Τρέκο θα θα φορά από 'δω και στο εξής την φανέλα της Μπέκουμερ (Beckumer SV), η οποία αγωνίζεται στην πέμπτη κατηγορία της Γερμανίας. Την είδηση της μεταγραφής κάνει γνωστή το γραφείο που έχει τα δικαιώματα του μέχρι τώρα ποδοσφαιριστή της Παλαιόχωρας, μέσω της ιστοσελίδας του (soccerpromo-management.com). Μάλιστα, φιλοξενούνται και δηλώσεις από τον Τρεκό, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαριστεί την ομάδα του και ειδικότερα τον μέχρι τώρα προπονητή του, Αστέριο Θέμελη.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα που αφορά την μεταγραφή του Τρέκο στη Γερμανία είναι το εξής:

Μεταγραφική βόμβα από την Παλαιόχωρα στην γερμανική Beckumer SV.

Μέχρι σήμερα αγωνιζόταν στην Παλαιόχωρα στην Γ' Εθνική και κατάφερε να κάνει μεταγραφή στην γερμανική Beckumer SV.

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Τρέκο που αγωνίζεται ως μέσος και το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Παλαιόχωρα με συντονισμένες προσπάθειες του μάνατζερ του, Σπύρου Μαραθωνίτη και της εταιρείας που τον εκπροσωπεί soccerpromo.

Ο Δημήτρης θα κάνει ένα μεγάλο βήμα στον γερμανικό σύλλογο στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα στην 5η ουσιαστικά κατηγορία της Γερμανίας που πραγματικά αν δει κανείς τις εγκαταστάσεις και το μπάτζετ της ομάδας, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν στις περισσότερες ομάδες της Football League.

Ο Δημήτρης Τρέκο δήλωσε για αυτή την μεταγραφή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δοκιμάσω να παίξω ποδόσφαιρο στη Γερμανία σε έναν σύλλογο που είναι τόσο ιστορικός και με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό. Νομίζω ότι είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει σε αυτήν τη χώρα ποδόσφαιρο. Το ότι ο μάνατζερ μου Σπύρος Μαραθωνίτης έχει αναλάβει το μάνατζμεντ της ομάδας αυτής είναι πολύ σημαντικό για εμένα και τον ευχαριστώ που με επέλεξε να με πάρει στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όμως και την ομάδα της Παλαιόχωρας για όλα αυτά που έκανε για εμένα και βέβαια τον προπονητή μου κύριο Θέμελη για την βοήθεια του και για όσα έμαθα μαζί του που με βοήθησαν πάρα πολύ. Εύχομαι η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και σίγουρα θα την παρακολουθώ από τη Γερμανία εντατικά».

πηγη   rwww.athlitiko.gr

ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση και… δουλειά!

Ο Σωκράτης Φυτανίδης «έπιασε» ήδη δουλειά στην ΕΝΠ, καθώς προπονείται με τη νέα του ομάδα.

Ο έμπειρος αμυντικός έχει όρεξη να προσφέρει τα μέγιστα στους «βυσσινί» και να τους οδηγήσει στην εύκολη παραμονή.

Η ανακοίνωση της ΕΝΠ:

«Η Ε.Ν.Π. Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ ανακοινώνει την σύναψη συμφωνίας με τον έμπειρο Ελλαδίτη κεντρικό αμυντικό Σωκράτη Φυτανίδη. Ο ποδοσφαιριστής ενσωματώθηκε ήδη στο προγραμμα προπονήσεων της ομάδας μας και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή Carit Falch.

Η μεγάλη οικογένεια της Ένωσης καλωσορίζει τον Σωκράτη και του εύχεται κάθε επιτυχία».

πηγη  https://balla.com.cy/2019/01/10/epiase-doyleia-2/

Ένα ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών, στη Γερμανία

Τι πρέπει να κάνει ένας Έλληνας που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τα αναπτυξιακά ποδοσφαιρικά προγράμματα; Η χώρα μας δεν ενδείκνυται, ούτε από πλευράς υποδομών, ούτε (κυρίως) από πλευράς νοοτροπίας, η οποία είναι σχεδόν απαγορευτική, αλλεργική θα μπορούσε να πει κανείς σε νεαρούς Έλληνες. Η λύση είναι το εξωτερικό και η εταιρία Soccerpromo το έκανε πράξη, αναλαμβάνοντας το management μιας γερμανικής ομάδας!

Εδώ και λίγο καιρό η Beckum SV, ένας σύλλογος που αγωνίζεται στις τοπικές κατηγορίες της Βεστφαλίας, πέρασε στον έλεγχο της ελληνικής εταιρίας, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως με την εκπαίδευση και ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Σ' αυτό το ιδιόμορφο ποδοσφαιρικό brain drain, οι Έλληνες ειδικοί στις μικρές ηλικίες, αποφασίζουν να εξωτερικεύσουν την ενέργειά τους και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους μακριά από τα σύνορα της χώρας μας.

Τι μπορεί, όμως, να πετύχει κανείς σε μια μικρή γερμανική ομάδα; Όποιος έχει τη συγκεκριμένη απορία, μπορεί κάλλιστα να ανατρέξει στο επίσημο site του συλλόγου και να ρίξει μια ματιά στις εγκαταστάσεις της. Το ιδιόκτητο γήπεδο 7.500 θέσεων, το προπονητικό κέντρο με τα τέσσερα βοηθητικά, οι ξενώνες, τα γραφεία και ασφαλώς ο ετήσιος προϋπολογισμός δημιουργούν... βέρτιγκο σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα της Football League, ίσως και σε κάποιες της Super League.

Η πόλη Μπέκουμ με τους 45.000 κατοίκους βρίσκεται 58 χιλιόμετρα βόρεια του Ντόρτμουντ και η τοπική Beckumer έχει υπεραιωνόβια ιστορία, με έτος ίδρυσης το 1912 και κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας το 1990.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπύρος Μαραθωνίτης, ιδιοκτήτης της εταιρίας Soccerpromo, «... οι διοικούντες την Beckum αναζητούσαν μια εταιρία ή έναν άνθρωπο για να ξανακάνουν την ομάδα μεγάλη», ενώ αναλύει το... σχέδιο δράσης του στη Γερμανία:

«Είχα πάντοτε την ιδέα να δημιουργήσω μία ομάδα που θα πρόκειται για ένα εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών, στο οποίο θα έρχονται νεαροί ταλαντούχοι παίκτες, θα εκπαιδεύονται σωστά μέσα από σοβαρές συνθήκες και σωστό προπονητικό πρόγραμμα, θα βοηθάνε την πρώτη ομάδα και από κει και πέρα θα τους ανοίγεται ο δρόμος για μεταγραφή σε μεγαλύτερο σύλλογο. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν οι συνθήκες στα γήπεδα και η φιλοσοφία γύρω από τη δημιουργία μιας ομάδας, η οποία θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στα δεδομένα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Που θα ζει ουσιαστικά μέσα από την ανάπτυξη των δικών της παικτών. Ακριβώς αυτό θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε στην Beckum».

Οι συνθήκες στη Γερμανία είναι ιδανικές στον συγκεκριμένο τομέα. Άλλωστε, πρόκειται για τη χώρα που τον 21ο αιώνα παρουσίασε το πληρέστερο αναπτυξιακό πρόγραμμα, όταν η γερμανική ομοσπονδία (DFB) αποφάσισε να αλλάξει τα πάντα μετά τις διαδοχικές αποτυχίες του Μουντιάλ 1998 και του EURO 2000. Οι άνθρωποί της γύρισαν όλον τον πλανήτη και δεν άφησαν... πέτρα που να μην σήκωσαν, αναλύοντας κάθε πιθανή λεπτομέρεια που να αφορά σε αναπτυξιακές δραστηριότητες.

«Έχουμε ήδη πολύ καλές ακαδημίες στη Beckum και σίγουρα θα τις κάνουμε καλύτερες -συνέχισε ο Σπύρος Μαραθωνίτης- καθώς δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό. Όταν θέλεις πραγματικά να δημιουργήσεις μία υγιή ομάδα, πρέπει πρώτα να κοιτάξεις τα τμήματα υποδομής, καθώς εκεί θα βάλεις τα θεμέλια. Για εμάς οι ακαδημίες δεν είναι απλά για να περνάνε καλά τα παιδιά. Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας με ζωτική σημασία για κάθε σύλλογο, ενώ παράλληλα έχει ξεχωριστή βαρύτητα για την τοπική κοινωνία».

Οι δεσμοί με την Ελλάδα δεν διακόπτονται. Αντιθέτως, παραμένουν στενοί και τα ραντάρ της Beckumer «σαρώνουν» ήδη την ελληνική αγορά. Ο πρώτος που άνοιξε το δρόμο είναι ο 19χρονος Χρήστος Πεταλωτής, μέχρι πρότινος αρχηγός της Κ20 της Ξάνθης, που το τελευταίο εξάμηνο ανήκε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την ομάδα με ό,τι καλύτερο υπάρχει από το εξωτερικό σε ηλικίες από 16 ετών και άνω (σ.σ. το όριο για πραγματοποίηση διεθνών μεταγραφών). Αναζητούμε πάντα τους καλύτερους και είναι ευτύχημα το γεγονός ότι η πόλη βρίσκεται κοντά σε χώρες όπως η Ολλανδία και το Βέλγιο, όπου υπάρχει δεξαμενή ταλέντων» είπε ο Σπ. Μαραθωνίτης, ο οποίος μίλησε επίσης για τον βαθμό δυσκολίας που θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στη Γερμανία:

«Αυτό είναι πάρα πολύ σχετικό. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Ξέρετε, παίζουν και οι Γερμανοί ποδόσφαιρο και μάλιστα πάρα πολύ καλά! Οπότε, για να παίξεις σε μία γερμανική ομάδα, πρέπει να είσαι καλύτερος από έναν Γερμανό, αλλιώς για ποιο λόγο να σε αποκτήσουν; Αλλά νομίζω πως το βασικότερο για έναν Έλληνα παίκτη είναι να αλλάξει αρκετά τον τρόπο ζωής του, τον τρόπο που σκέφτεται το ποδόσφαιρο, τη διασκέδασή του. Εμείς θέλουμε παίκτες που να είναι επικεντρωμένοι στο να φτάσουν σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο. Εμείς πιστεύουμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, όπως πιστεύουμε και στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Σε κάποιους που θα θεωρήσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία να αγωνιστούν στη Γερμανία, θα το κάνουμε».

πηγη  www.amna.gr

 

46.000 οπαδοί σε αγώνα της τρίτης ποδοσφαιρικής κατηγορίας όσα περίπου κόβει όλοι Γ Εθνική μαζί με τη Β σε μία Κυριακή στην Ελλάδα

2018-12-26 21:55

46.000 οπαδοί σε αγώνα της τρίτης ποδοσφαιρικής κατηγορίας

Δηλαδή όσα περίπου κόβει όλοι Γ Εθνική μαζί με τη Β σε μία Κυριακή στην Ελλάδα
Πραγματικά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης για αυτό είναι πολύ εύκολο οι αριθμοί να σου πουν την αλήθεια διαφορετικά οικονομικά δεδομένα διαφορετική θεατές άλλη κουλτούρα αλλά οικονομικά budget
Στην Ελλάδα θα χρειαζόταν Περίπου 60 παιχνίδια στη γ εθνική για να κόψουν τα ίδια εισιτήρια για αυτό και βλέπεις χώρες όπως Αγγλία Γερμανία το επίπεδο δεν έχει μέτρο σύγκρισης Και με πολλές άλλες αναπτυγμένες χώρες πόσο μάλλον με την Ελλάδα τα εισιτήρια Πέραν της είσπραξης φέρνουν μαζί και σπόνσορες τηλεοπτικά δικαιώματα και ακόμα άλλες πολλές καταναλώσεις που παρέχουν έσοδα στις ομάδες και αυτός Σίγουρα είναι ένας πολύ μεγάλος και σοβαρός λόγος που δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση στα μεγέθη και στις κατηγορίες αυτών των χωρών
Η Σάντερλαντ μπορεί σε διάστημα δύο ετών να βρέθηκε από την Premier League στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας (Football League 1), ωστόσο οι οπαδοί της συνεχίζουν να τη στηρίζουν δυναμικά.
 
Μάλιστα στη νικηφόρα αναμέτρηση της ομάδας του Τζακ Ρος απέναντι στη Μπράντφορντ (1-0) 46.000 οπαδοί της κατέκλυσαν το «Στάδιο του Φωτός», κάνοντας ρεκόρ προσέλευσης για φέτος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαυρόγατες διεκδικούν την άνοδο στη Championship, καθως είναι τρίτη με 46 βαθμούς, έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα από τις Πόρτσμουθ και Λούτον.Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/news/a46-000-opadoi-se-agona-tis-tritis-podosfairikis-katigorias/?fbclid=IwAR2nGTYBAiEGzjVXxfpShuUJuh9X0SWVA8MWytAY9fx12Q-2QCdbOTleBTk

Ανέλαβε τον Ιάλυσο ο Παπαβασιλείου

Οι «τοξοβόλοι» γνωστοποίησαν την πρόσληψη του 42χρονου προπονητή

Στο πρόσωπο του Σάκη Παπαβασιλείου βρήκε ο Ιάλυσος τον διάδοχο του Σάκη Τερζή στον πάγκο του.

Οι «τοξοβόλοι» ανακοίνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας (10/12) την πρόσληψη του 42χρονου τεχνικού ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν στην Α..Ε Καραϊσκάκης.

Συνεργάτες του θα είναι οι Αγαπητός Αμπελάς και Δημήτρης Γκάιδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η διοίκηση του ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Σάκη Παπαβασιλείου. Ο κ. Παπαβασιλείου είναι 42 ετών και μέχρι πρότινος ήταν προπονητής της Α.Ε. Καραϊσκάκης στην Football League. Έχει δουλέψει ακόμα σε Αιγινιακό, Βατανιακό, Νέστο Χρυσούπολης, ΑΟ Χανιά και Ολυμπιακό Βόλου.

Άμεσοι συνεργάτες του θα είναι ο Αγαπητός Αμπελάς και ο Δημήτρης Γκάιδας. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

 

Σπύρος Μαραθωνίτης ο μάνατζερ της απόλυτης επιτυχίας στο ποδόσφαιρο

 

Όταν γνωρίσει κανείς το Σπύρο θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας!Φιλόξενος ,πειθαρχημένος και ευγενικός! Γόνος μίας αστικής, αλλά ευκατάστατης Ελληνικής οικογένειας μεγάλωσε και «έπαιξε μπάλα» στο Μενίδι Αττικής! Πήγε σε δημόσιο σχολείο ,ακολούθησε σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων με προέκταση στο Αθλητικό management , Προπονητική & Scouting με εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο!Γνωριστήκαμε πριν αρκετά χρόνια στην Ολλανδία, όταν τον παρακάλεσα να  βάλει το λογότυπο της νεοϊδρυθείσας τότε επιχείρησής μας www.pitapasta.com  ως νέα επιχείρηση στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της δικής του υφιστάμενης επιχείρησης της www.soccerpromo-management.com και μου είπε: Σ.Μ.:«Μετά χαράς Λενάκι»!Από τότε τον έκλεισα για πάντα στην καρδιά μου!Από το πουθενά ένας άγνωστος «Χ» μέσα στο πλήθος μου πρότεινε χείρα φιλίας και φυσικά τη δέχτηκα!Ο ίδιος μετριόφρων και χαμηλών τόνων άνθρωπος δηλώνει:Σ.Μ.-«Δεν υπήρξα ποτέ προπονητής ,αλλά αθλητικός διευθυντής»!Αγαπούσε από παιδί τα ομαδικά κυρίως παιχνίδια  , όπως το μπάσκετ και το Βόλεϊ . Ευτυχώς ,για μας τον κέρδισε το ποδόσφαιρο! Κάπου εδώ ξεκινάει η συνέντευξη!

Λ.k :- Με το που πιάνεις μπάλα ποδοσφαίρου …τι παθαίνεις;

Σ.Μ :- Νιώθω χαρά και συγκίνηση!Το ποδόσφαιρο με τράβηξε περισσότερο από τα άλλα ομαδικά αθλήματα, επειδή έπρεπε να διαχειριστείς τη μπάλα με τα πόδια.Έλκομαι από τα δύσκολα !θέλει πειθαρχία και τριβή.Αγγίζεις τα όριά σου και στην πορεία ανακαλύπτεις και άλλα!Εξελίσσεσαι.

Λ.K:- Μάνατζερ επίσημα από τη» FIFA» , αλλά και επιχειρηματίας παθιασμένος με την επιτυχία! Πώς σου ήρθε η ιδέα να ιδρύσεις μια επιχείρηση υπηρεσιών που αφορούν αποκλειστικά το χώρο του ποδοσφαίρου;

Σ.Μ : –Ήμουν ιδιαίτερα ανήσυχος επαγγελματικά από παιδί. Στα δεκαοχτώ μου χρόνια άνοιξα ένα κατάστημα με γυναικεία εσώρουχα! Έκανα παρέα κυρίως με μεγαλύτερους και ήμουν αυτό το «ψαχτήρι» το οποίο θέλει να καταλάβει την αγορά και τους νόμους που τη διέπουν επιχειρηματικά.Υπήρξαταυτόγχρονα εκπρόσωπος ενός Ολλανδικού γραφείου που είχε κύριο αντικείμενό του κάθε είδος υπηρεσία που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο!Εκεί εντόπισα την ανάγκη της αγοράς ,για τέτοιου είδους υπηρεσίες αποκλειστικά στην Ελλάδα!

Λ.Κ.- Άρα στην ουσία είναι μία πλατφόρμα για επαγγελματίες του χώρου του ποδοσφαίρου.

Σ.Μ.-Και όχι μόνο!Στην ουσία το δημιουργήσαμε και το δημιουργούμε , το εξελίσσουμε κάθε μέρα!Στόχος ήταν να ενώσουμε όλους τους επαγγελματίες του χώρου  και από την άλλη αυτό να αποτελέσει το έναυσμα και κατά συνέπεια το όραμα ως επενδυτική ευκαιρία ,για επιχειρηματίες του χώρου!Με λίγα λόγια επενδύσαμε!Αν θέλεις να έχεις μέλλον , οφείλεις να επενδύσεις ,για να έχεις γερά θεμέλια!

Λ.k: – Μία επένδυση η οποία όμως είχε και έχει τεράστια απήχηση όπως έχουν δείξει τα αποτελέσματα!

Σ.Μ: – Δε μπορούμε να σταθούμε μόνο στην απήχηση, αλλά  και στους προβληματισμούς που γεννιούνται καθημερινά από τις ανάγκες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι! Είναι πολλές και ποικίλες!Η συνεργασία με την Ολλανδία άνοιξε πολυεπίπεδα τους ορίζοντές μας και πέραν του γεγονότος ότι μέσω σκληρής εργασίας και όχι δουλειάς-θα στο εξηγήσω αυτό- αποκτήσαμε τεχνογνωσία ,υιοθετήσαμε και τη δική τους φιλοσοφία απέναντι στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την αθλητική πραγματικότητα!Παράγουμε έργο άρα εργασία και δε δουλεύουμε συνεπώς δουλεία.Ζητάμε ταλέντα που είναι παθιασμένα στο να παράξουν έργο με τη δική μας συμβολή και τεχνική ,για να αναπαράγουμε ύψιστο αθλητικό αποτέλεσμα!

Λ.k: – Μου έδωσες πολύ ωραία πάσα,για την επόμενη ερώτηση.Τα δικά μας παιδιά.Οι μελλοντικοί μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ,πώς αντιμετωπίζουν την πρόκληση αυτής της τεράστιας ευκαιρίας που τους προσφέρετε;

Σ.Μ: – Λόγω του μεσογειακού ταμπεραμέντου πολλές φορές παρασύρονται από τις συνθήκες! Το στάδιο της προσαρμογής είναι το δυσκολότερο ,για αυτούς!Είναι τρίπτυχο ο κανόνας.Επενδύεις το χρόνο σου,τα χρήματα σου και την προσωπική σου ζωή ,ένα θέλεις να γίνεις ο πρωταθλητής της ζωής σου!

Λ.k:- Εννοείς ότι τους δυσκολεύει ο τρόπος ζωής ενός αντίστοιχα Ολλανδού ποδοσφαιριστή;Πού έγκειται η κύρια δυσκολία;

Σ.Μ:- Το DNA του Έλληνα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δυναμικό , όμως αντιμετωπίζει δυσκολία προσαρμογής στη ζωή του Ολλανδού ποδοσφαιριστή !Σε αυτό παίζει τρομερό ρόλο η Ελληνική οικογένεια και ο τρόπος γαλούχησης των παιδιών! Αναγκαστικά πρέπει να συναποφασίσουν ότι ο ομφάλιος λώρος κόβεται! Το παιδί- ο έφηβος-ο εν δυνάμει επαγγελματίας αθλητής- αφήνει τους γονείς του πίσω στην Ελλάδα κι έρχεται να πορευτεί μόνος του στο εξωτερικό!

Λ.k : -Βλέπουμε ότι η εταιρεία σου S.P έχει έντονη πλέον παρουσία , όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ολλανδία,αλλά και σε άλλες χώρες !Επεκτείνεστε συνεχώς!

