Η Αθλητική Ένωση Λάρισας «Προμηθέας» σε πρόγραμμα ανταλλαγής νεαρών αθλητών μεταξύ Λάρισας και Ροστόκ.

2019-09-09 09:45
To Πολιτιστικό και Αθλητικό «Erasmus» ξεκίνησε από τη Λάρισα     ΕΛΛΑΔΑ   ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η Αθλητική Ένωση Λάρισας «Προμηθέας» που ειναι στο  δίκτυο ποδοσφαιρικών σχολών της soccerpromo management 
σε πρόγραμμα ανταλλαγής νεαρών αθλητών  μεταξύ Λάρισας και Ροστόκ.
 
 
Ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νεαρών αθλητών ξεκίνησε μεταξύ Λάρισας και Ροστόκ. Με πρωτοβουλία θεσμικών φορέων της Γερμανίας και διά μέσου του Υπουργείου Παιδείας, αθλητικές ακαδημίες έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται η μία την άλλη ώστε να γνωρίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό των δύο χωρών.
Με άλλα λόγια είναι σαν ένα Ελληνογερμανικό «Erasmus», με το συνολικό κόστος του προγράμματος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τη Γερμανία! Πρώτη που αξιοποίησε τη δυνατότητα αυτή είναι η Αθλητική Ένωση Λάρισας «Προμηθέας». Μια Ακαδημία που εδρεύει στην Λάρισα  και συντηρεί τμήματα ποδοσφαίρου, στίβου, μπάσκετ αγοριών, βόλεϊ κοριτσιών, ρυθμικής γυμναστικής, αλλά και μαζορέτων.
Παιδιά της ποδοσφαιρικής ακαδημίας ηλικίας 12 έως 14 ετών, ταξίδεψαν στο Ροστόκ σε δύο διαφορετικές περιόδους: Τον Ιούνιο του 2018 (4 ημέρες, 7μελής επιτροπή) και τον Αύγουστο του 2019 (8 ημέρες) με τη συμμετοχή συνολικά 20 μικρών ποδοσφαιριστών με τους 3 συνοδούς τους.
Αντίστοιχα, στην πόλη της Λάρισας φιλοξενήθηκαν 20 συνομήλικοι τους Γερμανοί  τον Ιούνιο του 2019  αφού προηγήθηκε επίσκεψη 7μελούς επιτροπής από Γερμανικής πλευράς τον Οκτώβριο του 2018 .
«Πρόκειται για το πρόγραμμα που ονομάζεται Ελληνογερμανική Φιλία και αφορά στην  ανταλλαγή αθλητών με στόχο τη γνωριμία μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού» εξηγεί ο Βαγγέλης Στεφανής, διευθυντής της Ακαδημίας ΑΕΛ Προμηθέας, προπονητής ποδοσφαίρου και καθηγητής φυσικής αγωγής.
 
«Τους Γερμανούς που δημιούργησαν το πρόγραμμα, δεν τους ενδιέφεραν ούτε τα παιχνίδια, ούτε τα αποτελέσματα, παρότι έγιναν αγώνες μεταξύ των παιδιών. Επιδίωξή τους ήταν να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των νεαρών αθλητών ποδοσφαίρου» δήλωσε ο κ. Στεφανής και όσον αφορά την εμπλοκή της ΑΕΛ Προμηθέας στο πρόγραμμα, διευκρίνισε: «Ενημερωθήκαμε μέσω του υπουργείου Παιδείας πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Ήταν απαραίτητο βέβαια να πληροί η ακαδημία μας συγκεκριμένες προδιαγραφές κι έτσι οι Γερμανοί επισκέφτηκαν τη Λάρισα το φθινόπωρο του 2018. Διαπίστωσαν ότι όλα ήταν όπως πρέπει και το πρόγραμμα μπήκε σε εφαρμογή».
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λάρισα, τα παιδιά από τη Γερμανία γνώρισαν την πόλη με την βοήθεια ξεναγού, επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο, το Διαχρονικό Μουσείο, το Στρατιωτικό Μουσείο, το AEL FC Arena, τiw παραλίες Αγιοκάμπου, Βελικάς και την Μελιβοία, αλλά και τα Μετέωρα και  έφυγαν από τη χώρα μας με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Ανάλογος ήταν ο ενθουσιασμός και των νεαρών Λαρισαίων που επισκέφτηκαν το Ροστόκ και την ομάδα SV Warnemünde Fußball, ειδικά στο καλοκαιρινό τους ταξίδι, αφού πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Γερμανίας.
 
 
πηγη  https://www.amna.gr/sport   
 
 
 
 
 

Στο δίκτυο ποδοσφαιρικών σχολών της soccerpromo management  η   ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ « ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ »

Το παιχνίδι αλλάζει ένα νέο δίκτυο ακαδημιών μόνο για απαιτητικούς
By soccerpromo management

  

Η ακαδημία  λειτουργεί από το 1997. Θεωρείτε μια από τις πιο οργανωμένες ακαδημίες στην Ελλάδα.

Οι αθλητικές  εγκαταστάσεις ονομάζονται Larissa Sports Center και βρίσκονται 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λάρισας πάνω στον δρόμο για Τρίκαλα στην Τερψιθέα. 



Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/news/athlitikis-enosis-larisas-promitheas-soccerpromo-management/