O,τι εγινα το χρωστάω στον πατέρα μου

2017-11-12 10:10

O,τι εγινα το χρωστάω στον πατέρα μου.

Τα πάντα.

Δούλευε 35 χρόνια στο εργοστάσιο,γυρνουσε αργα το βράδυ και στις 7 το πρωί πηγαινε πίσω στη δουλειά.

Μια μέρα με έπιασε στην πλατεία,εκανα κοπανα απο το σχολείο και έπαιζα ποδόσφαιρο.

Ήρθε και είπε, " Ρομάν, άκουσέ με. Υπάρχει μόνο ένας λόγος που μπορείς να παραλείψεις το σχολείο.Να κανεις κατι μεσα απο το οποιο,θα βγαλεις τιμια λεφτα..Ειναι δυσκολο να γινεις ποδοσφαιριστης,μακαρι να μπορουσες..Πήγαινε στο σχολείο,τωρα..

Δεν τα πηγαινα καλα στο σχολειο και συχνα μαλωναμε,μεχρι την ημερα που πανω στην φασαρια..Του ειπα...''Μπαμπα εγώ θα βγαζω τιμια λεφτά...Υπεγραψα στην Μποκα...Θα γινω ποδοσφαιριστης''

Με αγκάλιασε και ξέσπασε σε κλάματα.

Ήταν η πιο όμορφη στιγμη της ζωής μου...

Χουαν Ρομαν Ρικελεμε

ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. Η ζωή του έδωσε το θεϊκό χάρισμα να ζωγραφίζει όχι με πινέλα και ακουαρέλες, αλλά με την μπάλα στα πόδια και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. 

 

Ο άνθρωπος καθόρισε το ποδόσφαιρο, τροποποίησε τους κανόνες της γεωμετρίας για την τέλεια πάσα, με την μπάλα να λυγίζει στα θελήματά του. Είναι ο άνθρωπος που για χάρη του συνέβη η μεγαλύτερη αποκαθήλωση στην ιστορία του ποδοσφαίρου όταν το κοινό του «Μπομπονέρα» προτίμησε να φωνάξει το δικό του όνομα και να εξορίσει τον έναν και μοναδικό θεό της μπάλας, τον Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Και όμως για τους οπαδούς της Μπόκα δεν υπήρξε ποτέ δίλημμα. Η σχέση του με την ομάδα της Μπόκα δεν έχει προηγούμενο. Το όνειρο κάθε πιτσιρικά, τρελαμένου με μια ομάδα. Να γίνει ο ηγέτης της, να πανηγυρίζει αγκαλιά μαζί με τα «αδέρφια» του και να δίνει και την ψυχή του για αυτή.

Για πάρτι του το Μπουένος Άιρες γνώρισε πρωτοφανείς διαδηλώσεις από τους «μποστέρος» για να μην αποχωρήσει ποτέ από τον σύλλογο. Από το 1996 και το ντεμπούτο του στο «Μπομπονέρα», από το superclasico αντικαθιστώντας τον Ντιεγκίτο, μέχρι την ποδοσφαιρική του παράσταση στο Διηπειρωτικό Κύπελλο απέναντι στην Ρεάλ, αλλά και το χαμένο πέναλτι με την Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και την επιστροφή του στην Μπόκα  στην οποία αγωνίστηκε αμισθί οδηγώντας την στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε θα μνημονεύεται ως ο τελευταίος αληθινός γητευτής της μπάλας.

Σπάνια ένας τέτοιος προικισμένος ποδοσφαιριστής φαινόταν τόσο ράθυμος, με τα μάτια του πάντοτε σε μορφή δυστυχίας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το παιχνίδι τον ξεπερνούσε και ο ίδιος απλός θεατής έσερνε το κουφάρι στην μέση του γηπέδου αδυνατώντας να ακολουθήσει τους τρελούς ρυθμούς του σύγχρονου παιχνιδιού εμποδίζονταν τον να γίνει ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ. 

Tο πιο ολοκληρωμενο προγραμμα για ποδοσφαιριστες. 

 PROGRAMME OF PLAYERS PROGRESS

 by SOCCERPROMO Transfers & Global Network 

Aτομικη βελτιωση - Scouting - Εκπροσώπηση Ποδοσφαιριστη - Eξειδικευμένα προγράμματα - προώθηση - Συμβουλευτική - Κατεύθυνση 



Διαβάστε περισσότερα: https://www.soccerpromo-management.com/programme-of-players-progress/