Σ.Μ.:-  Ναι! Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούμαστε ενεργά στην Κύπρο,στη Σουηδία, στο Βέλγιο,στη Γερμανία και στην Ιταλία με ναυαρχίδα μας φυσικά τον «ποδοσφαιρικό μας στόλο» στην Ολλανδία!Επίσης είμαστε στα τελικά στάδια να αναλάβουμε την πρώτη μας συνεργασία στη διαχείριση του μάνατζμεντ με Γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα!Μόλις υπογράψουμε θα ανακοινωθεί και επίσημα το όνομα του νέου συνεργάτη.Εξακολουθούμε φυσικά την ακατάπαυστη δραστηριότητά μας και επί Ελληνικού εδάφους.Κάναμε υποσταθμούς στην Ηγουμενίτσα και την Κατερίνη,αλλά είμαστε στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Κρήτη και όπου υπάρχει όρεξη και μεράκι ,για να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα εκκολαπτήριο σωστής και δομημένης λειτουργίας σωστών αθλητικών προτύπων στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι,αρκετά εφάμιλλο των ευρωπαϊκών προτύπων.

Λ.Κ.- Ποιο είναι το όραμα σας Σπύρο;

Σ.Μ.-Όραμα μας είναι  να διδάξουμε μέσω των μεθόδων της αθλητικής ψυχολογίας και υποστήριξης τα νέα ταλέντα να έχουν παιδεία, ήθος, σεβασμό,αξιοπρέπεια, ευγενή άμιλλα ,αλλά και πάθος για αυτό που αγαπάνε.Το ποδόσφαιρο είναι ένα μέσο να εξελιχθούν πολυεπίπεδα στη ζωή τους.Αυτό μας αφορά όλους ως κοινωνική συλλογικότητα.Ας δούμε την ουσία των πραγμάτων στην αληθινή της διάσταση!Πρέπει να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι ο πολιτικός, ο προπονητής, ο ψυχολόγος, ο τεχνοκράτης,ο κοινωνιολόγος και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τις υποδομές που πρέπει να προσφέρουμε ως κοινωνία,για να δουλέψουμε το ταλέντο του έμψυχου κεφαλαίου της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό της εν δυνάμει απόδοσής τους.Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα!Να βλέπεις νέους ανθρώπους με αθλητική νοοτροπία και συμπεριφορά να αγωνίζονται ,για τα ιδανικά τους και τους προσωπικούς τους στόχους και όνειρα και όχι να βουλιάζουν στην «τεχνολογική χαβούζα» και στις καφετερίες που εξουδετεροποιούν το δυναμικό της «επιτηδευμένα καθοδηγημένης» ενέργειάς τους!

Λ.K. :- Και Ευχόμαστε ολόψυχα να φτάσετε ακόμη σε περισσότερες χώρες! Η αγαπημένη λέξη των καιρών είναι η «κρίση» Στο δικό σου χώρο ,έκανε αισθητή την παρουσία της;

Σ.Μ:- Ναι φυσικά!‘Έχει αγγίξει όλους τους τομείς ! Τα πράγματα στην Παιδεία δεν πάνε καλά, αν καθίσεις και αναλογιστείς ότι πριν από οχτώ χρόνια λειτουργούσαν κάποια αθλητικά σχολεία στην Ελλάδα.Υπήρχαν πόροι ,για προγράμματα με σαφή αθλητικό προσανατολισμό .Όλα αυτά μοιάζουν μακρινή ανάμνηση .Δυστυχώς!

Λ.k : – Ενώ στην Ολλανδία;

Σ.Μ.:- Λένα μου δε μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα! Έχουν υποδομές ,αλλά και αθλητική συνείδηση που μεγαλώνουν με αυτή!Έτσι ωριμάζει μέσα τους το «ευ αγωνιζεσθαι» ως ύψιστη αξία και μετά την εξελίσσουν με άλλα χαρακτηριστικά , όπως τεχνογνωσία ,μεθοδολογία και ασκησιολόγια με στοχευόμενες πρακτικές αυτοβελτίωσης.Οφείλουμε να συμπεριφερθούμε ως μαθητές απέναντι στους Ολλανδούς , έχουν να μας διδάξουν πολλά!

Λ.k : – Πόσο ανοικτοί είναι απέναντι μας; Αν κρίνω από τις δηλώσεις των πολιτικών τους δε μπορώ να πω ότι μας λατρεύουν κιόλας!

Σ.Μ:- Χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση ,γιατί έχει παραποιηθεί η πραγματική εικόνα των Ολλανδών! Οι Ολλανδοί είναι φιλέλληνες. Αν σου πω ότι οι αριστούχοι μαθητές , μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στα σχολεία τους;Πώς θα σου φαινόταν;Αγαπάνε την Ιστορία μας, τις τέχνες μας ,την ποίησή μας,αλλά και τη χώρα μας.Τον ήλιο κι όλα έχει να προσφέρει η Ελληνική φιλοξενία!

Λ.k:- Μεγάλη μας τιμή και χαρά να μαθαίνουν τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας! Για πες μου από ποια ηλικία μπορεί ένας νεαρός αθλητής να ενδιαφερθεί-μαζί με τους γονείς του- ,για τις υπηρεσίες σας;

Σ.Μ.:- Ασχολούμαστε με αθλητές από 12 έως 30 ετών .Έχουμε τον τρόπο και τη τεχνογνωσία μέσω της πολύπειρης ομάδας των συνεργατών μας, να τον βοηθήσουμε να δουλέψει μαζί μας με εξειδικευμένα προγράμματα σε πολύ υψηλό επίπεδο!Είμαστε περήφανοι και εργαζόμαστε σκληρά για να μας ζητάνε συνεχόμενα «ταλέντα» από πολλές χώρες να κλείσουν συμβόλαια στο εξωτερικό σε επαγγελματικές ομάδες.Εμείς κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!

Λ.k :- Επόμενη χώρα στόχος με πιο έντονη παρουσία;

Σ.Μ :- Σίγουρα είναι η Ιταλία !Οι Ιταλοί προπονητές, όπως είναι γνωστό κάνουν Ευρωπαϊκές επιτυχίες και η αθλητική συμπόρευση θα μας διδάξει πολλά!

Λ.K :-  Αλήθεια, για να πιάσει ένας αθλητής ‘Υψηλούς στόχους όπως λέμε στην αθλητική γλώσσα η διατροφή του παίζει σημαντικό ρόλο; Το μοντέλο της «Μεσογειακής Διατροφής» που πρέσβευε επάξια ο Ιπποκράτης , κατά πόσο αφομοιώνεται στην καθημερινή διατροφική ”agenda’’ ενός αθλητή;

Σ.Μ:- Η Μεσογειακή Διατροφή έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή του αθλητή!Δυστυχώς ,ενώ ξεκίνησε από τα σπάργανα της Μεσογείου που βρίσκεται και η χώρα μας, ωστόσο κατέχουμε το τραγικό ρεκόρ παχυσαρκίας σε πολύ νεαρές ηλικίες σε όλη την Ευρώπη! Στην ομάδα της S.P. υπάρχει ειδικός διατροφολόγος ο Γιάννης ο Τόκκας, ο οποιος επιμελείται τον κάθε αθλητή ξεχωριστά!Μου είναι αδιανόητο να παρακολουθώ τη Σουηδία η οποια έχει εντάξει από πολύ μικρή ηλικία το πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής στα σχολεία της και η Ελλάδα να έχει υιοθετήσει όλα τα κακώς πρότυπα της Αμερικανικής διατροφής με τα» trans λιπαρά «και τα» junkies food» !Οφείλουμε να εντρυφήσουμε στα παιδιά μας τη διατροφική συμπεριφορά!Είμαστε συνυπεύθυνοι!

Λ.k:- : Θέλω να κλείσουμε με μία ατάκα που σε χαρακτηρίζει!

Σ.Μ:- « Είμαστε παντού»!

Λ.Κ.- Κάτι πιο προσωπικό;

Σ.Μ.-» Dum Spiro Spero»

Λ.k :- Και θα ήθελα με το δικό σου τρόπο γραφής 5 λέξεις ,για τη νέα γενιά , ως παρακαταθήκη κινήτρων στο όνειρο!

Σ.Μ. – θα σου πω έξι.

  •  

          Αποφασιστικότητα

         Ανάπτυξη

         συναγωνιστικότητα

         Αλήθεια

        Στοχοπροσήλωση

        Δημιουργία 

 

Λ.Κ.- Όλη η ομάδα του «P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S.» σε Ελλάδα και εξωτερικό σε ευχαριστούμε για όλα όσα μοιράστηκες μαζί μας!

Σ.Π.- Εγώ ευχαριστώ πολύ και κάτι για τη νέα χρονιά που έρχεται,να μας πάνε όλα καλύτερα ως χώρα!Κοιτάμε πάντα μπροστά και πάντα θετικά!

Με αγάπη

Λένα

 

Ο Αλέξανδρος Κουρτογλου επίσημος συνεργάτης Κατερίνης τής Soccerpromo Management

2018-11-22 08:24

  Ο Αλέξανδρος Κουρτογλου   επίσημος συνεργάτης  Κατερίνης τής Soccerpromo Management

Η SOCCERPROMO MANAGEMENT ανακοινώνει  την συνεργασία  τής  με τον προπονητή  Αλέξανδρο  Κουρτογλου

που θα εκπροσωπεί  την εταιρία  στον νομό  Κατερίνης  παρέχοντας  όλες  της υπηρεσίες  της soccerpromo

Ο Αλέξανδρος Κουρτογλου ειναι ενας από  τους πιο ανερχόμενους  Έλληνες  προπονητές  με μεγάλη  εμπειρία  στην

Β Και στην Γ εθνική  με της ομάδες  που συνεργάστηκε  έκανε  εξαιρετικές  πορείες

Ο Κουρτογλου θα παρέχει  και υπηρεσίες  ατομικής  βελτίωσης  στην Κατερίνη  με το πρόγραμμα  της soccerpromo management

 

βιογραφικό  Αλέξανδρου  Κουρτογλου

ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ OUEFA A 2018-2019 ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ 4ος ΟΜΙΛΟΣ FOOTBALL LEAGUE 2 2017-2018 ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ FOOTBALL LEAGUE 2017-2018 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ FOOTBALL LEAGUE 2 2016-2017 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ FOOTBALL LEAGUE 2 2016-2017 FC OLYMPIAKOS XERSONISOU Α1 ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 2015-2016 FC ATHLOPOLIS Α1 ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 2014-2015 ΤΑΠ ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ FOOTBALL LEAGUE 2 2014-2015 ΤΑΠ ΑΕ ΡΟΥΒΑΣ FOOTBALL LEAGUE 2 2013-2014 ΤΑΠ ΑΕ ΡΟΥΒΑΣ FOOTBALL LEAGUE 2 2013-2014 ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ FOOTBALL LEAGUE 2012-2013 ΠΑΕ ΡΟΥΒΑΣ FOOTBALL LEAGUE 2 2012-2013 ΤΑΠ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ FOOTBALL LEAGUE 2 2011-2012 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ FC ARSENAL ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2011-2012 ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ FOOTBALL LEAGUE 2 2011-2012 ΤΑΠ ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ FOOTBALL LEAGUE 2 2005-2010 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝΔιαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/news/o-alexandros-koyrtogloy-episimos-synergatis-katerinis-tis-soccerpromo-management/

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον Σπύρο Μαραθωνιτη και μίλησε μαζί του για την πρόσφατη εμπειρία του από τη «Μέκκα» των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου

2018-03-14 08:52

  Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ( Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων) συνάντησε  τον Σπύρο Μαραθωνιτη και μίλησε μαζί του για την πρόσφατη εμπειρία του από τη «Μέκκα» των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου

Εδώ και χρόνια ο Σπύρος Μαραθωνίτης βοηθάει νέους ποδοσφαιριστές να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Δεν τάζει «λαγούς με πετραχήλια» δεν υπόσχεται μεγαλεία, αλλά είναι αυτός που δίνει την ευκαιρία της αντικειμενικής αξιολόγησης σε αθλητικό περιβάλλον πολύ διαφορετικό από το ελληνικό. Δραστηριοποιείται κυρίως στο Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ συνεργάζεται με παιδιά και με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

    O Σπύρος Μαραθωνιτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και ειναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Soccerpromo management που ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Υπήρξε για αρκετά χρόνια συνεργάτης της AC Μilan στην Ελλαδα με εξειδίκευση στις Ακαδημίες και το πρόγραμμα αξιολόγησης milan lamp. Συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες της Μίλαν στην Ελλάδα και ήταν αρωγός στο να δοκιμαστούν κάποιοι Ελληνες στην ιταλική ομάδα.

    Εχει σπουδάσει αθλητικό marketing στην Ιταλία και εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής σε ομάδες στην Ελλαδα. Συμμετείχε σε πολλά προπονητικά σεμινάρια και πρόγραμματα της ολλανδικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Είναι αδειοδοτημένος Fifa Manager  το 2016  η ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα τον επέλεξε για αφιέρωμα στην δουλειά του στην Ολλανδία σχετικά με μεταγραφές Ελλήνων παικτών καθώς και την σχέση μεταξύ τον δύο χωρών.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον συνάντησε και μίλησε μαζί του για την πρόσφατη εμπειρία του από τη «Μέκκα» των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, το προπονητικό κέντρο του Αγιαξ στο Αμστερνταμ, αλλά και για τον πολύ σημαντικό ρόλο των γονέων στην αθλητική εξέλιξη των παιδιών. 

- Τι σημαίνει «manager» τελικά; Γιατί στην Ελλάδα είναι λίγο παρεξηγημένο επάγγελμα...

Πράγματι είναι μία παραξηγημένη έννοια. Το management σημαίνει διαχείριση. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθώ να διαχειριστώ ό,τι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Είτε μιλάμε για έναν νέο αθλητή τον οποίο εκπαιδεύω, είτε έναν επαγγελματία τον οποίο προετοιμάζω για το επόμενο επίπεδο. Η εκπροσώπηση είναι απλώς το τελικό στάδιο. Ουσιαστικά μιλάμε για τον ποδοσφαιρικό πατέρα και σύμβουλο. Η διαπροσωπική σχέση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. 
Θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά. Να συζητάμε, να γνωρίζουμε τί δουλειες κάνει ο καθένας. Κυρίως πρέπει να τον συναντήσουμε. Οι manager του Internet που δεν έχουν προσωπική επαφή, θα πρέπει να αποφεύγονται.

- «Ψηφίζουμε» Ελλάδα ή Ευρώπη όσον αφορά την ανάδειξη ποδοσφαιριστών;

Ασχολούμαι με παιδιά από την ηλικία 10-11 ετών και φτάνω μέχρι τα 35. Συνεπώς έχω την εμπειρία να σας πω ότι «ψηφίζουμε» Ευρώπη, ειδικά λόγω φιλοσοφίας σχετικά με τους νέους παίκτες και τις ακαδημίες. Τις ευκαιρίες που δίνονται. Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμα και στην περίοδο της τεράστιας οικονομικής κρίσης, οι ευκαιρίες είναι μηδαμινές. 

Πολλοί πιστεύουν ότι πηγαίνοντας σε μια καλή ομάδα, το θέμα έχει κλείσει και ότι θα γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν ισχύει. 
Επίσης, οι εγκαταστάσεις του εξωτερικού δεν έχουν καμία σχέση με τις ελληνικές. Ακόμα κι αν μιλάμε για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που όντως έχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις, δεν υπάρχει όμως σχέση με τις αντίστοιχες του εξωτερικού. Επίσης υπάρχει τεράστια διαφορά φιλοσοφίας ως προς τον τρόπο που δουλεύουν εκεί»

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

- Θεωρείτε πως οι γονείς πολλές φορές αποτελούν πρόβλημα;
«Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι ο γονιός πρέπει να έχει ρόλο και λόγο στην ποδοσφαιρική εκπαίδευση. Να είναι δίπλα στο παιδί και να το συμβουλεύει, αρκεί να μην μπαίνει ανάμεσα στο παιδί και τους επαγγελματίες. Ο γονιός έχει το μεγαλύτερο βάρος. Το παιδί μπορεί να ενθουσιαστεί ή να απογοητευτεί εύκολα. Ο γονιός όμως είναι αυτός που αποφασίζει. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι πολύ εύκολο ο γονιός να μπει στη διαδικασία και να σχεδιάσει το μέλλον του παιδιού του με βάση τα δικά του "πιστεύω"»

- Δηλαδή τί ζητούν αυτοί οι γονείς;
«Επειδή ειδικεύομαι στο εξωτερικό, υπάρχουν πολλοί γονείς που πιστεύουν ότι θα μπορέσω να εξασφαλίσω καριέρα στο παιδί τους. Αυτούς τους προσγειώνω λέγοντάς τους πράγματα που ίσως να μην έχουν ακούσει. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παζλ και ένας αθλητής πρέπει να έχει πάρα πολλά στοιχεία για να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. 
Φροντίζω λοιπόν να είμαι απόλυτα ειλικρινής και δεν μου αρέσει να χαιδεύω αυτιά. Φυσικά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση. Συνεπώς δεν θα πω σε ένα παιδί ότι δεν μπορεί να γίνει επαγγελματίας. Θα του πώ όμως ότι κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο».

- Δεν μπορεί το ταλέντο ενός παιδιού να αξιολογηθεί και στην Ελλάδα; 

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση και δυστυχώς υπεισέρχονται πάρα πολλοί άλλοι παράγοντες, ακόμα και στις μεγάλες ΠΑΕ. Η οικονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση με αποτέλεσμα να ακούγονται όλο και πιο συχνά περιπτώσεις χρηματισμού. Δεν ήμουν ποτέ παρών σε κάποιο τέτοιο περιστατικό, αλλά θα σας πω το εξής: ο γονιός που χρηματίζει κάποιον για να παίξει το παιδί του, είναι και ο ίδιος υπεύθυνος. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι πιθανότητες επιτυχίας μιας τέτοιας πράξης είναι απειροελάχιστες. Στο μέλλον θα φανεί αυτό, αφενός διότι οι παίκτες γνωρίζουν μεταξύ τους ποιος έχει χρησιμοποιήσει άλλες μεθόδους για να ανέλθει, αφετέρου γιατί ο καθρέφτης όλων είναι το γήπεδο.
Υπάρχουν γονείς που προσπαθούν με πλάγιους τρόπους να μπει το παιδί τους σε μια ΠΑΕ θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Δεν ισχύει αυτό». 

- Τι συμβουλές θα μπορούσαμε να δώσουμε σε κάποιον γονιό ο οποίος ενδεχομένως να παρασύρεται από επιτήδειους;

«Δεν θεωρώ δικαιολογία ότι κάποιος παρασύρεται από διάφορους που τάζουν λαγούς με πετραχείλια. Ο γονιός πρέπει να είναι συνεσταλμένος και να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ο οποίος εξειδικεύεται στον αθλητισμό και ειδικά στο κομμάτι της προώθησης και της αξιολόγησης ενός αθλητή. Να ακολουθήσει τα σωστά βήματα. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με διάφορα camp που φέρουν την ονομασία ομάδων του εξωτερικού και υπόσχονται επιλογές παικτών. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αυτή η διαδικασία. 
Επίσης, πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται ανοικτά δοκιμαστικά. Κάθε σύλλογος, μιλαώ για την κεντρική Ευρώπη, έχει εκτεταμένο τμήμα scouting μέσω του οποίου στελεχώνει με παίκτες της ακαδημίες του. Οσον αφορά τις ηλικίες, να υπενθυμίσουμε για όποιον δεν το γνωρίζει ότι η FIFA απαγορεύει τις διεθνείς μεταγραφές εάν ο παίκτης δεν έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Αυτά τα λέμε για ορισμένους γονείς που θεωρούν ότι τα παιδιά τους μπορούν να φύγουν για το εξωτερικό στα 13 ή τα 14. Να ξέρουν οι γονείς ότι οποιος τους τάξει κάτι τέτοιο, τους λέει ψέματα. Να είναι υποψιασμένοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επειδή κατά καιρούς δέχομαι τηλεφωνήματα με τέτοιους προβληματισμούς, είμαι ξεκάθαρος και τους λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθεί σύλλογος του εξωτερικού για ένα τόσο μικρό παιδί».

- Τελικά η ειλικρίνεια είναι το πιο δυνατό "χαρτι"; 
«Ετσι είναι! Θα σας πω μια ιστορία. Στο τελευταίο ταξίδι μου στην Ολλανδία κλήθηκα για πρώτη φορά από τον Αγιαξ να κάνουμε ένα meeting με αντικείμενο το scouting ποδοσφαιριστών. Απλώς για να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις. Είναι ένας σύλλογος που σέβεται τον θεσμό του manager. Τούς θεωρεί αρωγούς στην προσπάθεια που κάνει να βρει παίκτες απ΄όλον τον κόσμο. 
Με ρώτησαν αν υπάρχει στην Ελλάδα κάποιο ταλέντο που θα μπορούσε να ενταχθεί στις ακαδημίες του Αγιαξ με προοπτική για την πρώτη ομάδα. Απάντησα ότι πέραν του Ρέτσου που ήδη έκανε μεταγραφή 20εκ. ευρώ, δεν υπάρχει κανείς! Αυτό τους έκανε εντύπωση γιατί όταν κάνουν τέτοιες συναντήσεις, ο manager έχει πάντα κάποιον να τους προτείνει. Θεώρησαν την απάντησή μου ενδιαφέρουσα κι έτσι κλείσαμε ακόμα μία επαφή στο επόμενο ταξίδι μου στην Ολλανδία».

