Η προπόνηση του μυαλού τον καλό ποδοσφαιριστή τον ξεχωρίζεις από το μυαλό και όχι μονο από τα πόδια!

2017-10-27 09:04

Η προπόνηση του μυαλού  τον καλό ποδοσφαιριστή τον ξεχωρίζεις από το μυαλό και όχι μονο από τα πόδια! 

δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο μόνο ως θέμα σώματος. «Η δεξιοτεχνία θα αυξηθεί αν κατανοήσουμε τη ψυχική ανάπτυξη του παίκτη

Σχετική εικόνα
 
Ο κινητήριος μοχλός της μέγιστης απόδοσης είσαι εσύ και πιο συγκεκριμένα ο εγκέφαλος σου. Από τον εγκέφαλο πηγάζουν όλες οι πληροφορίες προς τα υπόλοιπα όργανα του σώματος σου. Πρέπει το μυαλό σου να εργάζεται ακατάπαυστα ούτως ώστε να υλοποιήσει το όνειρο σου. Πρέπει να κτιστεί η νοοτροπία του νικητή σε συνεργασία με τους προπονητές σου. Χρειάζεται να έχεις καρδιά για να το κάνεις αυτό ούτως ώστε σιγά σιγά να αποκτήσεις τρομερή αυτοπεποίθηση. Φυσικά η νοοτροπία δεν αποκτάται σε μερικές μέρες αλλά κτίζεται με σωστή δουλειά, αφοσίωση και την εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων με την πάροδο του χρόνου. Ένας ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να ακούει τον εαυτό του. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να ΜΙΛΑ με τον εαυτό του.Οι εμψυχωτικές λέξεις βοηθούν στην διατήρηση της ενέργειας, της αυτοπεποίθησης και της σιγουριάς ούτως ώστε σε κάθε παιχνίδι ο ποδοσφαιριστής να υπερβάλλει τον εαυτό του. Για παράδειγμα μπορείτε να προσέξετε τους αθλητές στίβου, οι οποίοι λίγο πριν το άλμα ή αγώνα επαναλαμβάνουν συνεχώς κάποιες λέξεις οποίες τους δίνουν την απαραίτητη ώθηση για την πολυπόθητη επιτυχία.
 
Μπορεί το πάθος σου να σου κερδίσει μερικά παιχνίδια αλλά το μυαλό σου θα σου κερδίσει τρόπαια. “Είμαι ποδοσφαιριστής τρέχω, πασάρω, ζητώ, μάχομαι, στηρίζω, κυριαρχώ, αντιμετωπίζω, αντιστέκομαι, δημιουργώ, εκτελώ, επικοινωνώ κόσμια, γίνομαι πρότυπο ζωής, ΚΕΡΔΙΖΩ”
Η Ψυχολογία παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο στο ποδόσφαιρο και οι περισσότεροι σύλλογοι
συνεργάζονται με ψυχολόγους που είναι μία από τις πιο πρόσφατες ομάδες επαγγελματιών που συμμετέχουν για την μέγιστη απόδοση των παικτών ποδοσφαίρου παγκοσμίως.
οι Ψυχολόγοι προπονούν τους παίκτες με μια σειρά από τεχνικές και μηχανισμούς που ενεργοποιούν την διάθεση, τροποποιούν τον αρνητισμό, τους μαθαίνουν πως να διαχειρίζονται το άγχος, τον θυμό τους, τη συγκέντρωση και πολλά άλλα.