 

ΠΗΓΗ  ΑΠΕ-ΜΠΕ www.amna.gr  Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

Ο πρώην FIFA ρέφερι Βασίλης Παμπορίδης μιλάει έξω από τα δόντια στο gazzetta.gr για την απαξίωση των Ελλήνων διαιτητών. Η παραδοχή για «αλλοίωση» (δίχως πρόθεση) αποτελέσματος στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος. Πως βρέθηκε αναίτια εκτός πινάκων και η νέα καριέρα ως προπονητής!  

 

Ο Βασίλης Παμπορίδης δεν είναι ο διαιτητής που έχεις συνηθίσει, μολονότι συμπλήρωσε 20 χρόνια διευθύνοντας αναμετρήσεις από την Δ΄ Εθνική μέχρι το Champions League. Το βιογραφικό του θα ζήλευαν ακόμη και οι πλέον καταρτισμένοι άνθρωποι του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο πρώην διεθνής ρέφερι συνέδεσε το όνομα του με αναμετρήσεις της Super League, σφύριξε σε πολλά ντέρμπι, χρίστηκε διεθνής, αλλά  η ΚΕΔ για λόγους που παραμένουν μέχρι και σήμερα αδιευκρίνιστοι τον έθεσε στα 38 του εκτός πινάκων!

Πρόκειται για μια πολυσχιδή προσωπικότητα που αφιερώθηκε από τα γεννοφάσκια του στον αθλητισμό.

Πλέν πραγματοποιεί καριέρα στις στις Ακαδημίες αλλά και στην πρώτη ομάδα του Αλέξανδρου Κιλκίς, τον οποίο οδήγησε στην Γ΄ Εθνική, ενώ αναμένει την επικύρωση τους διπλώματος προπονητή UEFA A. Επίσης είναι προπονητής Φυσικής Κατάστασης Πρόληψης Αντιμετώπισης & Αποκατάστασης τραυματισμών, αλλά και Προπονητής χάντμπολ. Πρόκειται άλλωστε για ένα άθλημα που έχει υπηρετήσει και ως παίκτης. 

Παράλληλα εκπροσωπεί στην Βόρεια Ελλάδα της Soccerpromo management που ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, ενώ στο χάντμπολ, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής έχει πανηγυρίσει σπουδαίες επιτυχίες.

Ο Βασίλης Παμπορίδης σε μια κατάθεση ψυχής έκανε τον απολογισμό της καριέρας του στο gazzetta.gr, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως απαξιώνονται οι Έλληνες διαιτητής με την πρόσκληση σε ξένους ρέφερι για τα μεγάλα ντέρμπι. Επίσης αναφέρθηκε στο πως βρέθηκε δίχως καμία εξήγηση εκτός πινάκων διαιτησίας έπειτα από 20 χρόνια καριέρας.

Ο «Πάμπο» όπως τον αποκαλούν συγκλονίζει ,ομολογώντας πως πριν από περίπου 10 χρόνια στο χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του αδίκησε κατάφωρα τον Πανιώνιο σε ματς με τον ΠΑΟΚ αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα. Όπως σημειώνει λίγες ώρες νωρίτερα έχασε την δουλειά του, αφού η τότε κυβέρνηση απέλυσε 1.200 γυμναστές με συνέπεια να μην βρίσκεται σε καλή ψυχολογικά κατάσταση.

Διαιτητής ποδοσφαίρου, παίκτης χάντμπολ, προπονητής ποδοσφαίρου και φυσικής αγωγής. Ο πρώην διεθνής διαιτητής δείχνει ακόρεστος υπηρετώντας τον ελληνικό αθλητισμό σε όλες τις εκφάνσεις του.

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ιδιότητα γιατί όλες αφορούν κάποια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου. Είμαι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής στο Αριστοτέλειο και προπονητής Φυσικής Κατάστασης. Αρχικά έπαιξα χάντμπολ στον ΓΑΣ Κιλκίς και στη συνέχεια πέρασα στην προπονητική, αφού δεν μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο.

Όταν βρισκόμουν στο 3ο-4ο πανεπιστημιακό έτος ήμουν παρών σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του τμήματος από την Β΄ εθνική έως την Α1 εθνική και σε όλα τα ηλικιακά της περιόδου αυτής. Ήμουν στην πρώτη φουρνιά της ομάδας που ανέβασε τον ΓΑΣ Κιλκίς στην Α1. Από το 2000 έως το 2005 αγωνίστηκα στη δεύτερη ομάδα της πόλης, τον Α.Μ.Σ. Πόντιοι Κιλκίς ΄89 από το τοπικό πρωτάθλημα έως και την Α2 εθνική ενώ από το 2003, αφού είμαι και Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα στη Χειροσφαίριση, ανέλαβα προπονητής των Ποντίων Κιλκίς. Η ομάδα το 2007 κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Μίνι αγοριών. Το 2011 και έπειτα από μια 20ετία, η διαιτησία τελείωσε για μένα».

Ο Παμπορίδης για πολλά χρόνια «σφύριζε» σε ματς μικρότερων κατηγοριών μέχρι να πάρει προαγωγή στη Super League, όπου έδειξε τις ικανότητες του διευθύνοντας αγώνες σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.

«Επηρεάστηκα από τον πατέρα μου που ήταν επίσης διαιτητής Α΄ Εθνικής και κάπως έτσι μπήκα στον συγκεκριμένο χώρο. Είμαι ο μοναδικός Έλληνας διαιτητής που 'σφύριξα' 8-9 συνεχόμενα ματς. Η αρχή έγινε από το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Άρη, όπου τα πήγα πολύ καλά. Στη συνέχεια ήμουν σε αγώνα κάθε εβδομάδα. Μάλιστα από αυτές τις αναμετρήσεις, οι 3-4 ήταν ντέρμπι».

Όπως σημειώνει, μετά την καριέρα του ως διαιτητής ακολούθησε η πρόταση του Κιλκισιακού, όπου ανέλαβε χρέη γυμναστή.

«Το σημαντικότερο είναι να ζήσεις την οικογένεια σου. Έκανα όνομα ως διαιτητής, όμως έπρεπε να συνεχίσω στο αντικείμενο μου.

Μετά το τέλος της καριέρας μου δέχθηκε πρόταση από τον Κιλκισιακό για να εκτελέσω χρέη γυμναστή με προπονητή τον Γιώργο Μύρτσο, την οποία αποδέχθηκα.

Έπρεπε να διαχειριστώ μόνος μου την ομάδα. Τον Οκτώβριο του 2015 μπήκα στη διαδικασία και απέκτησα δίπλωμα προπονητή UEFA C και Β. Πριν δύο μήνες έδωσα εξετάσεις για το UEFA A».

Ο Παμπορίδης απέδειξε πως εκτός από ικανός διαιτητής έχει μέλλον και στην προπονητική οδηγώντας τον Αλέξανδρο Κιλκίς στην άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

«Το καλοκαίρι του 2016 δέχθηκα μια πρόταση από τον Αλέξανδρο. Ήταν καλύτερη από εκείνη του Κιλκισιακού. Δεν πρόκειται για έναν απλό ποδοσφαιρικό σύλλογο, αλλά για ένα αθλητικό κέντρο με πισίνες, αίθουσες και ξεχωριστές εγκαταστάσεις. Στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Αλεξάνδρου Κιλκίς ξεκίνησα ως Προπονητής Φυσικής Κατάστασης λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν 2016-17.

Τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς έφυγε ο προπονητής και βρέθηκα να κοοουτσάρω. Ακολούθησε και η επόμενη σεζόν με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ Εθνική, ενώ ανάλογες επιτυχίες σημείωσε και η Β΄ ομάδα. Η διαιτησία με βοηθάει στην προπονητική , σε ότι αφορά την γρήγορη σκέψη, όπως επίσης και οι παραστάσεις που είχα από μεγάλα παιχνίδι στο εξωτερικό αλλά και τα πολλά ντέρμπι στη Super League».

Ο πρώην FIFA ρέφερι σημειώνει πως του λείπει η ατμόσφαιρα των μεγάλων αναμετρήσεων.

«Όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της διαιτησίας έκανα πολλούς φίλους. Θα έλεγα πως έχω 1-2 εχθρούς, οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι. Ήθελαν ίσως περισσότερα χατίρια, τα οποία δεν έκανα. Κράτησα επαφές και έχω πολλές φιλίες από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Νομίζω αντιμετώπισα σωστά όλους τους ανθρώπους και στα 20 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας στη διαιτησία το διαχειρίστηκα όπως έπρεπε.

Γι' αυτό έχω καλές σχέσεις με τους προπονητές. Αυτό που μου λείπει είναι η ατμόσφαιρα του γηπέδου. Μου λείπει το κλίμα των ντέρμπι, όταν η αδρεναλίνη χτυπούσε κόκκινο. Μου λείπει επίσης η ατμόσφαιρα στα παιχνίδια του 'σφύριζα' στο εξωτερικό, σε ματς για το Europa League και το Champions League. Ελπίζω κάποια στιγμή να φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να φιλοξενεί στα γήπεδα οπαδούς και των δύο ομάδων και να βλέπουμε στους αγώνες περισσότερες οικογένειες».

Ο Παμπορίδης αν και βρισκόταν στο peak της καριέρας του, κατέληξε πριν από εφτά χρόνια εκτός πινάκων. Μια ανεξήγητη απόφαση που πίκρανε τον Έλληνα διαιτητή.

«Δεν είχε καμιά σχέση η ηλικία μου. Ήμουν 37 ετών. Βρισκόμουν στο απόγειο της καριέρας μου έχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια ως διεθνής διαιτητής. Είχα φτάσει στην 1η κατηγορία διαιτητών της UEFA και ήμουν έτοιμος για μεγαλύτερα παιχνίδια. Μάλιστα είχα σφυρίξει το 2011 τρία ματς που αφορούσαν σε προκριματικά και πλέι-οφ αγώνων για το Champions League και το Europa League. 

Λόγω των υποχρεώσεων μου δεν είχα τρέξει στα απαιτούμενα τεστ φυσικής κατάστασης με Έλληνες διαιτητές και στις 22 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς αυθημερόν ταξίδεψα για την Ελευσίνα. Με τον συνάδελφο μου Ναθαναήλ Χαραλαμπίδη τρέξαμε 24 150άρια αν και με 20 ήσουν εντάξει. Μετά από 12 ώρες βγήκαν τα αποτελέσματα και διαπίστωσα πως βρέθηκα εκτός πινάκων για μη αγωνιστικούς λόγους αν και είχα διευθύνει στην προηγούμενη σεζόν 14 παιχνίδια. Ακόμη και τώρα έχω την περιέργεια για το πώς δικαιολόγησαν την απόφασή τους στην αντίστοιχη επιτροπή της UEFA. Δεν πήρα ποτέ απάντηση για τους λόγους που συνέβη αυτό».

Ο παλαίμαχος διαιτητής αναφέρθηκε στις κορυφαίες στιγμές του, αλλά και στο ματς ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, όπου όπως ομολογεί αλλοίωσε άθελα του, το αποτέλεσμα εις βάρος του Πανιωνίου, όντας συναισθηματικά φορτισμένος, αφού είχε χάσει την δουλειά του λίγες ώρες πριν το ματς!

«Συνολικά μαζί με τα ματς του Κυπέλλου σφύριξα σε περισσότερα από 110-115 παιχνίδια Α΄ Εθνικής. Θεωρώ ως το καλύτερο ματς της καριέρας μου, το πρώτο ντέρμπι που 'σφύριξα' το 2007 μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Έληξε ισόπαλο 1-1 με τον Κονσεϊσάο να χάνει πέναλτι. Νομίζω είχε κάνει εντύπωση η διαιτησία μου, σε σημείο που ανέλαβα δεύτερο σερί ντέρμπι. Αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που έληξε επίσης 1-1.

Το χειρότερο παιχνίδι μου ήταν το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος. Ήμουν ανάμεσα στους 1200 γυμναστές που μας μας είχαν διώξει από τα σχολεία και ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Δεν έπρεπε να δεχθώ να το διευθύνω. Δεν έδωσα πέναλτι στον Πανιώνιο, ενώ έκανα λάθος και υπέδειξα στη συνέχεια πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ήμουν κακός και αλλοίωσα το αποτέλεσμα. Έλεγαν μάλιστα πως ήμουν εχθρικός απέναντι στον Πανιώνιο, η αλήθεια είναι όμως πως συμπαθώ τον σύλλογο. Άλλωστε η καταγωγή μου είναι από τη Μικρά Ασία».

Ο Παμπορίδης έχοντας αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εκπαίδευση ως προπονητής δείχνει πως μπορεί να επαναλάβει τις επιτυχίες που είχε ως διαιτητής.

«Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχω πάρει το δίπλωμα προπονητικής UEFA A, είμαι επίσης προπονητής Φυσικής Κατάστασης, Πρόληψης Αντιμετώπισης & Αποκατάστασης τραυματισμών. Ασφαλώς και με γεμίζει η δουλειά του προπονητή και δεν θα έλεγα όχι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Είμαι 44 ετών και μέσα από την δουλειά μου πρέπει να ζω την οικογένεια μου.

Επίσης από το 2016 είμαι επίσημος εκπρόσωπος της Soccerpromo, σε management & personal training, στην Μακεδονία. Δεν κάνω δουλειά μάνατζερ, αλλά ουσιαστικά αξιολόγησης παικτών, προτείνοντας επίσης πρόγραμμα προπονήσεων. Με αυτό τον τρόπο βοηθώ ποδοσφαιριστές που διαθέτουν τις κατάλληλες ικανότητες να ανέβουν σε υψηλότερο επίπεδο αναλαμβάνοντας την ατομική βελτίωση τους».

Ο προπονητής του Αλέξανδρου Κιλκίς δεν κρύβει την δυσφορία του για το γεγονός πως πλέον καλούνται ξένοι διαιτητές για να «σφυρίξουν» τα ντέρμπι της Super League, συνιστώντας να σταματήσει η κριτική στους Έλληνες ρέφερι προκειμένου να κάνουν ανεπηρέαστοι την δουλειά τους.

«Θεωρώ πως οι Έλληνες διαιτητές κάποια εποχή ήταν οι κορυφαίοι στην Ευρώπη. Το θέμα είναι πως υπήρχε πάντα προκατάληψη. Επίσης οι παράγοντες πάνω στην αδυναμία τους να φέρουν επιτυχίες κρυβόντουσαν στα λάθη τους. Έχοντας σφυρίξει 10 ματς σε Κύπρο, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ντουμπάι με προσβάλει να βλέπω στην Ελλάδα διαιτητές από τη Φινλανδία και Ελβετία να σφυρίζουν στα ντέρμπι. 

Είμαι δηλαδή κατάλληλος έξω και όχι στη χώρα μου; Όλο αυτό είναι προσβολή για τους Έλληνες διαιτητές και κάτι θα πρέπει να κάνουν. Δεν γίνεται μετά από 5-6 χρόνια παρουσίας στην ελληνική διαιτησία να μην μπορούν να σφυρίξουν στα ντέρμπι.

Δηλαδή στα ματς που κρίνεται ο υποβιβασμός, τα οποία επίσης είναι κρίσιμα πως τους βάζουν να σφυρίζουν; Αν μόνο γράφουν το όνομα των Ελλήνων διαιτητών και τους αφήσουν στην ησυχία τους, δίχως να τους ασκούν ψυχολογική πίεση πριν από τους αγώνες όλα θα πάνε καλά. Εδώ που τα λέμε στα ντέρμπι που σφύριξαν ξένοι δεν είδαμε και καμιά δύσκολη φάση την οποία θα έπρεπε να διαχειριστούν».

Ο Βασίλης Παμπορίδης ισχυρίζεται στο gazzetta.gr πως οι Έλληνες διαιτητές υπέπεσαν σε λάθη δίχως όμως πρόθεση ή δόλο για να αλλοιωθεί το σκορ.

«Θέλω να πιστεύω πως στην ελληνική διαιτησία δεν έγιναν σκόπιμα τα όποια λάθη. Το αν είσαι καλός ή κακός φαίνεται από τις φάσεις. Εγώ πιστεύω πως το επίπεδο ήταν υψηλός και υπάρχουν ικανοί ρέφερι. Το θέμα είναι να τους εμπιστεύονται και να τους αφήσουν ήσυχους να δουλέψουν. Όταν οι εφημερίδες 'σκαλίζουν' το παρελθόν του διαιτητή και ασχολούνται με φήμες λογικό είναι κάποιοι να επηρεαστούν. Προσωπικά ποτέ δεν διάβαζα τι έγραφαν για μένα. Νομίζω πως θα πρέπει να ξαναπεράσει στα χέρια των Ελλήνων διαιτητών ο έλεγχος.

Για να φτάσω στο επίπεδο να 'σφυρίξω' σε αγώνες Α΄ Εθνικής, χρειάστηκε για 13-14 χρόνια να 'σφυρίξω' 300-400 ματς σε Β΄, Γ΄ και Δ΄ Εθνική κατηγορία. Χρειαζόταν να αποκτήσεις εμπειρίες για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Πλέον μετά από 2-3 χρόνια τους βάζουν στη Super League και δεν υπάρχει ποιότητα. Ανεβαίνουν γρήγορα οι Έλληνες διαιτητές, αλλά πως μπορούν να βγουν στο εξωτερικό όταν δεν διευθύνουν δύσκολα ματς και ντέρμπι στη χώρα τους; 

Σκεφτείτε πως από τη Σαουδική Αραβία ζητούσαν από τη FIFA, Έλληνες διαιτητές για το πρωτάθλημα τους. Δεν γίνεται να κάνουν για την ελληνική διαιτησία από το εξωτερικό, πίσω από ένα κομπιούτερ».

Ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής παραλλήλισε το λάθος ενός διαιτητή με ένα χαμένο πέναλτι. Μόνο που στην πρώτη περίπτωση οι οπαδοί δεν δείχνουν την ίδια επιείκεια..

«Στη δική μου εποχή ήμασταν οικογένεια. Συγκεντρωνόμασταν μια φορά τον μήνα υπό την εποπτεία του κ. Ψυχομάνη. Ήμασταν 18 διαιτητές και 30 βοηθοί. Το ζητούμενο είναι να μην βάζουμε τρικλοποδιές. Ο διαιτητής είναι μέρος του παιχνιδιού και πάντα θα γίνονται λάθη. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Όποιος κάνει τα λιγότερα θα κερδίσει. Όπως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να χάσει πέναλτι έτσι και ένας διαιτητής μπορεί να πάρει λάθος απόφαση. Του ποδοσφαιριστή του παίρνουμε το κεφάλι; Όχι! Τον διαιτητή γιατί πρέπει να τον κρίνουμε τόσο αυστηρά;».

 

 

 

Παίκτης της γερμανικής Ίντερ Λειψίας ο Γιάννης Κανταρτζης
 
! Στη Γερμανία θα αγωνίζεται φέτος ο Γιάννης Κανταρτζής. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός ήθελε φέτος να δοκιμάσει τις δυναμεις του στην κεντρική Ευρώπη και με τον μάνατζερ του Σπύρο Μαράθωνιτη αποφάσισαν πως η  ομάδα της Ιντερ Λειψίας ήταν για αυτόν πολύ καλή περίπτωση, καθώς κάλυπτε τις αγωνιστικές και οικονομικές προσδοκίες του. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε στη Νίκη Βόλου και στην Α' Εθνική, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν ο Πιερικός.
 
 
Η Ίντερ Λειψίας είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε από τον πρώην δήμαρχο της Λειψίας και τωρινό Υπουργό της Κυβέρνησης. Η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Oberliga. Πέρυσι τερμάτισε δεύτερη και φέτος έχουν στόχο την άνοδο . Στα αξιοσημείωτα της Inter Λειψίας είναι ότι τα τελευταία 3 χρόνια, έχει πουλήσει 15 ποδοσφαιριστές ,κυρίως στην Μπουντεσλίγκα. Και βέβαια αξιοσημείωτη είναι η άριστη σχέση που έχει και η συνεργασία σε ορισμένους τομείς με την Ρεντμπουλ Λειψίας . Η ομάδα σήμερα αναχωρεί για την Αυστρία και την περιοχή του Σάλτσμπουργκ, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της και θα παίξει φιλικό με την ομώνυμη ομάδα Αούστρια.Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/news/paiktis-tis-germanikis-inter-leipsias-o-giannis-kantartzis/

Στον Εθνικό Άχνας ο Χρήστος Μαραθωνίτης

marathonitis

Ο 19χρονος ταλαντούχος επιθετικός Χρήστος Μαραθωνίτης είπε ναι στην πρόκληση της Κύπρου και του Εθνικού Άχνας υπογράφοντας συμβόλαιο 1+1 έτους.

Ο Μαραθωνίτης ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία του Πανιωνίου βρέθηκε για μία τριετία στην Ολλανδία φορώντας την φανέλα των Μπρέντα, Εξέλσιορ και Ντόρντρεχτ πριν επαναπατριστεί για χάρη της Καλλιθέας.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα περίμενε στην Καλλιθέα πέρυσι   και ο νεαρός επιθετικός αναζήτησε νέα αθλητική στέγη.

Το κάλεσμα του Εθνικού Άχνας, που έχει φέτος ως στόχο την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία, για δοκιμαστικά τον βρήκε σύμφωνο και μετά από κάποιες προπονήσεις και δύο φιλικά, ο Μαραθωνίτης κέρδισε συμβόλαιο με την ομάδα του Παναγιώτη Εγκωμίτη που έχει δημιουργήσει φέτος ένα σύνολο με αρκετούς ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

πηγη  youngtalents.gr

Σε ομάδα Β εθνικής Κύπρου ο Δήμος Κόκας!

Σε ομάδα Β εθνικής  Κύπρου ο Δήμος Κόκας!

«Εξαργυρώνοντας» την περσινή πολύ καλή χρονιά του στον Ολυμπιακό Βόλου ο νεαρός συμφώνησε με τον Διγενή Βοροκλίνης

Σημαντικό βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα πραγματοποιεί από χθες ο Δήμος Κόκας, αφού υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον Διγενή Βοροκλίνης ομάδα Β εθνικής.

Ο Δήμος Κόκας την προηγούμενη χρονιά έκανε μια πολύ καλή σεζόν με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου και δίκαια συμπεριλήφθηκε στους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος γεννημένος το 1997 στην Γ εθνική.

 

 

Μιλώντας στο pamebala.gr ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Σπύρος Μαραθωνίτης μας  είπε:

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένας ακόμα παίκτης μου ο Δήμος ο Κόκας κάνει μαζί μου το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του και μάλιστα διεθνής μεταγραφή.

Πιστεύω πολύ στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και νομίζω μέσα από δουλειά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη.

πηγη pamebala.gr

Παίκτης του Ατρόμητου Αθηνών είναι πλέον ο Βασιλάκης Αλέξανδρος γεννημένος το 2000.

2018-07-05 09:44
Στον Ατρόμητο Αθηνών ο Βασιλάκης Αλέξανδρος.
Παίκτης του Ατρόμητου  είναι πλέον ο Βασιλάκης Αλέξανδρος γεννημένος το 2000. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός 1.90, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στον ΓΣ Αργυρούπολης, πλέον θα αγωνίζεται με την ομάδα του Ατρόμητου U20 που φημίζεται για την εξαιρετική δουλειά που κάνει με τους νεαρούς αθλητές με νέο τεχνικό διευθυντή ,τον Κορακάκη, που αντικαθιστά έναν από τους πιο πετυχημένους τεχνικούς διευθυντές στην Ελλάδα, τον Τόλη Απόστολου, ο οποίος αναβαθμίστηκε πλέον στην πρώτη ομάδα.Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/news/paiktis-toy-atromitoy-athinon-einai-pleon-o-vasilakis-alexandros-gennimenos-to-2000/

Στην Γερμανία ο Γιάννης Κανταρτζης

2018-06-22 08:06
Στην Γερμανία ο Γιάννης Κανταρτζης Στο στόχαστρο γερμανικού συλλόγου ο κεντρικός αμυντικός Γιάννης Καντρατζης που μέχρι και πέρυσι αγωνιζόταν στον Πιερικό .
 
Με συντονισμένες προσπάθειες της εταιρείας που τον εκπροσωπεί, της Soccerpromo management και του μάνατζερ του Σπύρου Μαραθωνιτη, ο Γιάννης ταξιδεύει την Παρασκευή για τη Γερμανία όπου θα έχει συζητήσεις και θα δει από κοντά την προοπτική της Γερμανίας θέλοντας να κάνει ένα μεγάλο βήμα .Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/news/stin-germania-o-giannis-kantartzis/

Βασίλης Παμποριδης Αν διαβάσεις το βιογραφικό του θα εκπλαγείς μιλάει για αυτό που τρέχει στο αίμα το ποδόσφαιρο

2018-05-08 09:21
Βασίλης Παμποριδης Αν διαβάσεις το βιογραφικό του θα εκπλαγείς μιλάει για αυτό που τρέχει στο αίμα  το ποδόσφαιρο .
Ξεκίνησε να υπηρετεί το ποδόσφαιρο σαν διαιτητής. Έμεινε εκεί 20 Χρόνια. Διαιτήτευσε πολλούς αγώνες Α' Εθνικής. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό μιας και έγινε διαιτητής FIFA. Παράλληλα σπούδασε στο ΤΕΦΑ ως γυμναστής Φυσικής κατάστασης και στην συνέχεια πήρε το δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου. Φέτος με τον Αλέξανδρο Κιλκίς ανέβηκε στην Γ' Εθνική . Και δεν σταματάει εδώ είναι στέλεχος και εκπρόσωπος στην Βόρειο Ελλάδα της Soccerpromo management που ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Οταν λέμε για ολοκληρωμένες γνώσεις στο ποδόσφαιρο μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να εννοούμε. Κυρίες και κύριοι… αυτός είναι Βασίλης Παμποριδης ή Πάμπο όπως τον φωνάζω οι φίλοι του. Μιλήσαμε μαζί του και είχε πολλά να μας πει
 
 
Αν δει κανείς το βιογραφικό σου μπορεί να καταλάβει εύκολα Ότι έχεις ολοκληρωμένες γνώσεις για' το ποδόσφαιρο
 
 
Είμαι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής από Ελληνικό Πανεπιστήμιο , το Αριστοτέλειο και όχι κάποιας γειτονικής χώρας που δίνανε τα πτυχία με τον ανεμιστήρα. Κάτοχος διπλώματος Προπονητή ποδοσφαίρου UEFA C , UEFA B , Προπονητή Φυσικής Κατάστασης από την 1η σχολή προπονητών Φυσικής Κατάστασης της Σ.Ε.Φ.Α.Α./Δ.Π.Θ. και είμαι στην Β φάση του UEFA A Στο χώρο του Ποδοσφαίρου μπήκα από το πόστο του διαιτητή , μιας και δεν μπορούσα να παίξω και είχα την παρότρυνση από τον πατέρα μου ο οποίος είχε αγωνιστεί έως και την Α Εθνική. Στο χώρο της διαιτησίας ήμουν για 20 χρόνια και κάτι (1991-2011) παίζοντας παρα πολλά παιχνίδια ενω είχα την τιμή να εκπροσωπώ την χώρα μας στο εξωτερικό σε αγώνες FIFA & UEFA με μεγάλη επιτυχια από 01/01/09-31/12/11.
Πόσο σε βοηθάει που πέρασες απο διαιτητής στην προπονητική
 
Στην προπονητική πέρασα επειδή ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο αφού και το αγαπάω και το σπούδασα. Η διαιτησία με βοηθάει στην προπονητική , σε οτι αφορά την γρήγορη σκέψη αλλά και οι παραστάσεις που είχα από μεγάλα παιχνίδι στο εξωτερικό αλλα και από τα παρα πολλά ντέρμπι στη Superleague. Οπως Κινήσεις που μου έκαναν εντύπωση και τώρα καταλαβαίνω γιατι γινόταν , τρόποι αντιμετώπισης σε σχέση με τον χρόνο , συμπεριφορές καλών προπονητών.
 
Σαν Διαιτητής επιασες κορυφή σαν προπονητής φέτος με τον Αλέξανδρο Κιλκίς εγινες πρωταθλητής η ομάδα σου κατάφερε να ανέβει στην Γ εθνική μίλησε μας λίγο για την φετινή χρονιά
 
 
Στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Αλεξάνδρου Κιλκίς ξεκίνησα ως Προπονητής Φυσικής Κατάστασης λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν 2016-17. Την Πρωτοχρονιά του 2017 έγινε αλλαγή τεχνικής ηγεσία στην Α ομάδα και ανέλαβα την Α ομάδα μαζί με τον συνάδελφο κ. Αναστασιάδη Μηχάλη ως τεχνικό δίδυμο και ακολούθησε και η επόμενη σεζόν , αφού η προηγούμενη ήταν καλή , με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ Εθνική στο τέλος αυτής. Το αποτέλεσμα ήταν η δουλειά που έγινε όλο αυτό το διάστημα αφού η ομάδα έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο , με εφαρμογή όσων εκπαιδεύονταν οι νεαροί μας , με ποδοσφαιριστές που βγήκαν από την ακαδημία και συμπλήρωσαν το ρόστερ , και όσοι δεν βγήκαν από την ακαδημία (2-3) όλοι από την όμορη περιοχή του Κιλκίς.
 
Στην Ελλαδα σπάνια βλέπουμε να στηρίζονται ομάδες στις ακαδημίες τους όπως κάνατε εσείς πόσο κακό είναι αυτο για το ελληνικό ποδόσφαιρο
 
 
Στην Ελλάδα δυστυχώς από τότε που θυμάμαι , όλα τα μεγάλα Σωματεία προτιμούν να κάνουν μια μεταγραφή ξένου , που μπορεί να μην είναι καλύτερος από κάποιο Έλληνα , μόνο και μόνο για να γράψουν πρωτοσέλιδα πόσα κόστισε και να ξεσηκώσει τους οπαδούς. Είμαι σίγουρος οτι χάθηκαν παρα μα παρα πολλοί Νεαροί Έλληνες Ποδοσφαιριστές εξαιτίας της εισαγωγής ποδοσφαιριστών αμφιβόλου ποιότητας. Η στροφή των Ελληνικών ομάδων στο να στηριχτούν σε παιδιά των ακαδημιών τους και να αγωνίζονται αυτά ή την συνεργασία με άλλες ακαδημίες μικρότερων συλλόγων για την συμπλήρωση των ρόστερ είναι μονόδρομος στο να βελτιώσουμε τις Εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών , τα Ελληνικά πρωταθλήματα μιας και θα αγωνίζονται με μεγαλύτερο πάθος
 
 
 
 
Πέρασες λοιπόν από διαιτητής εγινες προπονητής γυμναστής Όμως δεν έχεις σταματήσει εκεί είσαι και εκπρόσωπος στην βόρειο Ελλάδα της Soccerpromo management μιας εταιρείας Που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη Και μάλιστα θεώρησε ενα μεγάλο στέλεχος της εταιρίας μίλησέ μας λίγο για αυτή την ενασχόληση σου
 
 
Η Soccerpromo Management είναι μια σοβαρή εταιρεία Εκπροσώπησης , Παρακολούθησης και Βελτίωσης ποδοσφαιριστών. Η ενασχόληση και συνεργασία μου με την εταιρεία ξεκίνησε ενα χρόνο πριν ακριβώς και μετά από συζήτηση και αφού αντιλήφθηκα την σοβαρότητα της. , υπάρχουν ειδικοί στην Soccerpromo που θα δείξουν το σωστό δρόμο. Προσοχή , Δεν θα πάω να πιέσω να πίσω και να κάνω τον manager σε κάποιο παιδάκι. Θα τον στρέψω στους ειδικούς. Εγώ αυτό που κάνω στην εταιρεία είναι κατα κύριο λογο να αναλαμβάνω την ατομική βελτίωση ποδοσφαιριστών και την αξιολόγηση τους και για θέματα μεταγραφών , διαφημησης , εκπροσώπησης τους , οδηγούνται κατα κύριο λόγο στον κ. Μαραθωνίτη Σπύρο ,υπεύθυνος στο Ελληνικό γραφείο.
Στο εξωτερικό τα μεγάλα Club δεν κάνουν πλέον δοκιμαστικά για την επιλογή ποδοσφαιριστών. Αρκούνται στην διαδικασία αξιολόγησης Ποδοσφαιριστών από ειδικούς για την επιλογή των μεταγραφών τους. Ποια η άποψη σου
Έτσι ακριβώς ειναι. Δεν χρειάζεται να κάνουν δοκιμαστικά - φιλικά με ποδοσφαιριστές υποψήφιους για την ομάδα. Τους στέλνουν για αξιολόγηση και ανάλογα με τα σκορ επιλέγουν ποιον και αν θα κάνουν μεταγραφή. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που όλες οι ομάδες μετά την λήξη των πρωταθλημάτων κάνουν δοκιμαστικά , και λογικό είναι Αφου η αξιολόγηση έχει ενα μικρό κόστος ενός το δοκιμαστικό είναι τζάμπα για της ομάδες. Μαζεύονται 30-40 ονειροπόλοι και ψάχνουν την τύχη τους. Λάθος γονέων κσι νεαρών ποδοσφαιριστών να γυρίζουν από δοκιμαστικό σε δοκιμαστικό. Τα παιδιά των 15,16,17 χρόνων δεν είναι περιοδεύων θίασος. Αν το παιδί μπορούσε η μπορεί θα παίξει πρώτα στην μεγάλη ομάδα του συλλόγου η της πόλης. Θα τον ξέρουν. Δεν ειναι ανάγκη να πηγαίνουν δεξιά αριστερά. Αν αξίζει και δεν είχε την ευκαιρία να παίξει στην Α ομάδα δικαιολογώ ενα δοκιμαστικό. Γιατι αν είναι καλός θα τον κρατήσουν. Δεν θα χρειαστεί να πάει και άλλου. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν ειναι το θέατρο σκιών του Σπαθάρη να πηγαίνει από Έδεσσα σε Βέροια και Δράμα και μετά Αλεξανδρούπολη. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας πρέπει να περάσουν το τεστ αξιολόγησης , να δουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους και να δουλέψουν ατομικά , η συμβαντική προπόνηση δεν φτάνει , να βελτιωθούν και να αρπάξουν την ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου τους η της πόλης τους για να τους μάθει ο κόσμος και οι γύρο ομάδες.

 

Γιατί μπορεί να αποτύχεις στο ποδόσφαιρο

2018-02-12 20:08

Γιατί μπορεί να αποτύχεις  στο ποδόσφαιρο 

Τα περισσότερα άρθρα που διαβάζετε αναφέρονται στους τρόπους που μπορεί να πετύχει κανείς στο ποδόσφαιρο εγώ σήμερα θέλω να εστιάσω Πως και γιατί μπορεί κανείς να αποτύχει στο ποδόσφαιρο .

Η Υπόθεση  ποδόσφαιρο ξεκινάει για κάποιον πολύ νωρίς είναι αυτό που ονομάζουμε ακαδημία.

Ένας νεαρός αθλητής συνοδευόμενος από την οικογένειά του κάνει  τα πρώτα του βήματα σε μια ακαδημία  κάπως έτσι ξεκινάει και το όνειρο .

Στην αρχή μερικές προπονήσεις και κάποιους αγώνες  Σαββατοκύριακο το μικρόβιο του ποδοσφαίρου ξεκινάει βλέπεις εινσι ένα άθλημα λαοφιλές που έχει πάθος αγωνία ένταση  .

Ακόμα και στα πρώτα βήματα ενός παιδιού σε πολύ μικρή ηλικία αν ρωτήσεις τους γονείς και τους προπονητές θα σου πουν ότι δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και οτι παίζουν για να μάθουν και να διασκεδάσουν

στην  πραγματικότητα μικρή δόση αλήθειας έχει αυτό απλά δεν το παραδέχεται εύκολα κανείς .

 Όσο μεγαλώνει ένα παιδί τόσο ανταγωνισμός μεγαλώνει και αυτός οι γονείς ανταλλάσσουν απόψεις μεταξύ τους οι φιλοφρονήσεις πάνε κι έρχονται και κάπου εκεί μπορεί να ξεκινήσει κανείς να χάνει  πραγματικά την  μπάλα .

 Ξέρετε είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς επειδή 2-3 γονείς σου είπαν ότι το παιδί σου έχει ταλέντο και σίγουρα θα γίνει μεγάλος παίκτης είναι βλέπεις και αυτή η σπίθα που είχες μέσα σου και δεν  τολμούσες  να την βγάλεις έξω  οπότε όταν ακούς και κάποιους άλλους να λένε οτι το  παιδί σου έχει ταλέντο     αν  δεν το διαχειριστείς σωστά  τότε μπορεί να έχεις πρόβληματα για  πολλά χρόνια και στην οικογένειά σου και στο παιδί σου .

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διαχειριστείς για εμένα προσωπικά σε ένα νεαρό παιδί είναι ότι πηγαίνοντας ποδόσφαιρο σε μικρές ηλικίες θα πρέπει να το διασκεδάζει Και αυτό θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο  απο εκεί και πέρα εάν θέλεις να δεις πραγματικά αν έχει στοιχεία θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς Ο προπονητής του είναι πρώτος και Βέβαια υπάρχουν και αρκετές Εταιρείες  Που το κάνουν αυτό  μία τέτοια  είμαστε και εμείς  ομως όλα αυτά πρέπει να γίνονται με σύνεση και οργάνωση  .

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι μεγαλώνοντας ένα παιδί έχει ταλέντο Και τελικά το επόμενο του βήμα είναι μια ακαδημία παε  δεν θέλω να εξετάσω το πώς και το γιατί μπορεί να βρεθεί ένα παιδι  εκεί ουτε να αναλύσω πως γίνεται η διαδικασία .

Απλά κάθαρα και ξάστερα θέλω να τονίσω ότι μπαίνοντας ένα παιδί σε μία ακαδημία παε δεν σημαίνει απαραίτητα και σίγουρα ότι θα γίνει επαγγελματίας  Και αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο   .

Όπως ανέφερα και πιο πριν και πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος οσο μεγαλώνει ένα παιδί  τόσο μεγαλώνουν οι απαιτήσεις Και βέβαια και ο ανταγωνισμός οπότε πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς οτι απαιτούνται περισσότερες ώρες προπόνησης εξτρα  γυμναστήρια  Ατομικές  προπονήσεις Ειδική διατροφή  και πολυ χρόνο .

Πολλά παιδιά από αυτά δεν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον έντονο ανταγωνισμό   Και βέβαια θα σταματήσουν δεν είναι όμως μόνο ο λόγος  αυτός που θα σταματήσει ένα παιδί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι λόγοι που μπορεί να σταματήσει ενας από αυτούς είναι και ότι σταμάτησε πλέον να τον ενδιαφέρει Και να βρήκε πιο ενδιαφέρον άλλα πράγματα  και Χόμπι

Έπισης οι σπουδές Είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός και συνηθισμένος λόγος Να σταματήσει κανείς το ποδόσφαιρο  .

Σε όλο αυτό το κομμάτι που ονομάζουμε λοιπόν ακαδημία  είτε ένας νεαρός  συνεχίζει και παίζει είτε σταματήσει Δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτυχία ή επιτυχία

Φεύγοντας όμως από την ακαδημία και πηγαίνοντας στο ανδρικό ποδόσφαιρο τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά  Οι πιθανότητες να γίνει κάποιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι πραγματικά λίγες  αν κιόλας  την προσπάθεια αυτήν  την κάνει απολύτως μόνος του χωρίς μάνατζερ χωρίς καθοδήγηση  και χωρίς  ολα αυτά που χρειάζεται κάποιος για να κάνει πρωταθλητισμό τότε οι πιθανότητες του ελαχιστοποιούνται  .

Το ποδόσφαιρο εχει βήματα που πρέπει να γίνουν σωστά οπως επίσης θα πρέπει να θυμάται κάποιος που ασχολείται με ποδόσφαιρο ότι έχει ημερομηνία λήξης Και μάλιστα σύντομη

οπότε όποια επιλογή κάνουμε κάθε χρονιά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

 Μια καλή μεταγραφή μπορεί να σε απογειώσει  μια κακή μεταγραφή να σε καταστρέψει  Κάνοντας μια πολύ καλή χρονιά  Πρέπει να φροντίσεις την επόμενη χρονιά  Να την εισπράξεις   Όχι απαραίτητα σε χρήμα  ομως πρέπει να εδραιώσει στη θέση σου  με απαιτήσεις και να φτιάξεις ένα πλατύ σκαλοπάτι .

Αν έχεις μια κακή χρονιά σίγουρα χρειάζεται κάτι να αλλάξεις άμεσα  πολλές  φορές χρειάζεται να  αλλάξεις  πολλά 

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών που πραγματικά αποτυγχάνουν στο ποδόσφαιρο  ειναι αυτοί που έμειναν στο ποδόσφαιρο  μόνο στη θεωρία  Πιστεύοντας ότι παίζοντας απλά μπαλίτσα  Κάνοντας το μαλλάκι μοδάτο  χτυπώντας μερικά τατουάζ  Και κάνοντας συνεχώς  σελφι

Θα ήταν αρκετά ώστε να απογειώσουν την καριέρα τους .

Πολλούς θα ακούσεις να σου λένε ότι δεν τους δόθηκε μια ευκαιρία  ποιος σας είπε οτι στον  πρωταθλητισμό  δικαιούνται όλοι ευκαιρία ?  για να πάρει κανείς την ευκαιρία θα πρέπει να δουλέψει σκληρά  οργανωμένα  είδατε ποτέ μεγάλα κλαμπ σε όλο τον κόσμο να ανοίγουν τις πόρτες τους και να λένε ελάτε να δοκιμάσετε όποιος θέλει ?  Ο πρωταθλητισμός είναι ένα άλλο πράγμα.

 Δεν πρέπει να ζητάς ευκαιρίες πρέπει να δημιουργείς Και να προετοιμάζεις της συνθήκες  που θα σου  επιτρέψουν  να  έχεις ευκαιρία .