Για κάποιους παίκτες η αυτοπεποίθηση και η ψυχραιμία είναι στο αίμα τους αλλά για την πλειοψηφία δεξιότητες όπως η διαχείριση του άγχους, του θυμού και η συγκέντρωση στο στόχο είναι ζητούμενες.  
Η Διανοητική προπόνηση στο ποδόσφαιρο  μπορεί να βοηθήσει  την ψυχολογία των παικτών δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
•    Τι είναι αυτό που βοηθά κάθε παίκτη να  δίνει τον καλύτερό εαυτό του στο παιχνίδι;
•    Τι μπορεί να κάνει ο παίκτης για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του μετά από έναν τραυματισμό;
•    Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες να συνεχίζουν να επιτίθενται όταν αντιμετωπίζουν δύσκολους αντιπάλους;
•    Πώς μπορούν οι παίκτες να διαχειριστούν το άγχος τους ενόψει σημαντικών αγώνων, όταν τα φώτα της δημοσιότητας και η πίεση είναι πάνω τους;
•    Πόσο τα προσωπικά τους & οικογενειακά τους προβλήματα επηρεάζουν την απόδοση τους στο γήπεδο;
•    Πώς  μπορούν οι παίκτες να διατηρήσουν την  συγκέντρωση τους στο 100% και να επικεντρωθούν στο στόχο τους κατά βούληση;

Η βελτίωση της ψυχολογίας των παικτών βασίζεται στη ψυχική προπόνηση και απόκτηση δεξιοτήτων με συγκεκριμένες τεχνικές όπως:
•    Πως να διαχειριστούν καλύτερα το ανταγωνιστικό στρες και το άγχος 
•    Ποια είναι τα αδύναμα σημεία και με ποιους τρόπους θα πάρουν ενδυνάμωση
•    Πώς να διαχειριστούν τις Προσωπικές Προκλήσεις
•    Πώς να Διαχειριστούν τον θυμό 
•    Αυτοέλεγχος (στόχου -  αυτορρύθμιση)
•    Πώς να διαχειριστούν έναν τραυματισμό
•    Συγκέντρωση της προσοχής
•    Δημιουργία της κατάλληλης ψυχικής διάθεσης
•    στη ενίσχυση της αθλητικής  αυτοπεποίθησης
•    στην παρακίνηση για περισσότερη προσπάθεια
•    Αυτοματισμός της κίνησης.

το ποδόσφαιρο, έτσι όπως εξελίσσεται στον 21ο αιώνα παίζεται όλο και πιο πολύ με το μυαλό και λιγότερο με τα πόδια. Μία δικαίωση του πατέρα του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου Ρίνους Μίχελς, που σε μία συνέντευξη του το 1966 (!) είχε μιλήσει για παίκτες γρήγορους στη σκέψη που είναι πάντα πιο χρήσιμοι από εκείνους που έχουν μόνο φτερά στα πόδια!

Οι μύες είναι οι σκλάβοι του μυαλού
τον καλό ποδοσφαιριστή τον ξεχωρίζεις από το μυαλό και όχι μονο από τα πόδια! 
Το μυαλό είναι δέκτης και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Υπάρχουν παίκτες που ξέρουν καλή μπάλα, αλά είναι χρήσιμοι μόνο  όταν την έχουν στα πόδια τους.
 
 
 
 

Tο πιο ολοκληρωμενο προγραμμα για ποδοσφαιριστες. 

 PROGRAMME OF PLAYERS PROGRESS

 by SOCCERPROMO Transfers & Global Network 

Aτομικη βελτιωση - Scouting - Εκπροσώπηση Ποδοσφαιριστη - Eξειδικευμένα προγράμματα - προώθηση - Συμβουλευτική - Κατεύθυνση 

Η συνεργασία όλων των ειδικοτήτων εγγυάται τα μέγιστα αποτελέσματα στον συντομότερο χρόνο, δίνοντας στον αθλητή την παροχής υπηρεσιών στον ίδιο χώρο και την εμπιστοσύνη που πηγάζει από την συνεχή επικοινωνία των ειδικών.

Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε την τύχη να συνεργαστουμε και να σταθούμε δίπλα σε  αθλητές  από την Ελλάδα και την Ευρώπη,
πολλοί νέοι αθλητές   διαφόρων  επιπέδων   προετοιμάσθηκαν μαζί μας, εφαρμόζοντας το προπονητικό σύστημα  by SOCCERPROMO  για  να πετύχουν τους στόχους τους.


Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/programme-of-players-progress/