Γιατί Μπορείς να  Αποτύχει στο ποδόσφαιρο ?  Κυρίως γιατί κάτι εσύ δεν έκανες σωστά

 

Σπύρος Μαραθωνίτης

 

Παναγιώτης Μητσόπουλος, από τη Redbull Λειψίας στη Δυναμό Δρέσδης k17

2017-08-20 21:39

Το ελληνόπουλο που διαπρέπει στη Γερμανία ονομάζεται Παναγιώτης Μητσόπουλος, γεννημένος 23/11/2001, όσο κι αν ακούγεται απίθανο ο νεαρός Παναγιώτης έχει μετακομίσει στη Γερμανία 3 χρόνια πριν. Η πρόσκληση της Ακαδημίας της  Redbull Λειψίας ήταν αυτή που έκανε τον μικρό να μετακομίσει με την οικογένειά του στη Γερμανία. Μια ευκαιρία πραγματικά μοναδική που σπάνια ένα ελληνόπουλο σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να την έχει.

 Οι Γερμανοί προπονητές της ομάδας μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον Παναγιώτη που έδειξε αμέσως οτι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και στη φιλοσοφία του γερμανικού συλλόγου. Η νέα χρονιά θα βρει τον Παναγιώτη Μητσόπουλο να αγωνίζεται με τα χρώματα της Δυναμό Δρέσδης U17. Μια νέα πρόκληση ανοίγεται μπροστά του. Από τα πρώτα φιλικά κιόλας, αγωνιζόμενος κυρίως ως δεκάρι, κατάφερε να εντυπωσιάσει με την απόδοση του υποσχόμενος ακόμα περισσότερα.

 

Ζητήσαμε από τον Παναγιώτη να μας μιλήσει για τη ζωή του.

Πόσα χρόνια είσαι στη Γερμανία;

Φέτος διανύω τον τέταρτο χρόνο.

Ποιες διαφορές βλέπεις ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα στο κομμάτι των ακαδημιών;

Οι κυρίως διαφορές είναι στην οργάνωση και στη στελέχωση της ομάδας με επιστημονικό προσωπικό. Σαφέστατα υπάρχουν διαφορές στις εγκαταστάσεις, που στη Γερμανία είναι πολύ καλύτερες. Επίσης, διαφορές υπάρχουν στο ρυθμό και στην ένταση της προπόνησης.

Τι σου αφήνει το πέρασμά σου από την ακαδημία της Redbull Λειψίας;

Έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μεγάλωσα ποδοσφαιρικά σε μία από τις καλύτερες ακαδημίες της Γερμανίας και έζησα από κοντά τον τρόπο που λειτουργεί μια μεγάλη ευρωπαική ομάδα, την οποία θεωρώ σπίτι μου και φε΄θγοντας αφήνω μόνο φίλους. Ξέρω, βέβαια, οτι στο ποδόσφαιρο πολλές φορές χρειάζεται να μετακινείσαι. Το έχω κάνει ήδη μια φορά και νομίζω οτι έχω κι άλλες μπροστά μου. 

Σκέφτηκες καθόλου μέχρι σήμερα να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Οχι αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητά μου κάτι τέτοιο.

Ποιοι σε συμβουλεύουν στην πορεία σου μέχρι τώρα στη Γερμανία; 

Εγώ μέχρι σήμερα νιώθω τυχερός γιατί έχω δίπλα μου ανθρώπους που νοιάζονται για εμένα. Πρώτα από όλα την οικογένειά μου που συζητάμε πάντα πριν πάρουμε μια απόφαση, τους προπονητές μου εδώ στη Γερμανία και βέβαια τον Σπύρο Μαραθωνίτη που με συμβουλεύει με γνώμονα πάντα το καλύτερο για εμένα .

Η ομάδα που θα αγωνίζεσαι φέτος θα αγωνίζεται στην Μπουτεσλίγκα με αντιπάλους όλες τις μεγάλες ομάδες της Γερμανίας, τι εύχεσαι για εσένα λοιπόν;

Ακριβώς, η ομάδα παίζει στην υψηλότερη κατηγορία εδώ στη Γερμανία και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αυτό που εύχομαι είναι πρώτα από όλα να είμαι υγιής και όλα θα έρθουν με σκληρή δουλειά. Σημασία για εμένα δεν έχει μια πρόσκαιρη επιτυχία αλλά η σταθεροποίηση σε υψηλό επίπεδο

 

Νέα

SOCCERPROMO MANAGEMENT ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

2019-08-10 11:13
Η Soccerpromo management ιδρύθηκε το 2010  με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και σε ποδοσφαιρικά club. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Βουλγαρία. Παραρτήματα της βρίσκονται στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ολλανδία και στην Γερμανία. Οι υπηρεσίες που...

Μεγάλη επιτυχία και φέτος στο camp που διοργανώσε στην Αμερική το University of New Hampshire( Σπουδές και ποδόσφαιρο)

2019-08-08 10:16
Μεγάλη επιτυχία και φέτος στο camp που διοργανώσε στην Αμερική το University of New Hampshire Που είναι ένα από τα 25 καλύτερα πανεπιστήμια στην Αμερική η ποδοσφαιρική ομάδα του αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία NCAA της Αμερικής Για μια ακόμη χρονιά συμμετείχαν και Έλληνες με μερικούς από...

Ακριβώς πρίν 16 χρόνια σαν σήμερα ο Cristiano Ronaldo C7 έπειθε τον Alex Ferguson να τον πάρει στην μεγάλη τότε ομάδα της Manchester United

2019-08-06 14:18
Ακριβώς πρίν 16 χρόνια σαν σήμερα ο Cristiano Ronaldo C7 έπειθε τον Alex Ferguson να τον πάρει στην μεγάλη τότε ομάδα της Manchester United Ήταν ένας φιλικός αγώνας προετοιμασίας Προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν ο γνωστός σε όλους μας Φερνάντο Σάντος Το...

Ρεκόρ εσόδων 28 δισ. για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

2019-06-11 16:00
Ρεκόρ εσόδων 28 δισ. για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο   Μεγάλη έρευνα, σύμφωνα με την οποία η αγορά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αύξησε σημαντικά τα έσοδά της, δημοσίευσε η Deloitte. Όπως προκύπτει, τα συνολικά έσοδα των πέντε μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Premier League, Serie A, LaLiga,...

Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου Δύο παίκτες που έκριναν μία ολόκληρη χρονιά Σωκράτης Φιτανιδης Χρήστος πεταλωτής

2019-05-19 08:44
Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου  Δύο παίκτες που έκριναν μία ολόκληρη χρονιά Σωκράτης Φιτανιδης Χρήστος πεταλωτής Στο ποδόσφαιρο όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα μία λάθος κίνηση ή μία σωστή μπορεί να κρίνει μία ολόκληρη χρονιά Υπάρχουν...

Σπουδές και ποδόσφαιρο ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΥ SOCCERPROMO MANAGEMENT

2019-04-24 17:46
Σπουδές και ποδόσφαιρο  ΓΕΡΜΑΝΙΑ   Η SOCCERPROMO αναλαμβάνει  και δημιουργεί  πακέτα  για νεαρούς  αθλητές  που θελουν να συνδυάσουν  της σπουδές στην Γερμανία  και το ποδόσφαιρο από  ηλικία  16 χρόνων  και  πάνω ...

Αλέξανδρος Πασχαλάκης διαβάστε την ιστορία του μήπως τελικά ειναι ο Σούπερμαν?

2019-04-23 09:29
Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο τερματοφύλακας που μέχρι να εδραιωθεί και να τον πιστέψουν στον ΠΑΟΚ, πέρασε από Σαράντα Κύματα και από πάρα πολλές ομάδες που δεν του έδωσαν ποτέ την δέουσα σημασία. Η ιστορία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη αναδεικνύει πολλά πράγματα, η θέση του τερματοφύλακα, έτσι...

τα ζευγάρια των μπαράζ στη Γ εθνικη {ΕΛΛΑΔΑ}

2019-04-22 13:09
τα ζευγάρια   των μπαράζ στη Γ εθνικη  {ΕΛΛΑΔΑ}  Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 5/5 και οι επαναληπτικοί 12/5. Αναλυτικά τα ζευγάρια: Τριγλία-Νέστος Χρυσούπολης Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός Διαγόρας Ρόδου-Καλαμάτα Αιολικός-Ιωνικός  

Έτσι υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα ο Μέσι άλλαξε το ποδόσφαιρο

2019-04-15 07:53
Έτσι υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα  ο Μέσι άλλαξε το ποδόσφαιρο Τότε που το παιδί… θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου άφησε το Ροζάριο της Αργεντινής, πηγαίνοντας στις αποδεδειγμένα κορυφαίες ποδοσφαιρικές ακαδημίες του κόσμου. Αυτή η μετακίνηση έχει, πάντως, πολύ...

Ο ΓΑΣ Ιάλυσος του Σάκης Παπαβασιλείου ο πρωτος επισημος πρωταθλητης της Γ' Εθνικής

2019-04-14 17:33
Σάκης Παπαβασιλείου ο «εκλεκτός» Προπονητής με μέταλλο νικητή, φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.  O Ιαλυσός στα μέσα της χρονιάς αναζήτησε έναν προπονητή ικανό  να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη θέση και στο πρόσωπο του  Σάκη Παπαβασιλείου βρήκε τον καθοδηγητή, έναν προπονητή με...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Μαραθωνίτης: 
το «Πανθηράκι» 
που κάνει όνειρα 
στην Ολλανδία

Πριν ακόμα κλείσει τα 16 ο Χρήστος Μαραθωνίτης πήρε την απόφαση να «ξενιτευτεί» αναζητώντας ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον. Μέχρι τότε ήταν στέλεχος των ακαδημιών του Πανιωνίου με τον οποίο συμμετείχε στα πρωταθλήματα Κ15 και Κ17 της Super League, αλλά οι γνωστές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου τον οδήγησαν σ΄αυτήν την απόφαση, πριν από 3 χρόνια.


Επόμενος σταθμός, Ολλανδία. Η Μπρέντα, η Εξέλσιορ και από το καλοκαίρι του 2016 η Ντόρντρεχτ. Εκεί που ο 19χρονος σέντερ φορ σκοράρει κατά βούληση και με 26 γκολ σε 28 αγώνες της Κ19, θεωρείται ήδη βέβαιο ότι σε λίγους μήνες θα είναι στέλεχος της πρώτης ομάδας. Αυτό που κάνει την περίπτωση του υψηλόσωμου επιθετικού ξεχωριστή, είναι ότι κίνησε το ενδιαφέρον της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα, που προέβαλε την καριέρα και τη ζωή του στην Ολλανδία σε video-αφιέρωμα! Το θέμα με τον Μαραθωνίτη, μάλιστα, είναι το πρώτο της σειράς ντοκιμαντέρ που εγκαινίασε η πρεσβεία με τίτλο «Καθημερινές σχέσεις ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ελλάδα».

Ο Μαραθωνίτης ονειρεύεται αλλά δεν ξεχνάει την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα. «Είμαι χαρούμενος που βλέπω το Πανιώνιο να πηγαίνει τόσο καλά. Όταν ρωτάνε οι ολλανδοί ποια ομάδα υποστηρίζω στην Ελλάδα και τους λέω Πανιωνίο, τρελαίνονται! Βέβαια μου κάνει εντύπωση γιατί είναι αρκετοί εκείνοι που τον ξέρουν και τώρα που είναι δεύτερος στην βαθμολογία τον μαθαίνουν ακόμα  περισσότεροι» λέει ο 18χρονος (ημ. γεν. 16/11/1998) που έχει προσαρμοστεί τόσο στο νέο του περιβάλλον, όσο και στο «στάτους» τού ηγέτη της Ντόρντρεχτ που είναι 1η στη βαθμολογία του πρωταθληματoς νέων α΄ κατηγορίας. «Εδω στην Ολλανδία έμαθα οτι κάθε χρόνο πρέπει να τον αντιμετωπίζεις ξεχωριστά και να προετοιμάζεσαι για αυτό. Εύχομαι να συμβεί κάτι καλό το καλοκαίρι. Πριν από αυτό όμως θέλω να πάρω το Πρωτάθλημα με την ομάδα μου, είναι πολύ σημαντικό για μας. Και πιστεύω ότι μέχρι τον Μαΐο θα έχω καταλήξει για το τι θα κάνω την επόμενη χρονιά» δήλωσε ο νεαρός επιθετικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΠΗΓΗ  
ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ RKAVV O ΚΥΠΡΙΟΣ /ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ  ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΖΕΡΒΙΔΗΣ

 
 
Παίκτης της ολλανδικής RKAVV ο αυστραλοκυπριακής καταγωγής Arsenios Zervidis που έμενε μόνιμα στην Αυστραλία. Γεννημένος το 1997 ο Αρσένιος έκανε το επόμενο ποδοσφαιρικό του βήμα πραγματικά στην άλλη άκρη του κόσμου. Πρόκειτε για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή πολύ ταλαντούχο, αφού στην Αυστραλία που αγωνιζόταν θεωρήθηκε ένα από τα ταλέντα του αυστραλιανού ποδοσφαίρου. Αποφάσισε όμως πωε ήθελε να δοκιμάσει να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Σε συνεργασία με το manager του Σπύρο Μαραθωνίτη και την εταιρεία soccerpromo ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Ο Αρσένιος αφού πρώτα ταξίδεψε μέχρι τη χώρα καταγωγής του, την Κύπρο, για ένα μήνα προπονήθηκε εντατικά με το συνεργάτη- προπονητή της soccerpromo Γιώργο Γιασεμή και μπόρεσε ετσι να πάει στην Ολλανδία πιο έτοιμος από ποτέ. Ο Αρσένιος στις πρώτες του δηλώσεις από την Ολλανδία μας είπε: 

Πώς είναι να αλλάζεις μια ολόκληρη ήπειρο για να παίξεις ποδόσφαιρο ?

Είναι λίγο περίεργο, αλλά ήταν πραγματικά όνειρο ζωής για εμένα. Βλέπεις στην Αυστραλία που γεννήθηκα, αυτό είναι λίγο δύσκολο να γίνει μιας και είμαστε μακριά από την Ευρώπη όπου το ποδόσφαιρο είναι σε πιο υψηλό επίπεδο.

Οι διαφορές Αυστραλίας-Ολλανδίας ποιές πιστεύεις ότι είναι ?

Δεν μπορούν εύκολα να συγκριθούν στην Αυστραλία, ακόμα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει χρόνια τώρα. Τρομερές εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο. Είναι μεγάλες οι διαφορές ακόμα και στον καιρό. Έρχομαι από μια χώρα που εχει κυρίως ζέστη και ομαλό χειμώνα και εδώ στην Ολλανδία ειδα μέχρι και χιόνι. Μου αρέσει όμως, είναι πρωτόγνωρο για μένα και είναι σημαντικό ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ενδιαφέροντα. Αυτό με έχει βοηθήσει πολύ να προσαρμοστώ , εξάλλου στην ομάδα που είμαι έχω φίλους και δύο μάλιστα που μιλάμε την ίδια γλώσσα, βέβαια αν μιλάς αγγλικά στην Ολλανδία μιλάς με όλους. 
 

Ποιός είναι ο στόχος σου στην Ολλανδία ?

Θέλω να προσπαθήσω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ,λατρεύω το ποδόσφαιρο και δουλεύω καθημερινά πάνω σ'αυτό.Κάθε φορά βάζω και έναν καινούργιο στόχο, η οικογένειά μου με βοηθάει σ'αυτό και με στηρίζει καθώς και η εταιρεία που με εκπροσωπεί η soccerpromo.Πραγματικά νιώθω όμορφα και σίγουρος για μένα. Όλα αυτά με κάνουν να ανεβάζω ακόμα περισσότερο τον πήχη.

Ποιο θα έλεγες οτι είναι το μυστικό της επιτυχίας για να τα καταφέρεις ?

Νομίζω η δουλειά και η συγκέντρωση που έχεις στον στόχο που βάζεις και βέβαια να σε πλαισιώνουν σωστοί άνθρωποι με σωστές κατευθύνσεις,κάθε φορά να κάνεις και ένα βήμα,ειμαι σίγουρος ότι χρειάζεται υπομονή όλο αυτό.Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/news/apo-tin-makrini-aystralia-stin-ollandiki-rkavv-o-kyprios-aystralos-arsenios-zervidis/

Αλλάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο

για τον τρόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος αλλάζει, αρχής γενομένης από το 2026.
Η θέση να συνεχιστεί ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι σήμερα δεν πέρασε, αφού ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.
 


Το σχέδιο Ινφαντίνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά από τη διοργάνωση του 2026, προβλέπει αύξηση των ομάδων που θα παίρνουν μέρος στην τελική φάση από 32 σε 48.

Μάλιστα, αλλάζει και η φάση των ομίλων, αφού το σχέδιο προβλέπει την ύπαρξη 16 ομίλων των τριών ομάδων, από τους οποίους θα περνούν οι δύο πρώτοι. 
Επιπλέον, στη φάση των ομίλων δεν υφίσταται ένα ματς να λήξει ισόπαλο, αφού οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει ένας νικητής σε κάθε ματς, ο οποίος θα βγαίνει από τη διαδικασία των πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά. 

Παράλληλα, αυξάνεται πλέον και ο αριθμός των παιχνιδιών από 64 σε 80.

Πάντως, η πρόταση Ινφαντίνο στηρίχθηκε ξεκάθαρα από τα μικρότερα κράτη και κυρίως τις ομοσπονδίες της Αφρικής και της Ασίας, ενώ δεν υποστηρίχθηκε από παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου, όπως η Γερμανία και η Αγγλία.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποφασίστηκε αύξηση των ομάδων σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 1998 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας, όπου είχε διεξαχθεί για πρώτη φορά διοργάνωση με 32 ομάδες.

Στόχος για τον Ινφαντίνο είναι η αύξηση του θεάματος, αλλά η μελέτη και η προεργασία που έγινε δείχνει απίστευτη αύξηση των εσόδων από χορηγούς, αφού οι προβλέψεις λένε ότι θα έχει αυξημένα έσοδα κατά 1 δις ευρώ, σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/news/allazei-to-pagkosmio-kypello/

Μια συνηθισμένη ερώτηση κυρίως ενός γονιού που το παιδί του ασχολείται με τον αθλητισμό είναι κατά πόσο είναι εφικτό να συνδυάσει ένα παιδί τον αθλητισμό με τις σπουδές.  Η απάντηση νομίζω κρύβεται στο τι ακριβώς εννοούμε σπουδές (δηλαδή αν το παιδί θα πηγαίνει Πανεπιστήμιο ας πούμε ή κάποιο Ιδιωτικό ΙΕΚ) και τι εννοούμε αθλητισμό, γιατί άλλο κάνω αθλητισμό και άλλο θέλω να κάνω πρωταθλητισμό – έχει μεγάλη διαφορά. 

 

Πολλές φορές βλέπουν το φως της δημοσιότητας ειδικά εδώ στην Ελλάδα γιατί στο εξωτερικό δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο.  Για νέα παιδιά που κατάφεραν και πέρασαν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονταν σε κάποια επαγγελματική ακαδημία σίγουρα αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία.  Για τα παιδιά που έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ειδικά με το σύστημα των Πανελλήνιων Εξετάσεων που έχουν ακόμα στην Ελλάδα, όμως η συνέχεια πόσο εύκολη είναι ? Και εκεί πηγαίνει και ο προβληματισμός αν συνδυάζεται σπουδές με πρωταθλητισμό.  Εγω λέω λοιπόν πως όχι δεν συνδυάζεται σε μορφή πρωταθλητισμού και Πανεπιστημίων.  Δεν γίνεται  να συμβαδίσουν αυτά τα δύο, ο λόγος είναι απλός.  Αν σκεφτείτε πόσες ώρες χρειάζεται ένας αθλητής να κάνει προπονήσεις σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και πόσες ώρες χρειάζεται ένας φοιτητής που σπουδάζει σε ένα Πανεπιστήμιο και πόσο διάβασμα χρειάζεται θα καταλάβετε ότι δεν συμβαδίζουν.  Κάτι πρέπει να αφήσει.  Εκτός αυτού το Πανεπιστήμιο που μπορεί να πέρασε κάποιος μπορεί να είναι στα Γιάννενα και η ομάδα του να είναι στην Αθήνα, τότε τι γίνεται ? Συν ότι σε μια ΠΑΕ δεν μπορεί να λείπει ένα παιδί από τις προπονήσεις συνέχεια όπως επίσης στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν υποχρεωτικές παρουσίες.  Και βέβαια θα πω ότι υπάρχουν και Πανεπιστήμια απαγορευτικά για κάποιο νέο που πιστεύει ότι θα κάνει πρωταθλητισμό και ταυτόχρονα θα σπουδάζει π.χ. Ιατρική, Νομική κλπ. Πιο εφικτό βέβαια είναι μια Ιδιωτική Σχολή που τα πράγματα είναι σαφέστατα πιο χαλαρά και οι απουσίες δικαιολογούνται εύκολα.  Στατιστικά εάν ψάξει κανείς την προϊστορία μεγάλων αθλητών ακόμα και σήμερα είναι σπάνιο να βρεις κάποιον που να έχει σπουδάσει ταυτόχρονα σε κάποιο Πανεπιστήμιο και να έχει αποφοιτήσει από αυτό και να κάνει και πρωταθλητισμό.  Στην πραγματικότητα λοιπόν δεν συμβαδίζουν και όλα τα προηγούμενα χρόνια μας το έχουν αποδείξει αυτό εκτός αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να το κάνει και να γίνει ο ένας που το κατάφερε.  Και επειδή ίσως  απογοητεύω μερικούς ειδικά γονείς που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και παρόλο που είμαι άνθρωπος που ασχολούμαι επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο εγώ πάντα συμβουλεύω το εξής: αν έχουν έναν αριστούχο μαθητή είναι προτιμότερο να στρέψουν εκεί την προτεραιότητα που έχει περισσότερες πιθανότητες για το μέλλον του παρά με τον αθλητισμό. Βέβαια παίζει ρόλο και τι θέλει το ίδιο το παιδί αλλά καλό είναι να του εξηγήσουμε τα συν και τα πλην γιατί στο ποδόσφαιρο κανένα παιδί ακόμα και αν έπαιξε στην ακαδημία μια ΠΑΕ δεν σημαίνει ότι θα γίνει και επαγγελματίας και θα μπορέσει να ζήσει από το ποδόσφαιρο, ενώ αν τελειώσει ένα Πανεπιστήμιο έχει σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι στη ζωή του………

Αν επιθυμείτε κάποια πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την SOCCERPROMO

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, καλώντας στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης 8 με 23.00 ολες τις μερες της εβδομαδας

875 876 83 58

Χρέωση 0,75€/1’(συμπ. ΦΠΑ)

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

2016-10-11 10:06

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πλέον , ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει πολλά στοιχεία και βέβαια τα πάντα αξιολογούνται όπως: τεχνική,δύναμη, αντοχή, σκέψη, ποδοσφαιρική ευφυΐα,  σωματοδομή και βέβαια ένα σημαντικό κομμάτι που αξιολογείται είναι η προσωπικότητα του αθλητή, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εξέλιξή του. Σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε όλα τα αθλήματα αλλά στα ομαδικά ακόμη περισσότερο γιατί ένας αθλητής είναι αναγκασμένος να μάθει να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Στο ποδόσφαιρο όπως και σε κάποια άλλα ομαδικά αθλήματα ακόμη πιο πολύ γιατί υπάρχει και η σωματική επαφή με τους αντιπάλους και η προσωπικότητα ενός αθλητή  μπορεί να επηρεάσει ή να επηρεαστεί ακομη περισσότερο. Υπάρχουν μερικά στοιχεία που μας δίνουν την πραγματική προγένεση της προσωπικότητας ενός αθλητή  και τα περισσότερα έχουν να κάνουν ουσιαστικά με την  ψυχολογία του.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά λοιπόν είναι:  1)χαμηλή αυτοεκτίμηση των ικανοτήτων του 2)η άρνησή του για επικοινωνία με τους συμπαίκτες του  3)η μη συμμετοχή του σε λήψη απιφάσεων  4)η άρνησή του να αναλάβει πρωτοβουλίες  5)η άρνησή του να έχει λόγο και άποψη  6)ο φόβος της ήττας Συνηθισμένα δε χαρακτηριστικά είναι ο αθλητής που δεν έχει προσωπικότητα για πρωταθλητισμό ή κατεβάζει τον πήχη για πρωταθλητισμό. Επίσης ειναι ο αθλητής που δεν μιλάει καθόλου και με κανέναν,δεν έχει φίλους ή είναι περιορισμένοι και τυπικοί,δεν παίρνει θέση για τίποτα και βέβαια καμιά πρωτοβουλία καθώς δεν έχει ποτέ άποψη ή φοβάται να την πει. Συνήθως προτιμάει να κάθεται μόνος του αποκομμένος από τους συμπαίκτες του και δεν συμμετέχει με ευχαρίστηση σε πολλές δραστηριότητες της ομάδας. Όλα αυτά είναι στοιχεία μιας προσωπικότητας ενός αθλητή που αν υπάρχουν είναι δύσκολο να μπορέσει να πιάσει υψηλό επίπεδο.

Τώρα όσο αφορά τον αθλητή που έχει ποδοσφαιρική προσωπικότητα και μπορεί να τον βοηθήσει εύκολα να πετύχει υψηλούς στόχους τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:  1)προσπαθεί να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του  2)είναι δραστήριος σε ότι συμβαίνει σχετικά νε την ομάδα του  3)έχει άποψη και ρωτάει αν κάτι δεν το κατάλαβε  4)παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς να φοβάται να πει την άποψή του  5)δημιουργεί φίλους εύκολα  6)ομαδοποιήται και συμμετέχει με τους συμπαίκτες του σε κάθε δραστηριότητα της ομάδας  7)δεν έχει πρόβλημα να αναλαμβάνει την ευθύνη μιας κακής επιλογής  8)δε νιώθει μειονεκτικά ποτέ και προσπαθεί να είναι παντα έτοιμος σε ότι κι αν συμβεί 9)διακρίνεται εύκολα σε μια ομαδα από τις πρώτες φορές που θα τον συναντήσεις, είναι αυτός που θα σου τραβήξει την προσοχή, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες, είναι πάντα μαζί με την ομάδα και κατά ένα περίεργο τρόπο συνήθως είναι αυτός που βρίσκεται μπροστά είτε αυτό είναι μια άσκηση προπόνησης είτε είναι μια ομιλία στα αποδυτήρια.  Δείχνοντας ότι δεν φοβάται να κριθεί και δεν φοβάται αν εκεί τον βλέπουν όλοι,είναι όμως παρών έτοιμος να αναλάβει ότι του ζητηθεί.    Η αθλητική προσωπικότητα λοιπόν ενός αθλητή παίζει τεράστιο ρόλο στο ποδόσφαιρο και βέβαια αξιολογείται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τώρα αν μπορεί κάποιος να τη βελτιώσει εγώ πιστεύω πως ναι και βέβαια μπορεί γι αυτό και υπάρχουν και οι αθλητικοί ψυχολόγοι πλέον που η επιστημονική τους βοήθεια μπορεί να βελτιώσει πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση έναν αθλητή και βέβαια και ο εκάστοτε προπονητής.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ

 

 

H ιστορία του Antoine Griezmann  Πότε μην παρατήσεις το όνειρο σου !!!!!!

Όταν ήταν μικρός τον απέρριψαν 7 ομάδες.

Το 2014 η Φούλαμ προτίμησε με τα ίδια λεφτά να αγοράσει τον Μήτρογλου.

 

γεννήθηκε 21 Μάρ, 1991 Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρεάλ Σοσιεδάδ , κάνει το ντεμπούτο του το 2009 και κερδίζοντας Segunda División στο έργο του την πρώτη σεζόν . Σε πέντε εποχές εκεί, σκόραρε 52 γκολ σε 201 επίσημους αγώνες. Το 2014, μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης για € 30.000.000. Griezmann έχει σκοράρει πάνω από 75 La Liga γκολ στην καριέρα του.

 

ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ TAC90 Ο ΝΕΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΔΑΪΚΟ!

Ο υψηλόσωμος αμυντικός Γιάννης Ζουμπούλης γεννημένος το 1996 που πέρυσι αγωνιζόταν στον Εορδαϊκό,μας μιλάει για το μεγάλο του άλμα και την μεταγραφή του στην ολλανδική tac90

 

Πώς βρέθηκες στην Ολλανδία?

Αυτή την ευκαιρία,να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου στην Ολλανδία μου την έδωσε η εταιρία μου soccerpromo και ο manager μου Σπύρος Μαραθωνίτης.

Ποιές διαφορές πιστεύεις ότι έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο μ'αυτό στην Ολλανδία?

Πρώτα απ'όλα το ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο γρήγορο από το ελληνικό και απαιτεί απ'τον ποδοσφαιριστή να έχει γρήγορη σκέψη και κατά δεύτερον σου δίνει τη δυνατότητα να σε δουν πολλές ομαδες από διάφορα ευρωπαϊκά club κάτι που δεν συμβαίνει στη χώρα μας.

Έμεινες στη νέα σου ομάδα 15 μέρες.Πώς ήτανε το κλίμα εκεί και τι σε εντυπωσίασε?

Ήταν κάπως περίεργο για μένα διότι δοκιμάστηκα για πρώτη φορά σε ομάδα του εξωτερικού.Οι εγκαταστάσεις ήταν εκπληκτικές και βοηθούν τον ποδοσφαιριστή να αναπτυχθεί ποιοτικά,επίσης όλοι οι παίχτες αλλά και η διοίκηση μου φέρθηκαν άψογα και με αντιμετώπισαν σαν να ήμουν ένας απ'αυτούς και όχι ξένος,αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα αλλά και με εντυπωσίασε!

Δύο χρόνια τώρα έπαιξες στην γ'εθνική στην Ελλάδα.Πιστεύεις ότι δίνονται ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές στη χώρα μας?

Οι ευκαιρίες που δίνονται είναι πολύ λίγες,ελάχιστες θα έλεγα και αυτές μερικές φορές είναι κάτω από περίεργες συνθήκες.Αυτό για μένα είναι ένα απ'τα πολλά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα οποία το υποβαθμίζουν.

Ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας σου?

 Οι στόχοι της ομάδας μου,όπως μου εξήγησαν,είναι να πρωταγωνιστήσει,θέλουμε ν'ανέβει κατηγορία και έχει ενισχυθεί σοβαρά γι'αυτόν το λόγο.Πιστεύω με σωστή δουλειά να τα καταφέρουμε.

Και τέλος Γιάννη ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος και τι θα έλεγες στα νέα  παιδιά που θα ήθελαν να παίξουν στο εξωτερικό;

Στόχος μου για φέτος είναι να κάνω μια καλή πορεία με την ομάδα μου και μέσα από πολύ σκληρή δουλειά να καταφέρω να βελτιωθώ ώστε στο τέλος της χρονιάς να διακριθώ και να βάλω το πήχη ακόμη πιο ψηλά.Όσο για τα παιδιά που θέλουν να παίξουν στο εξωτερικό θα τους συμβούλευα να δουλεύουν σκληρά και να πιστεύουν σ'αυτό που κάνουν και κάποια στιγμή θα ανταμειφθούν έχοντας βέβαια και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα τους.Πιστεύω ότι αν κάτι το θέλεις πολύ,μπορείς να το πετύχεις!

 

ΜΙΛΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

2016-04-19 07:48

Ο Μίλτος Αθανασίου γεννημένος το 1998 αγωνίζεται στην ομάδα της Ντίσελντορφ Κ18/19 με αντιπάλους του την Μπάγερν Μονάχου, Βερντερ Βρέμης και όλες τις ελίτ ομάδες της Γερμανίας.  Αγωνίζεται κυρίως σαν αριστερό μπακ και με τις εμφανίσεις του φέτος έχει ενθουσιάσει τους Γερμανούς και όχι μόνο.   Αρκετές ομάδες από Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.  Πολλές προτάσεις βρίσκονται υπό συζήτηση με την εταιρεία που τον εκπροσωπεί Soccer Promo και τον μάνατζέρ του Σπύρο Μαραθωνίτη. Ζητήσαμε από τον Μίλτο Αθανασίου να μας μιλήσει για την ομάδα του, τα προσωπικά του όνειρα στο ποδόσφαιρο και τους στόχους του:

            

 

Ερ: Πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο ?

Απ: Ξεκίνησα το 2005-6 στην ομάδα Wersten 04 του Ντίσελντορφ. Κάποια στιγμή σε αγώνα Κυπέλλου ακαδημιών Κ17, κληρωθήκαμε να παίξουμε αντίπαλοι με την Φορτούνα Ντισελντορφ, όπου πήγα πολύ καλά και ο προπονητής της Φορτούνας μου είπε ότι ήθελε να με δει σε ένα δοκιμαστικό. Σε συνεννόηση τότε με τον μάνατζέρ μου και την οικογένειά μου αποφασίσαμε να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου εκεί.  Για μένα αυτό ήταν μιά μεγάλη πρόκληση. Από αυτό το δοκιμαστικό τελικά με επέλεξαν ανάμεσα από πάρα πολλούς παίκτες και ετσι εντάχθηκαν στην ομάδα της Φορτούνα Ντισελντορφ.

Ερ: Πες μας λίγο για τον θεσμό του Κυπέλλου στις ακαδημίες στην Γερμανία ?

Απ: Το Κύπελλο εδώ στην Γερμανία είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί ειδικά αν αγωνίζεσαι σε μιά μικρή ομάδα σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις με αντιπάλους επαγγελματικές ομάδες και να μετρήσεις τις δυνάμεις σου. Εκτός αυτού σε βλέπουν επαγγελματικές ομάδες οπότε μπορείς να έχεις πολλές ευκαιρίες για να κάνεις το επόμενο βήμα.  Ξέρω ότι στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα.

Ερ: Ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα από την ομάδα που αγωνίζεσαι τώρα και σ'αυτή που αγωνιζόσουν πριν ?

Απ: Οι προπονήσεις είναι καθημερινές, πολύ πιό ποιοτικές, σίγουρα πολύ πιό δύσκολες και κουραστικές.  Η ομάδα έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από εμάς και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος σε αντίθεση με την προηγούμενη ομάδα. Μιά μεγάλη ομάδα ανθρώπων μας βοηθά να εξελιχθούμε σε όλους τους τομείς.

Ερ: Παρακολουθείς Ελληνικό ποδόσφαιρο ?

Απ: Από το Ελληνικό ποδόσφαιρο παρακολουθώ κυρίως τα ντέρμπι.  Μου αρέσει περισσότερο να βλέπω Γερμανικό ποδόσφαιρο, Αγγλικό ή Ολλανδικό και γενικότερα Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ερ: Πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεσαι στο Γερμανικό ποδόσφαιρο Κ19 ?

Απ: Το πρωτάθλημα της Κ19 της Μπουντεσλίγκα είναι για μένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης μαζί με το Ολλανδικό.  Είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τέτοιο επίπεδο αφού ξέρεις ότι σίγουρα κάποιοι συμπαίκτες ή αντίπαλοί σου θα τους δεις στα επόμενα χρόνια να αγωνίζονται και να διαπρέπουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

Ερ: Πόσο δύσκολο είναι για έναν Ελληνα στην Γερμανία να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο ?

Απ:  Γενικά αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο.  Θα πρέπει να ξεχωρίζει για να συμμετέχει σε μιά ομάδα υψηλού επιπέδου και γενικότερα θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος από έναν Γερμανό για να προτιμηθεί.

Ερ: Αν είχες πρόταση από μια Ελληνική ομάδα θα ερχόσουν ?

Απ: Αυτή την περίοδο σίγουρα όχι - δεν είναι στους στόχους μου να παίξω σε μιά ελληνική ομάδα. Βέβαια στο μέλλον δεν θα απέρριπτα μιά πρόταση που θα ήταν προς όφελός μου.

Ερ:Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια ?

Απ: Να δουλέψω ακόμα πιό σκληρά και μέσα από την προπόνηση να βελτιωθώ περισσότερο.  Οσον αφορά τώρα το μέλλον μου στην ομάδα έχω κάποιες προτάσεις είτε να συνεχίσω στην ίδια ομάδα είτε να κάνω κάποια μεταγραφή, αλλά όλα αυτά είναι υπό συζήτηση με τον μάντατζέρ μου και την οικογενειά μου.  Θέλω να φτάσω όσο πιό ψηλά μπορώ και μακάρι κάποτε να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδος γιατί είναι τιμητικό να αγωνίζεσαι με την πατρίδα σου. Γιατί εμείς οι Ελληνες του εξωτερικού δεν περνάει στιγμή που να μην σκεφτόμαστε την Ελλάδα.

 

10 ατάκες του Γιόχαν Κρόιφ που θα σε κάνουν να δεις το ποδόσφαιρο Αλλιώς

2016-03-26 10:03


1) Τεχνική δεν είναι να μπορέσεις να κάνεις ποδαρακια  με τη μπάλα 1000 φορές. Ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό αν εξασκηθεί αρκετά. Και τότε μπορεί να πάει να δουλέψει σε τσίρκο. Τεχνική είναι να μπορέσεις να δώσεις την πάσα με ένα άγγιγμα, τη σωστή ταχύτητα και να τη στείλεις στο σωστό πόδι του συμπαίκτη σου.
2) Στις ομάδες μου ο τερματοφύλακας είναι ο πρώτος που επιτίθεται και ο επιθετικός ο πρώτος που αμύνεται.

3) Γιατί να μην μπορείς να νικήσεις μια πιο πλούσια ομάδα; Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να βάζει γκολ.

4) Οι παίκτες που δεν είναι πραγματικοί ηγέτες αλλά προσπαθούν να είναι ρίχνουν φταίξιμο στους άλλους παίκτες όταν κάνουν λάθος. Οι πραγματικοί ηγέτες στο γήπεδο ξέρουν ήδη ότι οι παίκτες κάνουν λάθη.
5) Τι είναι η ταχύτητα; Τα αθλητικά μέσα συχνά μπερδεύουν την ταχύτητα με τη διορατικότητα. Αν όμως αρχίσω να τρέχω λίγο πιο πριν από τον άλλον μοιάζω πιο γρήγορος.

6) Όταν παίζεις σε ένα αγώνα είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι θα έχει τη μπάλα στα πόδια σου για περίπου τρία λεπτά κατά μέσο όρο. Το σημαντικό λοιπόν είναι τι κάνεις τα υπόλοιπα 87 λεπτά. Αυτό που καθορίζει το αν είσαι καλός παίκτης ή όχι.

7) Η ποιότητα χωρίς αποτελέσματα είναι ανούσια, τα αποτελέσματα χωρίς ποιότητα είναι βαρετά.

8) Νιώθω άθλια όταν πραγματικά ταλέντα απορρίπτονται λόγω στατιστικών. Με βάση τα σημερινά κριτήρια του Άγιαξ θα με είχαν απορρίψει. Όταν ήμουν 15 δεν μπορούσα να κλοτσήσω τη μπάλα πάνω από 15 μέτρα με το αριστερό μου πόδι και 20 με το δεξί. Η τεχνική και το όραμα μου δεν είναι ανιχνεύσιμα από τους υπολογιστές.

9) Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα.

10) Είμαι πρώην παίκτης, πρώην τεχνικός διευθυντής, πρώην προπονητής, πρώην μάνατζερ, πρώην επίτιμος πρόεδρος. Μια όμορφή λίστα που δείχνει ότι όλα έχουν ένα τέλος.

 

Στην Ολλανδική Ντεν Χάαγκ του Ρίτσαρντ Κνόπερ δοκιμάζεται ο Πάππας του Άρη (photo)

pappas_knopper
 

Το όνειρο της Ευρώπης κυνηγάει ποδοσφαιριστής του Άρη… Ο νεαρός υψηλόσωμος σέντερ φορ του Άρη (γεννημένος το 2001) Γιώργος Πάππας έχει επιλεχθεί και δοκιμάζεται από αντίστοιχο (Κ17) τμήμα της Oλλανδικής Ado Den Haag στη Χάγη. 

Είναι το δεύτερο ταξίδι του νεαρού στην Ολλανδία αφού προηγήθηκε μια αξιολόγησή του μέσω της εταιρείας που τον εκπροσωπεί Soccer Promo και του μάνατζερ του Σπύρου Μαραθωνίτη.

Όπως ενημέρωσε το σάιτ του ατζέντη: «Στην πρώτη του προπόνηση με την Ado Den Haag ο Γιώργος έμεινε ενθουσιασμένος με τις εγκαταστάσεις, την προπόνηση,την φιλική συμπεριφορά των συμπαικτών του καθώς και με την υποδοχή που του επιφύλαξαν.  Την δεύτερη μέρα ακολουθεί διπλή προπόνηση μεσημέρι και απόγευμα με ενδιάμεσο γεύμα της ομάδας.  Τον παίκτη συνοδεύει η οικογένειά του καθώς και εκπρόσωπος της εταιρείας Soccer Promo η οποία εκπροσωπεί ήδη αρκετούς ποδοσφαιριστές στην Ολλανδία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονητής στην Κ17 της Ολλανδικής ομάδας είναι ο Ρίτσαρντ Κνόπερ, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που φόρεσε τη φανέλα Άρη την περίοδο 2002-03.

ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

2016-02-03 11:14

Πολύ λίγοι έχουν αναρωτηθεί πόσοι άνθρωποι δουλεύουν για έναν ποδοσφαιριστή που έχει υψηλούς στόχους για να το βοηθήσουν να καθιερωθεί και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.  Ακόμα περισσότεροι σχεδόν ποτέ δεν μαθαίνουν ποιος πραγματικά βοηθά έναν αθλητή είτε να γίνει καλύτερος είτε να σταθεροποιήσει την απόδοσή του.

Ξεκινώντας συνήθως γνωρίζουμε τον ποδοσφαιριστή από την ομάδα που παίζει, μετά τον προπονητή του, τον βοηθό, τον γυμναστή άντε και τον manager του.  Όμως δεν είναι μόνο αυτοί που δημιουργούν ένα αθλητή.  Συνήθως λοιπόν ο manager του έχει δίπλα στον ποδοσφαιριστή του κι άλλους ανθρώπους που χρειάζεται ο αθλητής του όπως προσωπικό γυμναστή, προσωπικό προπονητή, σίγουρα έναν διατροφολόγο και σίγουρα έναν άνθρωπο που ασχολείται με τα ΜΕDIA, φτιάχνοντας το αθλητικό του προφίλ που βγαίνει προς τον κόσμο και όχι μόνο.

Ξεκινώντας λοιπόν στο κομμάτι αθλητής, ο αθλητής λαμβάνει εξειδικευμένες υπηρεσίες προσαρμοσμένες πάνω του και στις δικές σου ανάγκες.  Αν πιστεύει κανείς ότι ένας αθλητής απλά πηγαίνει στην προπόνηση της ομάδας του σαν υπάλληλος πλανιέται ηχτρά.  Δεν συμβαίνει ποτέ αυτό και βέβαια δουλεύει αρκετές ώρες κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες και με συγκεκριμένους ανθρώπους.  Ξεχάστε του τύπου «κάθομαι και τρέχω μόνος μου για να φτιάξω φυσική κατάσταση ή πάω σ’ένα γυμναστήριο και κάνω βάρη ανεξέλεγχτα για να φτιάξω δύναμη».  Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από μόνος του δεν της παίρνει κανείς σοβαρός αθλητής υψηλού επιπέδου.  Τα πάντα γίνονται με καθοδήγηση από ομάδα που δουλεύει γι αυτόν και τις δικές του ανάγκες.  Πάμε τώρα στα Social Media και το προφίλ του το οποίο είναι το ίδιο σημαντικό για έναν αθλητή υψηλών προδιαγραφών αφού είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω.  Και εκεί βέβαια μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων ασχολούνται γι αυτόν τον λόγο.  Facebook, Twitter, Instagram παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάδειξη, προώθηση και image ενός αθλητή μιάς και προσελκύουν πολύ κόσμο που θέλει να ενημερώνεται.  Βέβαια μην φανταστείτε ποτέ ότι ο αθλητής ασχολείται συνέχεια με αυτό.  Εχει λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων που κάνει ακριβώς αυτό.  Συνεντεύξεις, διαφημίσεις και ότι άλλο μπορεί να συνεπάγεται με όλα αυτά που χαρακτηρίζουν έναν αθλητή .  Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων τα διαχειρίζεται, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.

 

Οπότε να ξέρετε ότι πίσω από έναν επιτυχημένο ποδοσφαιριστή κρύβονται πολλοί άνθρωποι για να είναι πετυχημένος……..

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ

 

πως περνούν το 24ωρό τους τα παιδιά που βρίσκονται  στην παγκοσμίου φήμης Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη La Masia;

Δείτε το βίντεο

Kι άλλος Ελληνας δοκιμάζεται στην Ολλανδική Excelsior

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Καλύβα γεννημένος το 1999 που στην Ελλάδα αγωνίζεται στα Πράσινα Πουλιά Καλαμάτας στην ανδρική ομάδα.  Είναι το δεύτερό του ταξίδι στην Ολλανδία όπου έχει επιλεγεί να δοκιμαστεί στην Εxcelsior Κ19, η οποία στον όμιλό της είναι πρώτη στην βαθμολογία.  Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός  που βλέπει τον κόσμο από τα 1,92cm έχει κάνει τους Ολλανδούς να μιλούν με τα καλύτερο λόγια.  Την Κυριακή συμμετείχε σε τουρνουά Κ17 όπου βραβεύτηκε ως MVP αμυντικός του τουρνουά.  Στην Excelsior που δοκιμάζεται έχει βρει κι άλλον ένα Ελληνα τον Χρήστο Μαραθωνίτη ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται με τα χρώματα της ExcelsiorKαι οι δύο παίκτες έχουν κάτι κοινό αφού τους εκπροσωπεί το ίδιο γραφείo Soccer Promo Management.  Toν Γιάννη Καλύβα συνοδεύουν στην Ολλανδία ο Manager του Σπύρος Μαραθωνίτης μαζί με τον Ολλανδό συνεργάτη του Ton Jenner.

 

 

Οι 20 ομάδες  με τις καλύτερες ακαδημίες:

1-Άγιαξ (Ολλανδία)

2-Παρτιζάν (Σερβία)

3-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

4-Διναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)

5-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

6-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)

7-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

8-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)

9-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

10-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

11-Φέγενορντ (Ολλανδία)

12-Διναμό Κιέβου (Ουκρανία)

13-Διναμό Μινσκ (Λευκορωσία)

14-Πόρτο (Πορτογαλία)

15-Λιόν (Γαλλία)

16-MTK Βουδαπέστης (Ουγγαρία)

17-Χέρενφεν (Ολλανδία)

18-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

19-Βοϊβοντίνα (Σερβία)

20-HJK Ελσίνκι (Φινλανδία)

Οι χώρες με τις περισσότερες ομάδες που βρίσκονται στον πίνακα με τις 100 καλύτερες ακαδημίες

1-Γαλλία (14)

2-Ολλανδία (8)

3-Ουκρανία (8)

4-Σλοβακία (6)

5-Σερβία (6)

6-Κροατία (5)

7-Φινλανδία (4)

Στη θέση 8 με 3 ομάδες με δυνατές ακαδημίες βρίσκονται οι Ουγγαρία, Αυστρία, Ελβετία, Σουηδία και Δανία

Τα 10 συμπεράσματα

 

 

-Ο Άγιαξ από ομάδα μοντέλο των προηγούμενων δεκαετιών έχει εξελιχθεί σε εργοστάσιο μοντέλο παραγωγής παικτών.

-Οι Άγγλοι δεν έχουν ούτε ακαδημίες, ούτε Εθνική ομάδα. Έχουν, όμως, λεφτά.

-Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία είναι οι μόνες χώρες που έχουν μια αναλογία ανάμεσα σε αυτό που παράγουν και σε αυτό που προσφέρουν

-Σλοβακία και Φινλανδία είναι μεγάλες ποδοσφαιρομάνες!

-Πού είναι η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Ρόμα; Από Ιταλία στην λίστα βρίσκονται μόνο η Ίντερ και η Αταλάντα.

-Τα άπειρα λεφτά που έπεσαν τα τελευταία χρόνια σε Ρωσία και Ουκρανία δεν πήγαν μόνο στις μεταγραφές, αλλά και στις ακαδημίες.

-Η Τουρκία δεν έχει ούτε μία ομάδα στη λίστα.

-Αν οι Γάλλοι δεν πουλούσαν σαν τρελοί θα χαν σαρώσει τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

-Τα πρωταθλήματα δεν τα φέρνουν οι ακαδημίες (βλ. Ολυμπιακός, Γιουβέντους, Τσέλσι).

-Μπαρτσελόνα και Σαχτάρ έχουν την καλύτερη αναλογία μεταξύ ομάδας και ακαδημίας.

* Το βασικό κριτήριο για το ποια ομάδα είναι καλή έχει να κάνει με το πόσοι παίκτες από της ακαδημίας της κάθε ομάδας αγωνίζονται στα 31 πιο προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

Οποιος λέει ότι αυτά δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο, διαβάστε την ιστορία του Τζέιμι Βάρντι του 1ου σκόρερ αυτή την στιγμή στην Premiere League

2015-10-28 21:10

Ο παντελώς άγνωστος μέχρι πρότινος Τζέιμι Βάρντι και νυν πρώτος σκόρερ της Premier League για να παίξει μπάλα έκανε το σκ…ό του παξιμάδι, έφτασε στα πρόθυρα της φυλακής, δούλεψε στην φάμπρικα και τώρα ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός. Αλήθεια, ποιος στην ευχή είναι αυτός ο Τζέιμι Βάρντι;

ιστεύεις ότι είχες μία δύσκολη μέρα; Για διάβασε λίγο αυτή: «Ξυπνούσα στις 7 το πρωί για να πάω κατευθείαν στο εργοστάσιο. Σχολούσα στις 4:15, 4:30. Κατευθείαν στο αυτοκίνητο και τρέξιμο για να προλάβω να πάω στο Χάλιφαξ. Στάση σε οποιοδήποτε βενζινάδικο είχε φαγητό. Έπρεπε να βάλω κάτι στο στομάχι μου. Οτιδήποτε! Δεν γινόταν να πάω νηστικός για προπόνηση. Μετά ποδόσφαιρο. Χωρίς κανόνες. Χωρίς όρια. Σε αυτές τις κατηγορίες το ξύλο πέφτει ασταμάτητο ακόμα και σε κάθε προπόνηση. Τελειώναμε κατά τις 10-11 το βράδυ. Επιστροφή στο σπίτι, πτώμα. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να σύρω το κορμί στο κρεβάτι για ύπνο. Τίποτα άλλο». Αυτή είναι η ιστορία του πρώτου σκόρερ της φετινής Premier League!

Πιστεύεις ότι η φύση σε αδίκησε; Για διάβασε λίγο αυτό: «Ήταν η χειρότερη μέρα στην ζωή μου. Την ημέρα που η ομάδα της καρδιάς μου, η ομάδα που υποστήριζα από μικρό παιδί, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ με έδιωξε από τις ακαδημίες της, όταν ήμουν 16 ετών, επειδή ήμουν πολύ μικρόσωμος και δεν προβλεπόταν να πάρω άλλο ύψος, έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Πίστευα ότι τελείωσε η ζωή μου. Ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν είναι για μένα. Εκείνο το καλοκαίρι -ανεξήγητα- πήρα 20 πόντους. Αυτό έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα, αφού έπρεπε να συνηθίσω το νέο μου κορμί. Έμεινα εκτός ποδοσφαίρου για 8 μήνες, αλλά ευτυχώς ένας κολλητός μου, με ενημέρωσε πως υπάρχει μία θέση κάπου στην Στόκμπριτζ». Αυτή είναι η ιστορία του πρώτου σκόρερ της φετινής Premier League!

Πιστεύεις ότι αγαπάς αλήθεια αυτό που κάνεις; Για διάβασε λίγο αυτό: «Ακόμα κι αν το χτυπούσες με ένα σφυρί ήταν αδύνατον να το σπάσεις! Ένας μεταλλικός κρίκος, με ένα τσιπάκι τον οποίο φορούσα στον αστράγαλο νύχτα - μέρα για να μπορεί να με εντοπίζει ανά πάσα ώρα η αστυνομία. Μέχρι τις 8 το βράδυ έπρεπε υποχρεωτικά να είμαι σπίτι. Αν τα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν πολύ μακριά, μπορούσα να παίξω μόνο μία ώρα. Αν ήμασταν τυχεροί και κερδίζαμε, γινόμουν αλλαγή, πηδούσα τον φράχτη και κατευθείαν στο αμάξι των γονιών μου, ώστε να προλάβω να είμαι σπίτι στην ώρα μου. Αυτό κράτησε για 6 μήνες».  Αυτή είναι η ιστορία του πρώτου σκόρερ της φετινής Premier League!

Τίποτα δεν του χαρίστηκε. Τίποτα δεν του δόθηκε έτοιμο. Η ιστορία του Τζέιμι Βάρντι δεν είναι από αυτές τις φανταχτερές, όπου ο Θεός  προίκισε κάποιον με εξωπραγματικά χαρίσματα. Δεν υπήρξε ποτέ του παιδί - θαύμα. Δεν έπαιξε ποτέ σε καμία ακαδημία μεγάλης ομάδας. Για την ακρίβεια, δεν έπαιξε ποτέ σε μεγάλη ομάδα. Δεν είναι μικρός (28). Ούτε ταλέντο. Μέχρι πριν από 5 χρόνια το ταβάνι του ήταν η Conference, η 5η τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας. Το βδομαδιάτικο του από την μπάλα ήταν ένα απλό χαρτζιλίκι των 30 λιρών! Σήμερα, εκείνα τα σκ…ά που έτρωγε στα βενζινάδικα έχουν μετατραπεί χαβιάρι. Ότι αγγίζει -ως άλλος Μίδας- γίνεται χρυσός!

Ο μαγκάκος από το Σέφιλντ έγινε μόλις ο 5ος Άγγλος παίκτης που σκοράρει για 7ο σερί ματς στην Premier League, και μοστράρει πια το όνομα του δίπλα σε αυτά των Άλαν Σίρερ και Ίαν Ράιτ. Με 10 γκολ είναι πρώτος σκόρερ της φανταχτερής Premier League και την πλάτη του βλέπουν παίκτες, που κόστισαν όσο το μισό χρέος της Ελλάδας. «Είναι ο δικός μας Νεϊμάρ», όπου λέει ο νυν τεχνικός του στην Λέστερ και λάτρης του βερμπαλισμού, Κλαούντιο Ρανιέρι. Ναι, αλλά… who the fuck is Jamie Vardy?

Είναι ο… κανένας και έρχεται από την χώρα του πουθενά! Είναι η ενσάρκωση του παραμυθιού της Σταχτοπούτας, μόνο που εδώ αντί για γοβάκι έχουμε ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες: «Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα κάτι τέτοιο ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια», ομολογεί με ειλικρίνεια. Ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει μεροκάματο. Μόλις ενηλικιώθηκε έπιασε δουλειά κατευθείαν στην φάμπρικα. Δούλευε ως συγκολλητής μεταλλικών σωμάτων σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε προσθετικά μέλη. Ζόρικη δουλειά. Καμίνια, καμινέτα, φλόγιστρα, κουβαλήματα, ζέστες, ταλαιπώρια κανονική. Μαζί με αυτό και λίγη μπάλα. Στην Στόκμπριτζ (2007-10), ομάδα 8ης κατηγορίας, για 30 λίρες την εβδομάδα, σε γήπεδα χοιροστάσια, όπου η κλωτσιά πήγαινε σύννεφο. «Η δουλειά ήταν πολύ επίπονη. Έπρεπε να κουβαλάμε πράγματα και να τα τοποθετούμε σε καυτούς φούρνους κι αυτό γινόταν εκατοντάδες φορές την ημέρα. Η πλάτη μου κάθε μέρα ήταν χάλια. Κάποια στιγμή έπρεπε να διαλέξω». 

Η ζωή είναι κάθε δευτερόλεπτο γεμάτη από εκατομμύρια επιλογές που προσδιορίζουν αυτό που είσαι. Για ορισμένους ένα ηλεκτρονικό τσιπάκι εντοπισμού στον αστράγαλο είναι όνειδος. Για άλλους τιμή και καμάρι: «Ήμουν έξω με έναν φίλο που είχε πρόβλημα ακοής και φορούσε ακουστικό και δύο τύποι θεώρησαν αστείο να αρχίσουν να τον κοροϊδεύουν, να τον προσβάλλουν και να τον χτυπούν. Δεν είμαι περήφανος από αυτό που έκανα, αλλά τον υπερασπίστηκα, όπως θα υπερασπιζόμουν κάθε φίλο μου. Αυτό με έμπλεξε. Επηρέασε την οικογένεια μου. Όλοι οι φίλοι μου ήταν έξω και διασκέδαζαν κι εγώ έπρεπε να μένω κλειδωμένος σπίτι. Ευτυχώς είχα μεγάλη συλλογή από DVD!». 

Θα ήταν ακόμα συγκολλητής αν το καλοκαίρι του 2010, η Χάλιφαξ (6ης κατηγορίας) δεν του εξασφάλιζε ένα καλό μισθό για να παίζει για αυτήν. Δώδεκά μήνες (αλλά και 30 γκολ αργότερα) ένα σκαλοπατάκι παραπάνω, στην Φλίτγουντ Τάουν (5ης κατηγορίας), που επένδυσε 150 ολόκληρα χιλιάρικα στον 24χρονο κανονιέρη! Τα πάντα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Μέσα σε ένα χρόνο το όνομα του Τζέιμι Βάρντι άρχισε να ξεφεύγει από τα στενά όρια των Non League κατηγοριών. Τόσο πολύ, που η Λέστερ δεν δίστασε να δώσει ένα εκατομμύριο λίρες για να τον βοηθήσει να κάνει άλμα τεσσάρων κατηγοριών στην ακριβότερη μεταγραφή παίκτη από την Conference! Τα πάντα έμοιαζαν μαγικά. Αυτόματα!

Πίσω από τον σημερινό Τζέιμι Βάρντι κρύβονται χιλιάδες ώρες δουλειάς. Μέχρι τα 25 του, ποτέ του δεν μπορούσε να προπονηθεί κάθε μέρα! Χρειαζόταν να βελτιώσει πια τα πάντα. Ήταν πια επαγγελματίας! Μετά από μία αναγνωριστική χρονιά, τα 16 του γκολ βοήθησαν τις «αλεπούδες» να ανέβουν στην Premier League. Ακόμα και η απλή συμμετοχή του εκεί, ήταν εξωπραγματική! Μέσα σε ένα απόγευμα τον έμαθε όλος ο πλανήτης, όταν έφτιαξε το πρώτο γκολ, κέρδισε δύο πέναλτι κι έβαλε το τέταρτο γκολ στο αδιανόητο 5-3 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως φέτος αυτό που συμβαίνει είναι... τρελό!

Δεν είναι απλά το γεγονός ότι έχει σκοράρει περισσότερα γκολ από ότι ολόκληρη η Λίβερπουλ (10 έναντι 9) ή όσα ο Ρονάλντο (7) και ο Μέσι (3) μαζί! Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές στην Premier League, αυτός που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες κι αυτός με τα περισσότερα τάκλιν! Παίζει σαν δαιμονισμένος στο όριο του τελευταίου αμυντικού, τρέχει σαν σκύλος και τελειώνει τις φάσεις λες και ρίχνει βότσαλα στην θάλασσα, αφού στα τελευταία του 20 παιχνίδια στην Premier League μετρά 14 γκολ και 5 ασίστ. Είναι πια βασικό στέλεχος της Εθνικής Αγγλίας, περιμένει πως και πως το καλοκαιρινό Euro και δεν ακούγεται πια ως φάρσα αυτό που γράφτηκε πως κοτζάμ Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί την περίπτωση του!

Ο Τζέιμι Βάρντι είναι η ζωντανή απόδειξη αυτού που έγραψε σοφά κάποτε ο Όσκαρ Ουάιλντ αναρωτώμενος: «τί αξία έχουν άραγε τα όνειρα, αν δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα;». Για σένα το λέω που τραγουδάς με μία βούρτσα στο χέρι, για σένα που υποδύεσαι ρόλους στα μάτια του καθρέφτη σου, για σένα που ονειρεύεσαι να γίνεις ο επόμενος Μέσι ή Μάικλ Τζόρνταν. Ναι, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου, αλλά είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι εσύ ο εκλεκτός; Είσαι σίγουρος ότι δεν κρύβεις ένα μικρό Τζέιμι Βάρντι μέσα σου;

 

ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Spelregels kennen?

 

 

Πολλές φορές εδώ στην Ελλάδα αναρωτιόμαστε πότε και ποιές ομάδες διδάσκουν τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου και πόσοι νεαροί παίκτες γνωρίζουν τους κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο.  Εγώ θα σας πω με βεβαιότητα ότι στο θεωρητικό κομμάτι και στους κανόνες του παιχνιδιού πέραν μερικών βασικών οι ελληνικές ομάδες δεν διδάσκουν τίποτα εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.  Και βέβαια το ίδιο και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που απλά στο site της μπορείς να βρεις τους κανόνες του παιχνιδιού.  Αλλά πολύ αμφιβάλλω αν μπήκε κάποιος στον κόπο να τους διαβάσει και να τους κατανοήσει ώστε να μπορέσει να τους διδάξει στους νεαρούς αθλητές.  Ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό να μάθουν τους κανόνες του παιχνιδιού ώστε με αυτόν τον τρόπο να έχουν άποψη για τις διαιτητικές αποφάσεις.  Η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει υποχρεώσει τις ομάδες και τους παίκτες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματά της να μάθουν τους κανόνες του παιχνιδιού.  Η διαδικασία γίνεται ως εξής : ο κάθε αθλητής που έχει δελτίο στην Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παραλαμβάνει κάθε χρόνο έναν προσωπικό κωδικό με τον οποίο μπαίνει σ'ενα ειδικό site που έχει δημιουργήσει η Ολλανδική Ομοσπονδία απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου παρακολουθώντας βίντεο μιάς φάσης επιλέγοντας την σωστή απάντηση ανάμεσα από 4 προκαθορισμένες απαντήσεις. Η απάντηση θα πρέπει να επιλεχθεί σε περιορισμένο χρόνο ο οποίος μετράει αντίστροφα. Υπάρχουν 5 επίπεδα ερωτήσεων. Αν δεν απαντηθούν σωστά οι ερωτήσεις ο αθλητής θα πρέπει να κάνει το τεστ από την αρχή.  Για να πάρει την έγκριση ο αθλητής από την Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι μπορεί να αγωνιστεί θα πρέπει να ξεκλειδώσει και τα 5 επίπεδα ερωτήσεων που υπάρχουν.  Σε περίπτωση που ένας αθλητής δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία αυτή σε μιά ορισμένη ημερομηνία που καθορίζεται από΄την Ολλανδική Ομοσπονδία τότε ο αθλητής τιμωρείται με 1 μήνα αποκλεισμό από τους επίσημους αγώνες της ομάδας του. Μέσα από αυτή την διαδικασία η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταφέρνει να μάθει στους νεαρούς αθλητές τους κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο.

Εδώ είναι το σχετικό site της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

www.voetbalmasterz.nl

Σπύρος Μαραθωνίτης

Soccer Promo Management

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 

Οι Ολλανδικές ακαδημίες φημίζονται εδώ και πολλά χρόνια παγκοσμίως για την δουλειά που κάνουν και την προσέγγιση και την φιλοσοφία που έχουν για τις ακαδημίες.  Αν ρωτήσει κάποιον που ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη ποιές είναι οι καλύτερες ακαδημίες η πρώτη χώρα που θα σκεφτεί είναι η Ολλανδία.  Η Ολλανδία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πραγματικό εργοστάσιο παραγωγής παικτών και αποδεικνύουν συνέχεια ότι οι Ολλανδοί γνωρίζουν καλύτερα ίσως από τον καθένα τον τρόπο ανάπτυξης και αξιοποίησης ποδοσφαιριστών.  Ολο αυτό από μόνο του τους κάνει να έχουν εύκολη πρόσβαση σε πραγματικά καλούς παίκτες ανά τον κόσμο, διότι όλοι θέλουν να ενταχθούν σε μιά Ολλανδική ομάδα και να μάθουν αν μη τι άλλο σωστά το ποδόσφαιρο.  Ολο το χρόνο λοιπόν οι Ολλανδικές ομάδες κατακλύζονται από ενδιαφέρον παικτών που θέλουν να κάνουν ένα δοκιμαστικό.  ΕΙδικά στο κομμάτι των ακαδημιών έχουν σίγουρα το πιό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα υποδομών με πολλές κατηγορίες που δεν ακολουθούν ποτέ την πρώτη ομάδα αλλά πρόκειται ουσιαστικά για παράλληλα πρωταθλήματα.  Εαν συνοψίζαμε όμως όλες αυτές τις κατηγορίες θα τις χωρίζαμε σε τρεις ουσιαστικές:

Επαγγελματικές ομάδες όπου η επιλογή των παικτών γίνεται ώς επί το πλείστο μέσω scouting.  Kαι σ'αυτό το κομμάτι οι Ολλανδοί τα πάνε περίφημα.  Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πολύ δύσκολα μπορεί ένα παιδί να κάνει έστω και ένα δοκιμαστικό χωρίς να έχει προταθεί από scouter της ομάδας ή κάποιο γραφείο manager που συνεργάζεται η ομάδα.  Για όσους θέλουν να πιστούν ακόμα περισσότερο προτείνω να επισκεφθούν ένα site Ολλανδικής επαγγελματικής ομάδας και να στείλουν ένα βιογραφικό για να δούν και μόνοι τους ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα απαντήσουν ότι δεν δοκιμάζουν παίκτες έτσι και ότι λειτουργεί τμήμα scouting για αυτό το λόγο, και βέβαια δεν κάνουν ανοικτά δοκιμαστικά όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα.  Με λίγα λόγια το συμπέρασμα είναι ότι φιλτράρουν πολύ τις επιλογές τους και δεν χάνουν τον χρόνο τους.  Μπορεί να ακούγεται πολύ σκληρό αλλά είναι μιά πραγματικότητα που οφείλεις να σεβαστείς.

Ερασιτεχνικές ομάδες (υψηλού επιπέδου) όπου ναι μεν είναι ερασιτεχνικές αλλά είναι πολύ υψηλού επιπέδου.  Η προσέγγιση σε αυτές τις ομάδες στις περισσότερες τουλάχιστον είναι πιό εύκολη.  Τέτοιες ομάδες θα τις δείτε να ανταγωνίζονται ακόμα και επαγγελματικές ομάδες και βέβαια λειτουργούν σαν προετοιμασία για παίκτες για την πρώτη κατηγορία των επαγγελματικών ομάδων, γιατί ουσιαστικά είναι η κατηγορία απ όπου βλέπουν παίκτες οι επαγγελματικές ομάδες.  Πρόκειται για ομάδες όπου επιλέγουν με πολύ αυστηρά κριτήρια παίκτες.  Υπάρχει ενεργό scouting καθώς και συνεργαζόμενα γραφεία manager.  Η διαφορά τους από τις επαγγελματικές ομάδες είναι ότι πολύ πιό εύκολα δέχονται έναν ποδοσφαιριστή να τον δούν.

Ερασιτεχνικές μαζικού αθλητισμού όπου σ'αυτή την κατηγορία η φιλοσοφία των ομάδων είναι να ασχολούνται με παιδιά που θέλουν να διασκεδάσουν και να μάθουν ποδόσφαιρο.  Πρόκειται για μαζικό αθλητισμό και εδώ βέβαια γίνεται προεργασία και τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν προετοιμάζονται για να μπούν στην αμέσως επόμενη κατηγορία που περιγράψαμε παραπάνω και ποτέ κατευθείαν στις επαγγελματικές ομάδες.

Οπως λοιπόν καταλαβαίνετε οι Ολλανδοί έχουν στάδια/επίπεδα των παικτών, ουσιαστικά είναι ένα σχολείο που το ακολουθούν πιστά και σε βάθος χρόνου έχει αποδειχθεί ότι αυτός ο προγραμματισμός που γίνεται έχει βοηθήσει το Ολλανδικό ποδόσφαιρο να δημιουργήσει ένα πραγματικό εργοστάσιο ποδοσφαιριστών που πολλές χώρες και ομάδες προσπαθούν να μιμηθούν.

Σπύρος Μαραθωνίτης

Soccer Promo Management

Στην ΝΕΡΙΤ PLAS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ ΑΘΛΗΤΙΚΉ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ είχε αφιέρωμα στον ΧΡΉΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ MANAGER ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο παγκοσμίως έχει αλλάξει και αλλάζει συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς, εκσυγχρονίζεται και προσπαθεί να επιτύχει όσον το δυνατόν υψηλότερα στανταρντς.  Στην προσπάθεια της καλύτερης οργάνωσης από πλευράς σχέσης αθλητών - ομάδας - αξιολόγησης καθώς και δικαιωμάτων παικτών και βέβαια την προώθηση των αθλητών.  Ο ενδιάμεσος άνθρωπος που μπορεί να αναλάβει κάτι τέτοιο ονομάζεται Manager.  Σκοπό λοιπόν έχει να προτείνει έναν παίκτη σε μιά ομάδα που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει για να επιτύχει τους στόχους της.  Οι στόχοι δεν είναι μόνο αγωνιστικοί είναι και οικονομικοί.  Μιά σοβαρά οργανωμένη ομάδα η οποία έχει πλάνο κοιτάει και το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει μεσομακροπρόθεσμα από έναν παίκτη που έχει στις τάξεις της.  Μιά καλή προσθήκη παίκτη και μιά καλή πορεία της ομάδας μπορεί να απογειώσει την αξία ενός ποδοσφαιριστή και ένας καλός Manager θέλει πάντα να ανεβαίνουν οι μετοχές ενός παίκτη του, έτσι είναι κερδισμένοι όλοι.  Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο λοιπόν δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου που δεν έχει συνεργασία με κάποιον Manager.  Στο εξωτερικό ειδικά και στα υψηλά πρωταθλήματα Αγγλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Ιταλίας, δεν δοκιμάζονται καν ούτε μικρά παιδιά χωρίς την μεσολάβηση ενός Manager.  Οι λόγοι είναι απλοί: πρώτον δύσκολα πλέον ένας υψηλού επιπέδου παίκτης δεν θα έχει κάποια συνεργασία με γραφείο Manager ακόμα και σε πολύ μικρή ηλικία.  Ενας Manager κοιτάει πάντα να ανακαλύψει καλούς παίκτες και να έχει τα δικαιώματά τους.  Δεύτερον ο καλός παίκτης πάντα θέλει έναν σύμβουλο που θα μπορέσει να τον προωθήσει και να τον συμβουλέψει καθώς και να διαφυλάξει τα συμφέροντά του.  Η σχέση Manager - Αθλητή - Ομάδας πρέπει να είναι μιά σχέση εμπιστοσύνης και αυτό τον επιτάσει πλέον το σύγχρονο ποδόσφαιρο.  Είναι μιά αλυσίδα που τουλάχιστον στον Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πολύ δυνατή, ο ένας κρίκος έχει ανάγκη τον άλλον.  Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια γίνονται κάποια βήματα στον να οργανωθεί και αυτό το κομμάτι μιάς και επικρατεί μεγάλη ανακατοσούρα.  Ολο και πιό πολύ πλέον αντιλαμβάνονται ότι έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει το ποδόσφαιρο.  Οι γονείς προσπαθούν να γίνουν Manager των παιδιών τους χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις, γνωριμίες και τρέχουν από δώ και από κει με συνήθως καταστροφικά αποτελέσματα για τον αθλητή.  Οι ελληνικές ομάδες ακόμα και σήμερα δημιουργούν ανοικτά δοκιμαστικά δηλαδή ελάτε όποιος θέλει να δοκιμαστεί ανεξαρτήτως επιπέδου, θεσμός που εδώ και χρόνια δεν υπάρχει στο εξωτερικό.  Καμία σοβαρή ομάδα δεν κάνει ανοικτά δοκιμαστικά πλέον στην Ευρώπη, το θεωρούν χάσιμο χρόνου και για μένα προσωπικά είναι διότι δεν υπάρχει κανένα φιλτράρισμα πριν.  Σε αντίθετη περίπτωση ένας Manager ποδοσφαίρου δεν θα πρότεινε κανέναν κακό παίκτη να δοκιμαστεί σε μιά ομάδα ανεξάρτητα από την κατάληξη εάν η ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει ή όχι.  Ο λόγος είναι απλός, κανείς Manager δεν θέλει να χαλάσει το όνομά του και την αξιοπιστία του απέναντι στην ομάδα προτείνοντας έναν παίκτη μη ικανό.  Οπότε την ομάδα την συμφέρει να συνεργάζεται με γραφεία Manager αφού αυτά αναλαμβάνουν το πρώτο φιλτράρισμα.  Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν θα θελε να μιλάει με ένα πατέρα ή μητέρα που νομίζει ότι έχει τον Μέση & τον Ρονάλντο μαζί και δεν θα μπορεί να αντιληφθεί τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει μία ομάδα ενώ σε αντίθετη περίπτωση προτιμά να μιλά με έναν Manager που είναι γνώστης των καταστάσεων.  Συνοψίζοντας λοιπόν, δεν υπάρχει παίκτης υψηλού επιπέδου ή τουλάχιστον παίκτης που να προσπαθεί να πιάσει το υψηλό επίπεδο χωρίς να εκπροσωπείται από κάποιο γραφείο Manager.  Κοινώς ο Manager είναι ο ποδοσφαιρικός πατέρας ενός αθλητή και σύμβουλός του σε αυτό το ποδοσφαιρικό ταξίδι του. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον και θα πρέπει να είναι μιά σχέση εμπιστοσύνης.
 
 
Σπύρος Μαραθωνίτης
Soccer promo Management
Technical Director

ΗΡΘΑΝ SCOUTER ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?)

Δεν ξέρω γιατί πολλοί πιστεύουν ότι κάποια στιγμή, δε μπορει…….καποιος scouter θα πάρει το αεροπλάνο να έρθει να δει τι γίνετε στις ακαδημίες της Ελλάδας και εκεί που δεν το περιμένει κανεις….οπου δει παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο θα επιλέξει και θα αρχίσει να καταγράφει στοιχεία μήπως και βρει το επόμενο ταλέντο που θα στελεχώσει την ακαδημία του. Το δεύτερο σενάριο είναι να πάει λίγο πιο οργανωμένα για να βρει αρκετά παιδιά μαζί για παράδειγμα, σε ένα τουρνουα,για να βρει το επόμενο ταλέντο του. Ακούγονται ωραία αυτά τα δυο σεναρια,αλλα πιστέψτε με δεν έχουν καμία πιθανότητα. Η εμπειρία μου με έχει διδάξει ότι ποτέ δε γίνετε έτσι. Για να ξεκινήσει ένας scouter να μπει στο αεροπλάνο και να πάει καπου,πρεπει να έχει από πριν πληροφορίες, τις οποίες τις παίρνει από συνεργάτες του ή από manager. Σε αγώνες προτιμούν να πηγαίνουν σε Εθνικές ομάδες και κατ εξαίρεση Διεθνή φιλικά, συνήθως μετά από πρόσκληση ή πληροφορία συγκεκριμένη. Όταν μιλάμε για scouter μιλάμε για scouter εξωτερικού, γιατί scouter Ελληνικών ομάδων μπορείς να δεις σε μια ακαδημία ,αν και πάνω κάτω ισχύουν τα ιδία με τους ξένους. Το βασικό ερώτημα είναι υπάρχει πιθανότητα να δει κάποιος ένα παιδί στο εξωτερικο;;;….και βέβαια απανταω εγώ, όμως χρειάζεται οργάνωση. Η πιο συνηθισμένη μέθοδο που συναρτάει κάνεις είναι να αποστέλλουν οι γονείς βιογραφικό των παιδιών και video στο e-mail των ομάδων περιμένοντας μήπως κανείς τους απαντήσει. Προσωπικά για μένα αυτός , είναι χαμένος χρόνος γιατί κανείς δεν θα μπει στη διαδικασία να διαβάσει ένα βιογραφικό ή να δει ένα video που έχει φτιάξει ένας γονιός. Το facebook και όλα τα παρεμφερή είναι μια από τις τελευταίες μόδες που χρησιμοποιούν οι γονείς ανεβάζοντας video και φωτογραφίες των παιδιών τους πιστεύοντας ότι κάποιος scouter μπορεί να τα δει. Πλανιέστε οικτρά αν νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρει κάποιος το επόμενο ταλέντο. Μια τρίτη μέθοδος ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό στη μόδα, κάποια site που σου έλεγαν να δημιουργήσεις το profile σου έναντι αμοιβής και σου υπόσχονταν ότι μέσα από εκεί θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή scouter ομάδων και βέβαια αυτό το μοντέλo απέτυχε παταγωδώς και ποτέ δεν είδε κανείς κανέναν. Ο μόνος πραγματικός τρόπος λοιπόν για να δουν στο εξωτερικό ένα παιδί  είναι να το οργανώσει κάποιος ειδικός αυτό το ταξίδι. Υπάρχουν  αδειοδοτημένοι FIFA manager αλλά και εταιρίες που διοργανώνουν κάτι τέτοιο. Θέλει όμως πολύ προσοχή στην επιλογή που θα κάνετε. Δειλά Δειλα  και κάποιες ακαδημίες οργανώνουν κι αυτές ταξίδια στο εξωτερικό (ένα πρόσφατο παράδειγμα του Γιωτσα στη Γερμανία) και βέβαια είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Το ταξίδι το πληρώνετε εξολοκλήρου εσείς, στη περίπτωση του manager θα πρέπει να έχει πειστεί για το ταλέντο του παιδιού σας και συνηθίζετε να καλύπτετε και τα έξοδα του από τη στιγμή που θα το συνοδέψει. Συμπέρασμα: Όχι δεν είναι δύσκολο να δοκιμαστεί κανείς στο εξωτερικό , το δύσκολο είναι να τον κρατήσουν. Πιστέψτε με όμως η εμπειρία είναι μοναδική.

 Σπύρος Μαραθωνίτης Public Relations Manager soccerpromo.info

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ : ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 
3

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα ήταν η πρώτη εκπομπή του Σπύρου Μαραθωνίτη,στην ενότητα DUM...SPYRO...SPERO... στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο του OURBOYS (www.radio.ourboys.gr),αφού ασχολήθηκε με το θέμα των μεταγραφών σε μικρους,ηλικιακά,ποδοσφαιριστές. 

Ενα θέμα ,που ,πραγματικά καίει γονείς  και αθλητές.

 

Ακούστε ,ξανά,την εκπομπή του Σπύρου Μαραθωνίτη,που μεταδόθηκε τη Κυριακή 8/9/13,στις 9το βράδυ.

Ο Σπύρος Μαραθωνίτης με την εκπομπή του DUM...SPYRO...SPERO... είναι κοντά σας ,κάθε Κυριακή στις 9 το βράδυ,στη Διαδικτυακή Ραδιοσυχνότητα www.radio.ourboys.gr.

 

Νέα

SOCCERPROMO MANAGEMENT ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

2019-08-10 11:13
Η Soccerpromo management ιδρύθηκε το 2010  με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και σε ποδοσφαιρικά club. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Βουλγαρία. Παραρτήματα της βρίσκονται στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ολλανδία και στην Γερμανία. Οι υπηρεσίες που...

Μεγάλη επιτυχία και φέτος στο camp που διοργανώσε στην Αμερική το University of New Hampshire( Σπουδές και ποδόσφαιρο)

2019-08-08 10:16
Μεγάλη επιτυχία και φέτος στο camp που διοργανώσε στην Αμερική το University of New Hampshire Που είναι ένα από τα 25 καλύτερα πανεπιστήμια στην Αμερική η ποδοσφαιρική ομάδα του αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία NCAA της Αμερικής Για μια ακόμη χρονιά συμμετείχαν και Έλληνες με μερικούς από...

Ακριβώς πρίν 16 χρόνια σαν σήμερα ο Cristiano Ronaldo C7 έπειθε τον Alex Ferguson να τον πάρει στην μεγάλη τότε ομάδα της Manchester United

2019-08-06 14:18
Ακριβώς πρίν 16 χρόνια σαν σήμερα ο Cristiano Ronaldo C7 έπειθε τον Alex Ferguson να τον πάρει στην μεγάλη τότε ομάδα της Manchester United Ήταν ένας φιλικός αγώνας προετοιμασίας Προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν ο γνωστός σε όλους μας Φερνάντο Σάντος Το...

Ρεκόρ εσόδων 28 δισ. για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

2019-06-11 16:00
Ρεκόρ εσόδων 28 δισ. για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο   Μεγάλη έρευνα, σύμφωνα με την οποία η αγορά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αύξησε σημαντικά τα έσοδά της, δημοσίευσε η Deloitte. Όπως προκύπτει, τα συνολικά έσοδα των πέντε μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Premier League, Serie A, LaLiga,...

Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου Δύο παίκτες που έκριναν μία ολόκληρη χρονιά Σωκράτης Φιτανιδης Χρήστος πεταλωτής

2019-05-19 08:44
Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου  Δύο παίκτες που έκριναν μία ολόκληρη χρονιά Σωκράτης Φιτανιδης Χρήστος πεταλωτής Στο ποδόσφαιρο όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα μία λάθος κίνηση ή μία σωστή μπορεί να κρίνει μία ολόκληρη χρονιά Υπάρχουν...

Σπουδές και ποδόσφαιρο ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΥ SOCCERPROMO MANAGEMENT

2019-04-24 17:46
Σπουδές και ποδόσφαιρο  ΓΕΡΜΑΝΙΑ   Η SOCCERPROMO αναλαμβάνει  και δημιουργεί  πακέτα  για νεαρούς  αθλητές  που θελουν να συνδυάσουν  της σπουδές στην Γερμανία  και το ποδόσφαιρο από  ηλικία  16 χρόνων  και  πάνω ...

Αλέξανδρος Πασχαλάκης διαβάστε την ιστορία του μήπως τελικά ειναι ο Σούπερμαν?

2019-04-23 09:29
Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο τερματοφύλακας που μέχρι να εδραιωθεί και να τον πιστέψουν στον ΠΑΟΚ, πέρασε από Σαράντα Κύματα και από πάρα πολλές ομάδες που δεν του έδωσαν ποτέ την δέουσα σημασία. Η ιστορία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη αναδεικνύει πολλά πράγματα, η θέση του τερματοφύλακα, έτσι...

τα ζευγάρια των μπαράζ στη Γ εθνικη {ΕΛΛΑΔΑ}

2019-04-22 13:09
τα ζευγάρια   των μπαράζ στη Γ εθνικη  {ΕΛΛΑΔΑ}  Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 5/5 και οι επαναληπτικοί 12/5. Αναλυτικά τα ζευγάρια: Τριγλία-Νέστος Χρυσούπολης Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός Διαγόρας Ρόδου-Καλαμάτα Αιολικός-Ιωνικός  

Έτσι υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα ο Μέσι άλλαξε το ποδόσφαιρο

2019-04-15 07:53
Έτσι υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα  ο Μέσι άλλαξε το ποδόσφαιρο Τότε που το παιδί… θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου άφησε το Ροζάριο της Αργεντινής, πηγαίνοντας στις αποδεδειγμένα κορυφαίες ποδοσφαιρικές ακαδημίες του κόσμου. Αυτή η μετακίνηση έχει, πάντως, πολύ...

Ο ΓΑΣ Ιάλυσος του Σάκης Παπαβασιλείου ο πρωτος επισημος πρωταθλητης της Γ' Εθνικής

2019-04-14 17:33
Σάκης Παπαβασιλείου ο «εκλεκτός» Προπονητής με μέταλλο νικητή, φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.  O Ιαλυσός στα μέσα της χρονιάς αναζήτησε έναν προπονητή ικανό  να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη θέση και στο πρόσωπο του  Σάκη Παπαβασιλείου βρήκε τον καθοδηγητή, έναν προπονητή με...
Προϊόντα: 1 - 10 από 316
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>